Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Натурални продукти за разкрасяване и тяхната употребаНатурални продукти за разкрасяване и тяхната употреба
26 Януари
Вижте в следващите редове най-добрите естествени продукти за разкрасяване и тяхната употреба. Кокосово масло Кокосовото масло е един от най-полезните естествени продукти за разкрасяване....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяВсички видове основни сосове и тяхната кратка история
03 Окт.
С тази статия ще ви "отведа" в света на изисканата кухня и ще ви разкажа малко за видовете сосове и тяхното приготвяне....
Миди с вкусни сосовеМиди с вкусни сосове
06 Дек.
Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!...
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаКулинарна употреба на дървесната китайска гъба
08 Септ.
Много хора не са наясно как се приготвя дървесната китайска гъба, която е един от най-вкусните и най-здравословни продукти, които се внасят от Китай....
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеПълнени кюфтенца с пикантни сосове
05 Юли
Гъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио. Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеВкусна запеканка с кори за лазаня и сосове
30 Юли
Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
Винени сосовеВинени сосове
05 Август
Винените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове....
Китайски бухтиКитайски бухти
26 Август
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски пелмениКитайски пелмени
30 Май
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Траките и тяхната култураТраките и тяхната култура
14 Март
1
Траките са етнокултурна общност от индоевропейски племена, които в периода от средата на II хил. пр. Хр. до VI в. сл. Хр са се били заселили в областта от Балканския полуостров между северноегейското крайбрежие до Карпатите...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
21 Окт.
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
04 Февр.
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Соевият сос е основен при приготвянето на повечето китайски ястия. С помощта на соев сос, който се предлага в два вида – червен и бял, се приготвят различни видове сосове....
Последните китайски оръженосциПоследните китайски оръженосци
14 Юли
Далеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица. Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
31 Март
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
И докато сме на темата, не пропускайте да видите най-добрите сосове за месо, сосове за риба или гъбени сосове....
Сосове за барбекюСосове за барбекю
10 Май
Освен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш: - барбекю сос Мемфис; - сладъл барбекю сос; - и сос Грейви....
Най-вредните сосовеНай-вредните сосове
05 Юни
Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове....