Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Натурални продукти за разкрасяване и тяхната употребаВижте в следващите редове най-добрите естествени продукти за разкрасяване и тяхната употреба.
Кокосово масло
Кокосовото масло е един от най-полезните естествени продукти за разкрасяване....
26 Януари
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяС тази статия ще ви "отведа" в света на изисканата кухня и ще ви разкажа малко за видовете сосове и тяхното приготвяне....
03 Окт.
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаМного хора не са наясно как се приготвя дървесната китайска гъба, която е един от най-вкусните и най-здравословни продукти, които се внасят от Китай....
08 Септ.
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеГъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио.
Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
05 Юли
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеПриготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
30 Юли
Винени сосовеВинените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове....
05 Август
Китайски бухтиКъм разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия.
От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност.
Поднесете...
26 Август
2
Китайски пелмениПодредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна.
Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
30 Май
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Китайски омлетВ китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът.
Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
31 Май
Китайски питкиБрашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
18 Май
4
Китайски сладкишСварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза.
Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
15 Септ.
Траките и тяхната култураТраките са етнокултурна общност от индоевропейски племена, които в периода от средата на II хил. пр. Хр. до VI в. сл. Хр са се били заселили в областта от Балканския полуостров между северноегейското крайбрежие до Карпатите...
14 Март
1
Как се хващат китайски клечки?Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
21 Окт.
Типични китайски десертиМалко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
04 Февр.
Непознатите китайски подправкиСоевият сос е основен при приготвянето на повечето китайски ястия. С помощта на соев сос, който се предлага в два вида – червен и бял, се приготвят различни видове сосове....
17 Септ.
Последните китайски оръженосциДалеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица.
Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
14 Юли
Изгубените китайски пирамидиИнтересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
31 Март
3
Основни френски сосовеИ докато сме на темата, не пропускайте да видите най-добрите сосове за месо, сосове за риба или гъбени сосове....
31 Януари
Сосове за барбекюОсвен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш:
- барбекю сос Мемфис;
- сладъл барбекю сос;
- и сос Грейви....
10 Май
Най-вредните сосовеЧесто виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове....
05 Юни