Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни характеристики и емблеми на османската кухняОсновни характеристики и емблеми на османската кухня
05 Окт.
Когато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Характеристики на тиква цигулкаХарактеристики на тиква цигулка
12 Ноем.
Тиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиква кестенка
09 Ноем.
Характеристики на тиквата кестенка Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
Фюжън салата с филе от сьомгаФюжън салата с филе от сьомга
09 Дек.
Поръсваме с нарязано на тънки кръгчета чили. В средата поставяме купичката с маринатата. По време на консумация в нея се топват хапките от риба или зеленчуците. Фюжън салатата с филе от сьомга е много вкусна....
Фюжън салата с риба и лешнициФюжън салата с риба и лешници
21 Май
Яйцата се нарязват на ситно. Чесънът се реже на ситно, рибата се реже на малки кубчета. Рибата, яйцата и чесънът се смесват и се добавя топеното сирене....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Характеристики на мускатова ракияХарактеристики на мускатова ракия
22 Януари
Тези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
Dior представиха първите фюжън кецовеDior представиха първите фюжън кецове
29 Юли
Фюжън кецовете на Dior са наследници на първите обувки за под вода, представени от Speedo....
Фюжън специалитети за кулинарни експериментаториФюжън специалитети за кулинарни експериментатори
28 Януари
Фюжън готвенето е творческо направление в кулинарията, което изисква смесване на технологии и продукти на географски отдалечени национални кухни....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката. Охлажда се. Млечната баница от моята кухня е чудна!...
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Оставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш. Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Преди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво. Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Оставя се на котлона за още една минута. Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз. Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняШекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
12 Януари
Направете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте. Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
Сладка спаначена торта от турската кухняСладка спаначена торта от турската кухня
24 Февр.
Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание. Аз украсих спаначения сладкиша с нар. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
Характеристики на брашното от спелтаХарактеристики на брашното от спелта
12 Март
Все по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Събиране и съхранение на боб Лима Събирането и съхранението зависи от характеристиките на зърната. Къдравият боб Лима е готов за бране след месец, а шушулките, които са на храсти, узряват дори по-бързо....