Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с шоколадСлед това започва трудното и продължително месене на козунака, като добавяме по малко от мазнината (смесени разтопено масло и олио) докато напълно се усвои от тестото.
Покриваме с кърпа....
27 Април
1
Козунак с маскарпонеВтората половина може да се оформи по същия начин или се дели на шест топки и всяка топка се оформя на фитил, които се усукват, сплитат се и се оформя козунак в кръгла форма....
10 Май
6
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
14 Юни
Козунак с ракияВърху всяка поставяме парченца локум (може стафиди, шоколад, каквото ви харесва), завиваме всяка поотделно и сплитаме козунака на плитка.
Завиваме плитката на кръг и поставяме в дълбока тава (20 см с ринг)....
01 Април
Козунак с касисРазточеното тесто се поръсва обилно с касис и се завива на руло, което се разделя на две и се сплита на плитка....
05 Май
Козунак с олиоБухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
03 Април
3
Козунак в хлебопекарнаСлед това тестото се разделя на две части, правят се дълги фитили и се сплита, поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.
Оставя се да втаса окончателно....
21 Февр.
Козунак с бадемиКозунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
19 Февр.
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
14 Април
1
Козунак с канелаРазделя се на 5 части и всяка се разточва. Във всяка кора се слага плънката, приготвена от смесените орехи с канела.
Корите се навиват на рула, сплитат се и се нареждат в тава, намазана с мазнина....
19 Април
Козунак с лимонадаВ пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят мехури.
Оставя се за 2 часа да втаса на топло....
18 Април
Козунак с плънкаВтасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака.
Всеки фитил по 35-40 см., се изтънява с пръстите на ръката, свита в юмрук. Може и с точилка или бутилка....
07 Май
2
Козунак с локумЗа да стане козунакът, в стаята, в която го правите, през целия процес трябва да е топло....
30 Април
1
Козунак с пълнежЗатопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим кладенче и слагаме яйцата, захарта, млякото, маслото и шупналата мая.
Замесваме...
22 Април
Козунак с фантаВсяка топка се разточва, маже се с течен шоколад или се слага пълнеж по избор и се завива на фитил. Преди сплитане фитилите задължително се усукват, за да се получат конци след изпичане на козунака....
28 Април
Козунак с какаоСлага се готовото тесто за козунак в тава, дъното на която обилно е намазано с масло и поръсено с брашно. Оформя се според въображението на всеки.
Пече се във фурната на умерен огън....
28 Февр.
Козунак с бадемиСложете козунака в намаслена тава и го изчакайте да втаса /трябва да изпълни тавата наполовина/. После го намажете с разбитото яйце, набодете отгоре бадемите и печете в умерена фурна....
02 Май
Козунак с шафранМлякото се загрява леко и се смесва с чаша и половина брашно. Добавя се маята и се оставя на топло, за да втаса.
Жълтъците се бият със захарта и се добавят разбитите на сняг белтъци. Добавя се водката и шафранът....
18 Април
Козунак в тенджераПробва се дали е готов козунакът, като се набоде с дървено шишче, да няма тесто по него.
В трите фитила може да поставите плънка по избор, като стафиди, захар, орехи, шоколад....
21 Април
2
Козунак с Кока КолаСлед това се намазва с жълтък и се поръсва с яйца по желание.
Печете козунака с Кока Кола около 50 минути на 160-170 °C до хрупкава коричка отгоре....
02 Ноем.