Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто ДженовезеПесто Дженовезе е подходящ за паста, салати, като подправка за препечен хляб....
08 Окт.
2
Сос Песто ДженовезеКедровите ядки се запържват в сух тиган около 3 мин. Счукват се в хаванче заедно с чесъна и морската сол.
Босилекът се прибавя постепенно, като се продължава да се чука, до получаването на гладка смес.
Смесват се...
17 Април
Фарфалини с песто дженовезеВърху фарфалините се слага от готовото песто, гарнира се с листенца пресен босилек.
Бон апети!...
04 Март
Талиатели с песто ДженовезеРазделете я в чинии и отгоре посипете с пестото.
Поднесете порция талиателе с песто Дженовезе, поръсени с кедрови ядки и пармезан....
06 Юли
Паста с песто дженовезеСварете пастата според указанията на опаковката, отцедете, гарнирайте с песто и поднесете. При нужда може да замените кедровите ядки със запечени орехови ядки....
05 Май
Пържоли с песто ДженовезеПоднесете сочна свинска пържола в чиния, полята с вкусно песто Дженовезе.
Изкусителни пържоли с песто Дженовезе....
20 Дек.
2
Салата Капрезе с песто ДженовезеВърху тях се разпределя от пестото.
Италианската салата се поръсва се допълнително с балсамов оцет, зехтин и сух риган на вкус.
Салатата Капрезе с песто Дженовезе е готова....
08 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеВреме е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че произлиза от Генуа, област Лигурия....
22 Април
Спагети с Песто Дженовезе и ПармезанСъвет: Пестото, което ви остане, може да съхраните в хладилник в добре затворено бурканче.
Спагетите с Песто Дженовезе и Пармезан са много вкусни....
09 Юли
Традицията на италианското пестоВ италианската кухня се използват широко всякакви билки и подправки, но отношението към босилека е различно....
20 Окт.
Спагети с пилешки гърди и песто ДженовезеСпагетите с пилешки гърди и песто Дженовезе са много вкусни!...
07 Май
Какво знаете за италианската кухня?Италианската кухня се смята за една от трите най-добри кухни в света. Някога е дала основата на френската кухня и до определена степен е оказала влияние и върху други европейски кухни....
10 Юни
Характерни черти на италианската кухняИталианската кухня е смятана за една от най-добрите в света. Интересното при нея е, че тя се разделя на райони, в които има и различни специалитети. Най-общо казано в италианската кухня се готви според сезона....
30 Април
Италианската версия на гуакамолеАвокадото се разрязва на две, костилката се отстранява и меката част се изгребва с лъжица. Намачква се. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към намачканото авокадо.
Разбърква се добре. Сушените домати се отцеждат от...
23 Септ.
1
Френска или Италианска кухняИталианската кухня - вековен микс от готварски традиции
Всяка национална кухня е любопитно изживяване за чуждестранните туристи....
25 Юни
Италианската кухня от А до ЯИталианската кухня, която всеки свързва с пица и всякакъв вид паста, съвсем не се изчерпва само с това. Всъщност италианците похапват и много антипасти, което е всичко останало, което не включва пастата....
10 Окт.
Най-популярните специалитети от италианската кухняРазбира се, няма по-популярно ястие в италианската кухня, от световноизвестната пица....
12 Окт.
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняМного е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня....
25 Септ.
Основни характеристики и емблеми на османската кухняКогато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...
05 Окт.
Канелони ДженовезеКанелоните се варят според указанията на опаковката. Лукът и чесънът се запържват в зехтина, до пълно омекване.
Спанакът се сипва и се задушава на умерена температура.
Овкусява се с индийското орехче, черния пипер...
14 Март
1
Талиатели дженовезеПригответе класическия сос песто Дженовезе, като сложите в купа измитите листа от пресен босилек, чесъна, кедровите ядки и зехтина. Пасирайте, така че продуктите да станат на ситни парченца.
3....
11 Дек.
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносКакво са кабаноси?
Кабаносите са тънък и дълъг колбас, старателно изсушен, с опушен вкус, най-често от свинско месо. Имат суха и равномерно набръчкана повърхнина. Отвън са тъмночервени с вишневи отенъци. При срязване...
22 Февр.