Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Еклери с шоколадинИзпечете еклерите в гореща фурна, докато бухнат и станат златисти. Оставете ги да изстинат....
16 Ноем.
Еклери с карамелПолейте еклерите с карамеления сироп и сложете на хладно за известно време, преди да поднесете....
05 Май
3
Еклери с целувкиЕклерите се вадят, охлаждат се и пълнят с крем. Всеки еклер се сервира, като се украсява с целувки....
24 Август
Еклери с мляко(Използвайте лъжица, за да гребете от сместа.)
Еклерите се пекат на 200 градуса за 15-20 минути, след което се оставят в изключена фурна за още малко време.
Готовите еклери се пълнят с крем по желание....
13 Февр.
3
Еклери с шоколадСлед като изстинат изпечените еклери се пълнят със шприц с крема. Поливат се с разтопен шоколад....
18 Ноем.
2
Еклери с шоколадСлед като изстинат изпечените еклери се пълнят със шприц с крема. Поливат се с разтопен шоколад....
18 Ноем.
2
Как да си направим домашни еклериПълнежът на еклерите може да бъде плодов, само сметана, шоколадов, дори можете да си ги направите солени с плънка от майонеза и подправки....
02 Февр.
Еклери с крем и крем с еклериСъвършените еклери с крем и крем с еклери.
Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти...
26 Януари
Еклери с пудингов кремЧакаме ги да изстинат, за да направим разрез за крема.
За пудинга разбъркваме 1 ч.ч. захар с 500 мл мляко и го оставяме да заври.
През това време разбъркваме пудинговия прах с 100 мл вода....
19 Април
Солени еклери с хайверСлед това оставяме еклерите да се охладят, изрязваме горната част внимателно.
Слагаме парченце кашкавал и хайвер и нашите солени еклери са готови.
Тези солени еклери с хайвер са идеални за повод....
05 Април
Еклери с ягодов кремРазчупете, ако е необходимо: центърът трябва да изглежда напълно изпечен и сух.
Поставете върху решетка за готвене и охладете напълно еклерите, преди да ги напълните....
09 Април
Еклери с шоколадов пълнежНапръскайте с капки или ивици вкусните и нежни еклери с шоколадов пълнеж.
Да ви е сладко!...
12 Окт.
Еклери с портокалов кремИнтензивно бъркаме, за да не стане на бучки.
След като сме оставили еклерите да поизстинат, вземаме всеки еклер, цепваме през средата с остър нож и с малка лъжичка пълним с крем....
15 Май
Домашни еклери с кремКрема няма опасност да се разтече, защото еклерите се слепват.
Готовите еклери се поръсват с пудра захар или със заливка от шоколад.
Домашните еклери с крем са готови....
21 Май
Лесни еклери с кремИзваждат се еклерите и се оставят да се охладят, през това време се приготвя кремът за еклери.
Захарта се разтваря в прясното мляко, като се отделя малко мляко, в което да се разтворят нишестето и брашното....
25 Април
Еклери с маков кремАко е още рядък, можем да приберем в хладилник да стегне.
Пълним еклерите с крем и отгоре поръсваме разтопен черен или съответно бял шоколад....
07 Май
Еклери с различен кремГотовата смес изсипете в пош с накрайник и шприцовайте еклерите в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете еклерите на 170 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат напълно....
09 Януари