Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да варим бобКак правилно да варим боб
03 Август
Когато бобът се вари на тих огън, винаги става по-хубав; - Не слагайте предварително сол на зрелия боб, защото така ще удължите времето му за приготвяне; - Продуктите, които искате да добавите към боба (лук, морков,...
Как правилно да варим спагети?Как правилно да варим спагети?
06 Май
За да ни се усладят спагетите обаче, е важно да знаем не само с какъв сос да ги поднесем, но и как и колко време да ги варим....
Как правилно да варим яйца?Как правилно да варим яйца?
29 Ноем.
1
Варенето на яйца е трудно от гледна точка на това, че докато не ги обелим не може да сме сигурни колко твърди сме ги сварили. По-малко вероятно да се напукат по време на "приготвяне" са пресните яйца. Това се дължи...
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Правилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
Как да варим кестени?Как да варим кестени?
30 Септ.
Така получената смес се вари за около 10 мин и се сервира изстудена. Може върху нея да се сложат и няколко топки сладолед....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Сготви правилно говеждото месо ето такаСготви правилно говеждото месо ето така
10 Май
Всичко се залива с водата и се вари приблизително 2 часа до пълната готовност на месото....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Как да варим жито и лимец?Как да варим жито и лимец?
19 Ноем.
При приготвяне на грухана пшеница времето за приготвяне варира между 20 и 30 минути. Ако житото не се е разпукало, след като го отстраните от огъня, го оставете в тенджерата, загърната с одеяло за 1 час....
Еврика! Вече няма да варим оризаЕврика! Вече няма да варим ориза
21 Септ.
В най-скоро време ще можем да консумираме ориз без да го варим. За това ще помогнат индийски учени, които в момента разработват нов сорт ориз. Целта им е той да се готви само като се накисне във вода....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Правила за печене на месоПравила за печене на месо
09 Януари
1
Различните видове месо, особено птичето, се пекат по специални правила, които, ако се нарушат, развалят изцяло вкуса и вида на месото. Особено е важно да се спазват тези правила при месо с плънка....
Как се съхранява правилно прясно месо?Как се съхранява правилно прясно месо?
08 Окт.
Правилното съхранение спомага не само да се запазят вкусовите качества на месото, но и го предпазва от разваляне. Факторите, които ускоряват процеса на разваляне при месата, са въздух, влага и най-вече топлина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
Като оставим настрана вегетарианците, надали има човек, който да не се зарадва на печено пиле със златиста кожичка, на крехко телешко или свинско месо или на прясно изпечени на скара ребърца, кюфтета или кебапчета...