Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто ДженовезеПесто Дженовезе
08 Окт.
2
Песто Дженовезе е подходящ за паста, салати, като подправка за препечен хляб....
Сос Песто ДженовезеСос Песто Дженовезе
17 Април
Кедровите ядки се запържват в сух тиган около 3 мин. Счукват се в хаванче заедно с чесъна и морската сол. Босилекът се прибавя постепенно, като се продължава да се чука, до получаването на гладка смес. Смесват се...
Фарфалини с песто дженовезеФарфалини с песто дженовезе
04 Март
Върху фарфалините се слага от готовото песто, гарнира се с листенца пресен босилек. Бон апети!...
Талиатели с песто ДженовезеТалиатели с песто Дженовезе
06 Юли
Разделете я в чинии и отгоре посипете с пестото. Поднесете порция талиателе с песто Дженовезе, поръсени с кедрови ядки и пармезан....
Лазаня с песто ДженовезеЛазаня с песто Дженовезе
29 Февр.
Неустоимо ястие Лазаня с песто Дженовезе - да ви е сладко!...
Паста с песто дженовезеПаста с песто дженовезе
05 Май
Сварете пастата според указанията на опаковката, отцедете, гарнирайте с песто и поднесете. При нужда може да замените кедровите ядки със запечени орехови ядки....
Пържоли с песто ДженовезеПържоли с песто Дженовезе
20 Дек.
2
Поднесете сочна свинска пържола в чиния, полята с вкусно песто Дженовезе. Изкусителни пържоли с песто Дженовезе....
Салата Капрезе с песто ДженовезеСалата Капрезе с песто Дженовезе
08 Юни
Върху тях се разпределя от пестото. Италианската салата се поръсва се допълнително с балсамов оцет, зехтин и сух риган на вкус. Салатата Капрезе с песто Дженовезе е готова....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че произлиза от Генуа, област Лигурия....
Спагети с Песто Дженовезе и ПармезанСпагети с Песто Дженовезе и Пармезан
09 Юли
Съвет: Пестото, което ви остане, може да съхраните в хладилник в добре затворено бурканче. Спагетите с Песто Дженовезе и Пармезан са много вкусни....
Традицията на италианското пестоТрадицията на италианското песто
20 Окт.
В италианската кухня се използват широко всякакви билки и подправки, но отношението към босилека е различно....
Спагети с пилешки гърди и песто ДженовезеСпагети с пилешки гърди и песто Дженовезе
07 Май
Спагетите с пилешки гърди и песто Дженовезе са много вкусни!...
Пица Пет сирена и дженовезе пестоПица Пет сирена и дженовезе песто
21 Окт.
Пицата Пет сирена и дженовезе песто е готова....
Какво знаете за италианската кухня?Какво знаете за италианската кухня?
10 Юни
Италианската кухня се смята за една от трите най-добри кухни в света. Някога е дала основата на френската кухня и до определена степен е оказала влияние и върху други европейски кухни....
Характерни черти на италианската кухняХарактерни черти на италианската кухня
30 Април
Италианската кухня е смятана за една от най-добрите в света. Интересното при нея е, че тя се разделя на райони, в които има и различни специалитети. Най-общо казано в италианската кухня се готви според сезона....
Италианската версия на гуакамолеИталианската версия на гуакамоле
23 Септ.
1
Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява и меката част се изгребва с лъжица. Намачква се. Лимонът се изстисква и сокът се добавя към намачканото авокадо. Разбърква се добре. Сушените домати се отцеждат от...
Френска или Италианска кухняФренска или Италианска кухня
25 Юни
Италианската кухня - вековен микс от готварски традиции Всяка национална кухня е любопитно изживяване за чуждестранните туристи....
Италианската кухня от А до ЯИталианската кухня от А до Я
10 Окт.
Италианската кухня, която всеки свързва с пица и всякакъв вид паста, съвсем не се изчерпва само с това. Всъщност италианците похапват и много антипасти, което е всичко останало, което не включва пастата....
Най-популярните специалитети от италианската кухняНай-популярните специалитети от италианската кухня
12 Окт.
Разбира се, няма по-популярно ястие в италианската кухня, от световноизвестната пица....
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняПрост фаст фууд е емблема на канадската кухня
25 Септ.
Много е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня....
Основни характеристики и емблеми на османската кухняОсновни характеристики и емблеми на османската кухня
05 Окт.
Когато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...
Канелони ДженовезеКанелони Дженовезе
14 Март
1
Канелоните се варят според указанията на опаковката. Лукът и чесънът се запържват в зехтина, до пълно омекване. Спанакът се сипва и се задушава на умерена температура. Овкусява се с индийското орехче, черния пипер...
Спагети ДженовезеСпагети Дженовезе
07 Окт.
Спагетите Дженовезе са страхотна идея за бърза вечеря....
Талиатели дженовезеТалиатели дженовезе
11 Дек.
Пригответе класическия сос песто Дженовезе, като сложите в купа измитите листа от пресен босилек, чесъна, кедровите ядки и зехтина. Пасирайте, така че продуктите да станат на ситни парченца. 3....
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносЕмблемата на полската кухня - наденичките Кабанос
22 Февр.
Какво са кабаноси? Кабаносите са тънък и дълъг колбас, старателно изсушен, с опушен вкус, най-често от свинско месо. Имат суха и равномерно набръчкана повърхнина. Отвън са тъмночервени с вишневи отенъци. При срязване...