Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да измерваме теглото сиКак правилно да измерваме теглото си
30 Април
5
Затова е най-добре да измервате теглото си рано сутрин, веднага след като се събудите. Ако сте облечени дебело и с обувки, кантарът няма да посочи вярното тегло....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да си контролираме теглото?Как да си контролираме теглото?
16 Февр.
Много хора в нашата страна са с наднормено тегло....
Как правилно да измерваме температурата?Как правилно да измерваме температурата?
24 Май
Ректума - най-точният начин за измерване на телесната температура. Препоръчва се за измерване на висока температура при деца, кърмачета и за хора, които не могат безопасно да държат термометър в устата си....
Как да контролираме теглото си след брака?Как да контролираме теглото си след брака?
27 Юли
Даваме няколко съвета как да се справите с контролирането на теглото си в брака. Започнете с планиране на съвместни физически натоварвания....
Как правилно да измерваме кръвната захарКак правилно да измерваме кръвната захар
05 Юни
Ако страдате от диабет тип I, тогава е добре да измервате кръвната ви захар от 4 до 8 пъти на ден, а ако имате тип II - от 2 до 4 пъти....
Как правилно да измерваме кръвното налягане?Как правилно да измерваме кръвното налягане?
22 Февр.
Затова преди да извършите измерването не бива да пиете стимулиращи напитки – енергийни и кофеинови; не бива да пушите; не бива да мърдате; не бива да кръстосват краката си, не бива да говорите, докато го измервате....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Кога да си правим мамография?Кога да си правим мамография?
22 Ноем.
1
Мамографията или иначе казано прегледите на гърдите е отговорност единствено и само на нас жените. В текста ще откриете полезна информация и ценни препоръки за провеждане на мамография в зависимост от възрастовата ви група...
Кога да следваме интуицията сиКога да следваме интуицията си
23 Окт.
Без да подценяваме нужните познания и опит, необходими за професията ни, не трябва да пренебрегваме и интуицията си. Инстинктите ни са пълна „вътрешна база данни", която може да ни помогне бързо и лесно да вземем нужното...
Кога да си засадим ягодиКога да си засадим ягоди
13 Май
Можете да засадите ягоди през пролетта или есента. През есента е по-добре да направите това от средата на август до средата на септември, а след това на следващата година можете да съберете добра реколта. Ако кореновата...
Запарка от цвят на Цикория за намаляване на теглотоЗапарка от цвят на Цикория за намаляване на теглото
02 Април
Запарката от цвят на Цикория за намаляване на теглото е много полезна....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....