Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желирано бяло гъше месоЖелирано бяло гъше месо
24 Февр.
Сваряваме месото заедно с карфиола, моркова, целината и гъбите. Към тях добавяме черния пипер, бахара, дафиновите листа и сол на вкус. Варим до готовност на месото. След като свалим от огъня оставяме бульона да изстине. Когато...
Супер крехко гъше месо с гъбен сосСупер крехко гъше месо с гъбен сос
09 Юни
Честно казано, рецептата за крехко гъше месо е най-добрата и най-лесната рецепта, която разкрива най-много вкус с висок процент на успех. Това е новата ми най-препоръчана рецепта....
Супа от гъше месо с мляко и целинаСупа от гъше месо с мляко и целина
27 Април
Месото поставете в тенджера. Залейте със студена вода. Оставете да заври. След завиране поставете морковите, целината и лука, нарязани на кубчета. Варете така докато месото стане готово. Готовото месо извадете и нарежете...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и...
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Нарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко...
Овкусяване на ярешко месоОвкусяване на ярешко месо
30 Януари
Един от основните проблеми при готвенето на ярешко е това, че то има доста специфична миризма. Ако успеем да овкусим ярешкото правилно, тогава ще можем да се избавим от това и да се насладим на нежния вкус на това сочно...
Пет маринати за месоПет маринати за месо
18 Май
Маринатата е задължителна, ако искате да приготвите крехко и ароматно месо. Предлагаме ви пет различни маринати, като количеството на продуктите зависи от това колко месо искате да мариновате. Вижте отгоре галерията...
Разфасоване на телешкото месоРазфасоване на телешкото месо
16 Януари
2
Телешкото месо едва ли може да замени свинското в българската кулинарна традиция. Това е и причината повечето термини, които се отнасят до телешкото и приготвянето му, идват от немски, френски, английски и дори испански....
Темпе е вегетарианското месоТемпе е вегетарианското месо
10 Окт.
Темпето е една от любимите храни в Индонезия. То води своето начало от Югоизточна Азия. Приготвя се от сварени соеви зърна, накиснати във фермента ризоспорус молд. Те се смесват в компактна бяла маса, притежаваща силен...
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Правилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве. За да се запазят месните продукти през летните горещини, най-вече трябва да се отстранят причините...
Консумираме все повече месоКонсумираме все повече месо
21 Дек.
2
Според данните от американско проучване през последните 50 години хората са повишили консумацията на месо и мазнини с 3 процента, което ни доближава до хищниците в хранителната верига. Изследването е обърнало внимание...
Вкусни сосове за месоВкусни сосове за месо
19 Януари
С вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е пикантен и събужда апетита. Подходящ е не само за месо, а и за риба. За приготвянето му са необходими 500 грама домати, 1 люта чушка...
Вкусни пици с месоВкусни пици с месо
18 Януари
Направете пица с шунка, която е лесна за приготвяне и бързо ще стане любима на близките ви. За тестото са необходими 200 грама брашно, 1 супена лъжица олио, 10 грама мая, половин чаена лъжичка захар, 125 милилитра топла...
Как се шпикова месоКак се шпикова месо
24 Април
Почти всяко месо, особено ако е на големи парчета, изисква допълнителна първична кулинарна обработка. В това число се включват процедури, като начукване, паниране, шпиковане, бордиране, сухо и мокро мариноване. Всеки,...
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
06 Дек.
Пушеното месо запазва свойствата му и подобрява вкусовите му качества, и е много добър начин за съхранение. Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като...