Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклава с орехиБаклава с орехи
19 Юни
11
Баклавата се залива и се остава една нощ, да попие добре. Да Ви е сладко!...
Баклава с МаскарпонеБаклава с Маскарпоне
15 Дек.
Баклавата с Маскарпоне има невероятен вкус....
Баклава с млякоБаклава с мляко
30 Дек.
След като баклавата е готова, я сиропирайте с млякото, настържете битер шоколад и поръсете с какао и фъстък. Поставете баклавата с мляко с хладилник за 2 часа. Бон Апети!...
Баклава с плънкаБаклава с плънка
20 Ноем.
3
С остър нож нарежете накрая баклавата на ромбове или квадрати. Полейте отгоре разтопеното масло. Сложете да се пече в загрята на около 180-190 градуса фурна до готовност....
Баклава с еритритолБаклава с еритритол
16 Януари
Заливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие. Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
Баклава с шоколадБаклава с шоколад
14 Юни
Навийте баклавата, подредете я върху хартия за печене и поръсете с накълцани орехи. Оставете шоколада да стегне добре . Сервирайте и се насладете на баклава с шоколад....
Баклава с канелаБаклава с канела
14 Март
2
Готовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
Баклава с кокосБаклава с кокос
22 Септ.
1
Горещата баклава се залива със студения сироп. Да ви е сладко!...
Баклава с бисквитиБаклава с бисквити
21 Януари
Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади....
Баклава с локумБаклава с локум
22 Юли
1
Аз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп....
Баклава с грисБаклава с грис
08 Април
1
Залейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
Баклава с бутертестоБаклава с бутертесто
09 Март
5
Приготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
Баклава с кадаифБаклава с кадаиф
21 Дек.
Изважда се и се залива с вече охладения сироп. След 2 часа е готова, но най-вкусна ще е на следващия ден!...
Баклава с шоколадБаклава с шоколад
14 Дек.
Намазваме баклавата с разтопеното масло и поставяме в печката, която е предварително затоплена на 175 °C . Печем вкусната баклава около 40 минути. Още щом извадим, заливаме с приготвения и охладен сироп....
Баклава с плънкаБаклава с плънка
05 Март
Намазваме баклавата и слагаме да се пече в умерена фурна. Още топла я заливаме със студения сироп....
Баклава с грисБаклава с грис
17 Окт.
Щом сиропът изстине, можете да покриете с него готовата баклава. Сиропираният сладкиш се прибира в хладилник за една нощ и чак след това се сервира....
Ретро баклава с плънкаРетро баклава с плънка
01 Май
2
Ретро баклавата с плънка е готова....
Новогодишна баклава с бисквитиНовогодишна баклава с бисквити
30 Дек.
Отгоре се поръсва с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване за 30 минути. Изважда се баклавата и заливаме със студен сироп. Оставя се 4 часа да попие и прехвърляме в чиния....
Новогодишна баклава с шамфъстъкНовогодишна баклава с шамфъстък
27 Дек.
Накълцайте и орехите и ги смесете с другите ядки, заделяйки от шамфъстъка една шепичка за поръсване на баклавата при поднасяне....
Кекс баклава с грисКекс баклава с грис
28 Януари
Разбиваме яйцата със захарта на пяна. Добавяме олиото, брашното, бакпулвера, ванилията, гриса и смлените орехи. Бъркаме до еднородна смес. Печем в намазнена и набрашнена тава в предварително загрята фурна на 180 градуса...
Коледна баклава с късметиКоледна баклава с късмети
11 Дек.
Баклавата се пече в предварително загрята фурна за около 20 мин. Коледната баклава се изважда от фурната и още топла се залива с изстиналия сироп. Остава се да престои през нощта да се напои....
Турска баклава с грисТурска баклава с грис
25 Септ.
За сиропа захарта и водата се варят за 15-20 минути след това се охлажда, слага се лимон. Правилото е топла баклава със студен сироп или обратно. Оставя се за 1 нощ....
Баклава с нетрадиционен сиропБаклава с нетрадиционен сироп
07 Май
След като изпека баклавата още гореща заливам със студен сироп, покривам с кърпа и така престоява цяла вечер, след което може да се консумира....
Баклава с точени кориБаклава с точени кори
07 Февр.
Баклавата с точени кори е чудна....
Празнична баклава с бисквитиПразнична баклава с бисквити
03 Януари
След като се изпече около 30 мин на предварително загрята фурна на 180°C, се оставя да изстине. След 5 часа баклавата се залива с горещия сироп (захарта, ванилията и водата се завират и за 5 мин)....