Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденИнспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великден – козунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
02 Април
Отслабнете с яйца и козунаци по Великден – вижте как!Основно в храненето по Великден е да разделите яйцата от козунаците. Те в никакъв случай не трябва да се приемат комбинирани. В яйцата се съдържат значително количество белтъчини, а козунаците - въглехидрати....
17 Април
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаСлед 20 мин рестартирайте програмата. С лъжичка прибавяйте постепенно останалата 1/2 от мазнината - така козуначетата ще станат на конци....
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърСлед половин час, леко намаляте и печете за още 10 мин. След изпичане покривате с навлажнена кърпа и оставяте да поизстине.
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Козунаци с опасни подсладители и стари яйца заливат пазара по ВеликденНа най-големи манипулации подлежат най-търсените продукти – яйцата и козунаците.
Козунаците, подобно на повечето сладки продукти, масово са пълни с подсладители....
09 Април
1
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладИзваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
13 Април
Рисувани яйца за ВеликденИзрисуваните яйца слагайте в специални стойки, които да не повредят рисунките....
14 Април
Желирани яйца за ВеликденОставете в хладилник за една нощ напълнените яйца с тъпия край нагоре.
Обелете внимателно черупките и в плато подредете яйцата върху нарязаните портокалови и лимонови кори....
04 Юни
Боядисани яйца за ВеликденВнимателно увивате яйцето в парче тензух или чорапогащник, завръзвайте плата здраво и потапяйте така опакованите яйца в разтворените бои.
След 10 минути отстранете плата и растението....
14 Април
Топени боядисани яйца за ВеликденКрасиви и нестандартни топени боядисани яйца за Великденското изобилие и разнообразие от красоти!...
07 Май
Смесени седефени яйца за ВеликденНакрая се усетих, че през цялото време съм се занимавала с тези смесени седефени яйца за Великден с усмивка на лицето. Пожелавам усмивки на всички!...
23 Април
Предястие с яйца за ВеликденРазрежете яйцата на половинки и разпределете белтъчните кошнички в чиния.
Жълтъците, заедно с нарязаните рачешки рулца, майонезата, сметаната, оцета, копъра, сол и черен пипер на вкус пасирайте до гладка смес.
С така...
14 Април
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!за яйца, немаркирани яйца с неизвестен произход и качество, експертите от агенцията трябва да внимават и за агнешко месо без съответната документация, което много предприемчиви търговци ще се опитат да пласират за Великден...
29 Април
Евтини козунаци с хидрогенирано масло за ВеликденЕвтини козунаци се появиха на рафтовете на търговските вериги дни преди светлия християнски празник Великден. Традиционните за празника печива се предлагат на цени от 1.5 лв. за 500 грама....
07 Април
Козунаци менте ще залеят пазарите преди ВеликденРодните хлебопроизводители предупреждават българските потребители, че за този Великден пазарите могат да изобилства от фалшиви козунаци, които не са приготвени от традиционните продукти....
31 Март
1
Декупаж върху сварени яйца за ВеликденЗа целта най-добре е да се работи върху бели яйца.
Ако пък не успеете да си набавите такива, използвайте боядисани яйца с по-светли нюанси – жълто, охра, или други по избор....
30 Април
Избелване на кокоши яйца за ВеликденТака избелените яйца придобиват по-ярки и наситени след боядисване.
Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
17 Април
Празнична салата с яйца за ВеликденПразнична салата с яйца за Великден, богата на вкусове и свежест!
Измива се добре всяко листо от марулята и се нарязва на ленти. Нарежете почистен пресен лук, репички на парчета, обелена краставица на полумесеци....
25 Април
1
КозунациСлед това то се изсипва на леко намаслен плот и се оформя по желание на плитки.
Оформеният козунак се намазва с разбит белтък и се поръсва с кристална захар и малко филирани бадеми....
12 Дек.
4
Гъбки от яйца с пълнеж за ВеликденСварете яйцата, като засечете 5 минути след кипването на водата, след което охладете веднага със студена вода, за да спре процесът на варене и при белене да се отделя ципата....
03 Април
Тонове негодни храни и яйца иззети от търговската мрежаЗа броя на конфискуваните десетки хиляди яйца и тонове хранителни продукти информира самият контролен орган в годишния отчет за работата си....
01 Март
1
Отвара след преяжданеРавни части от лайката, розмарина и ментата смесете.
В друг съд сложете 4 с.л. от сместа и залейте с 1 литър гореща вода.
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с...
27 Януари
Козунаци АсортиСложете козунаците Асорти и печете така около 15 минути. Извадете след това тавичката и печете козунака до готовност.
Страхотна рецепта за козунак, която можем само да препоръчаме!...
21 Април