Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Желирано бяло гъше месоСваряваме месото заедно с карфиола, моркова, целината и гъбите. Към тях добавяме черния пипер, бахара, дафиновите листа и сол на вкус. Варим до готовност на месото. След като свалим от огъня оставяме бульона да изстине. Когато...
24 Февр.
Супер крехко гъше месо с гъбен сосЧестно казано, рецептата за крехко гъше месо е най-добрата и най-лесната рецепта, която разкрива най-много вкус с висок процент на успех. Това е новата ми най-препоръчана рецепта....
09 Юни
Супа от гъше месо с мляко и целинаМесото поставете в тенджера. Залейте със студена вода. Оставете да заври.
След завиране поставете морковите, целината и лука, нарязани на кубчета. Варете така докато месото стане готово.
Готовото месо извадете и нарежете...
27 Април
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Еленско МесоЕленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.
В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз.
Загрейте мазнина и...
04 Дек.
Пържено месоНарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож.
По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз.
Всичко...
17 Януари
Овкусяване на ярешко месоЕдин от основните проблеми при готвенето на ярешко е това, че то има доста специфична миризма. Ако успеем да овкусим ярешкото правилно, тогава ще можем да се избавим от това и да се насладим на нежния вкус на това сочно...
30 Януари
Пет маринати за месоМаринатата е задължителна, ако искате да приготвите крехко и ароматно месо. Предлагаме ви пет различни маринати, като количеството на продуктите зависи от това колко месо искате да мариновате.
Вижте отгоре галерията...
18 Май
Разфасоване на телешкото месоТелешкото месо едва ли може да замени свинското в българската кулинарна традиция. Това е и причината повечето термини, които се отнасят до телешкото и приготвянето му, идват от немски, френски, английски и дори испански....
16 Януари
2
Темпе е вегетарианското месоТемпето е една от любимите храни в Индонезия. То води своето начало от Югоизточна Азия. Приготвя се от сварени соеви зърна, накиснати във фермента ризоспорус молд. Те се смесват в компактна бяла маса, притежаваща силен...
10 Окт.
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве. За да се запазят месните продукти през летните горещини, най-вече трябва да се отстранят причините...
05 Юни
Консумираме все повече месоСпоред данните от американско проучване през последните 50 години хората са повишили консумацията на месо и мазнини с 3 процента, което ни доближава до хищниците в хранителната верига.
Изследването е обърнало внимание...
21 Дек.
2
Вкусни сосове за месоС вкусни сосове месото е много по-апетитно и вкусно. Пригответе креолски сос, той е пикантен и събужда апетита. Подходящ е не само за месо, а и за риба.
За приготвянето му са необходими 500 грама домати, 1 люта чушка...
19 Януари
Вкусни пици с месоНаправете пица с шунка, която е лесна за приготвяне и бързо ще стане любима на близките ви. За тестото са необходими 200 грама брашно, 1 супена лъжица олио, 10 грама мая, половин чаена лъжичка захар, 125 милилитра топла...
18 Януари
Как се шпикова месоПочти всяко месо, особено ако е на големи парчета, изисква допълнителна първична кулинарна обработка. В това число се включват процедури, като начукване, паниране, шпиковане, бордиране, сухо и мокро мариноване.
Всеки,...
24 Април
Домашно опушване на месоПушеното месо запазва свойствата му и подобрява вкусовите му качества, и е много добър начин за съхранение.
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като...
06 Дек.