Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос МадейраСос Мадейра
08 Март
Долейте бульона и виното и 1/2 от виното Мадейра. Поръсете със сол и пипер и оставете да ври за 20 минути на слаб котлон. Накрая прецедете соса и го върнете в друг съд на котлона. Долейте останалото вино Мадейра....
Свински котлети с мадейраСвински котлети с мадейра
31 Януари
Сосът се прецежда, прибавя се мадейрата и се вари 2‐3 мин. Котлетите се заливат със соса и се сервират веднага....
Свинско филе в МадейраСвинско филе в Мадейра
03 Юни
Овкусете със сол и черен пипер, добавете бульона от печеното, виното Мадейра и доматеното пюре. Изсипете сместа при гъбите и лука, загрейте сместа 3-4 минути на пълна мощ, като разбърквате от време на време....
Пилешко вретено с песто трюфел и сос МадейраПилешко вретено с песто трюфел и сос Мадейра
17 Февр.
Приготвяне на специалния сос Мадейра: В същия тиган добавете 1 1/2 чаши Мадейра и варете, докато се намали наполовина (5 минути енергично кипене)....
ВиноВино
23 Август
Това са Пенливи вина (Шампанско от областта Шампан, естествено пенливи вина, газирани вина) и Подсилени с алкохол вина (Мадейра, Малага, Порто, Шери, Вермут)....
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Змийско виноЗмийско вино
22 Юни
Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Вино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Готовото вино се източва и се слага в подходящ съд (бъчва). Това е ориентировъчен процес, но всеки сорт вино грозде има специфични особености при приготвянето. Рецептата за домашно вино е изпълнена!...
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Вместо вино и ром трябва да използвате портокалов или ябълков сок. Така ще получите изключително вкусна и полезна напитка с освежаващ аромат....
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание. След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....
Дюлево виноДюлево вино
11 Февр.
Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване. Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Отворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет. Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена....
Топло виноТопло вино
05 Януари
Сипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него. Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко. Сервирайте виното топло в компанията...
Ягодово виноЯгодово вино
25 Юни
Отгоре доливаме двата вида вино и прибираме за 1 нощ в хладилник. Поднасяме във високи чаши с много лед. Наздраве!...
Греяно виноГреяно вино
15 Дек.
Червеното вино се загрява със захарта, канелата, кората на лимона и лимоновия сок. Прецежда се и се сервира с резен лимон....
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Шипково виноШипково вино
16 Ноем.
Шипковото вино е готово....
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание. След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....