Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Змийско млякоЗмийско мляко
12 Май
2
Вреди от змийско мляко Лечението с препарати от змийско мляко трябва да се извършва под лекарско наблюдение....
При миозит - мехлем със змийско млякоПри миозит - мехлем със змийско мляко
02 Май
Изцедете сок от прясна билка змийско мляко, като накълцате и изстискате през марля. Използвайте гумени ръкавици. Приготвя се мехлем от прясно изцеден сок от змийско мляко - 1 част, смесен с 4 части вазелин....
Премахване на брадавици със змийско млякоПремахване на брадавици със змийско мляко
13 Февр.
Рецептата за премахване на брадавици със змийско мляко е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Змийски лападЗмийски лапад
27 Август
1
Позната е още като зайчи лапад, змийска хурка, количав бурен, змийска пченка, змийско грозде, петнист змиярник, змийски папур, змиявец, смоков хлуб, циганско грозде....
Змийско мляко срещу кондиломиЗмийско мляко срещу кондиломи
27 Юни
1
Още старите билкари са наричали змийското мляко брадавично цвете....
Змийско растение - засаждане и отглежданеЗмийско растение - засаждане и отглеждане
08 Февр.
1
Поливане на змийското растение Змийското растение е сочно и поради това реагира отрицателно на преовлажняване на почвата....
Змийско мляко и оцет лекува брадавициЗмийско мляко и оцет лекува брадавици
28 Август
Заедно с всевъзможните народни средства (изгаряне с оцет, екстракт от чаено дърво, змийско мляко), съществуват и медицински процедури за премахване на брадавиците....
ВиноВино
23 Август
“Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света”. Тази мисъл на Луи Пастьор ни кара да се запитаме дали е възможно човек напълно да разбере и опознае характера на виното или тази божествена напитка...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Вино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Змийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпусканеЗмийско месо - азиатска екзотика, която не е за изпускане
23 Юни
Змийското месо се отнася към екзотичната кулинария и смайва всеки, който го е опитал....
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Нарежете портокалите и лимоните на тънки шайби и заедно с всички останали продукти ги смесете в дълбока тенджера. Кипнете сместа и веднага я отстранете от котлона. Оставете съда с напитката на топло за половин час, докато...
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
Нарежете ябълките, смелете ги и ги пресовайте много добре. За да не потъмнее сокът, се добавя 10 г калиев метабисулфид на 100 л каша. Към получения сок се прибавя 100 г захар. След ферментацията се получава вино с 11...
Дюлево виноДюлево вино
11 Февр.
Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване. Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Почистете малините, но без да ги миете. Намачкайте плодовете и ги сложете в подходящ стъклен съд с вместимост около 10 л. Сипете водата в тенджера и оставете да кипне, добавете захарта и оставете да къкри, докато се получи...
Топло виноТопло вино
05 Януари
Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него. Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко. Сервирайте виното топло в компанията...
Ягодово виноЯгодово вино
25 Юни
Измиваме ягодите и внимателно и почистваме. Изсипваме ги на дъното на дълбока кана, покриваме ги със захарта. Оставяме за 30 минути в хладилник. Отгоре доливаме двата вида вино и прибираме за 1 нощ в хладилник. Поднасяме...