Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринован стек от щраус на скараМаринован стек от щраус на скара
30 Януари
За стековете от щраус се приготвя марината от чашата вино, щипка индийско орехче, щипка кориандър и балсамовия оцет. Месото от щраус поема много бързо аромати и е деликатно само по себе си....
Месо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалоричноМесо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалорично
20 Август
Месо на щраус може да се приготвя както всички други птици. То се поддава на различна термична обработка: пържене, варене, задушаване, печене, и др....
Синдром на Чърдж-ЩраусСиндром на Чърдж-Щраус
10 Юли
Симптоми при синдром на Чърдж-Щраус Най-честият симптом при синдром на Чърдж-Щраус е астма....
Хранителни предимства на месото от щраусХранителни предимства на месото от щраус
26 Март
2
Месото на щрауса често се нарича месо на бъдещето. Месото на щрауса е едно от най-висококачествените меса....
Приложение на черупките от яйца на щраусПриложение на черупките от яйца на щраус
07 Окт.
Яйца от щраус - звучи екзотично за нашите географски ширини. Не е невъзможно да се открие обаче такъв продукт, тъй като се намират ентусиасти, които да създадат ферми за щрауси....
Засаждане и отглеждане на кактус на ЩраусЗасаждане и отглеждане на кактус на Щраус
24 Ноем.
Ето какво ще Ви е от полза да знаете, ако сте любители на кактусите и сте решили да се сдобиете с кактус на Щраус: - Въпреки че идва от полупустинните части на Америка, кактусът на Щраус не обича прекомерната жега и най-добрата...
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Еленското месо е дълбоко ценено, невероятно вкусно и хранително месо, което е или от диви елени, или от домашно отглеждани. Докато вкусът на месото е директно свързан с месната диета, еленското обикновено се описва като...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Пещерните хора гравирали яйца от щраусиПещерните хора гравирали яйца от щрауси
08 Март
В планинския масив Дийпклъф в ЮАР учени открили древни артефакти, на които археолозите не са се натъквали до сега – гравирани черупки от яйца на щраус, направени преди повече от 60 хиляди години!...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова....
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Пърженото месо се поднася топло с гарнитура от печени картофи....
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз....
Значение и интерпретация на щрауса в сънищатаЗначение и интерпретация на щрауса в сънищата
27 Февр.
Щраусът е голяма птица, която не може да лети и враговете й често подценяват нейната тайна сила....
Трайност на замразеното месоТрайност на замразеното месо
23 Март
1
Замразеното месо може да се използва дълго, но все пак трябва да се има предвид, че дори и във фризера то има срок на годност, който не трябва да се пренебрегва. При замразяването се неутрализира възможността за развитие...
Класически сосове за месоКласически сосове за месо
15 Март
Сосове за месо могат да се приготвят от различни продукти, те засилват вкуса и аромата на месото. Някои видове месо се поднасят изцяло в сос, а някои само се заливат частично. За аромат и допълнителен вкус в сосовете...
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите...
Лесни маринати за месоЛесни маринати за месо
08 Ноем.
За да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост. Маринатата с коняк е подходяща за...
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени. Не се препоръчва бързото размразяване в микровълнова...