Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паеля с кафяв оризПаеля с кафяв ориз
02 Юни
Махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. Изтъркайте мидите и махнете мустаците им. Калмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици....
Паеля с Ориз и ГъбиПаеля с Ориз и Гъби
12 Май
Подгответе си зеленчуците за паеята - лука, чесъна и домата настържете, зелената чушка нарежете на малки кубчета, а червената - на дълги ивици. Гъбите почистете, обелете и нарежете на филийки, ако са големи - на четвъртинки...
Паеля с морски дарове и ориз ризонПаеля с морски дарове и ориз ризон
20 Май
Махнете черупките на скаридите и ги почистете, но оставете опашките. Измийте и изтъркайте добре мидите и отстранете мустаците. В голям тиган загрявате зехтин и запържвате лука и чесъна, докато омекнат. Към тях прибавяте...
Паеля с омарПаеля с омар
04 Февр.
Съвет: Ако не разполагате с тавичка за паеля, ястието може да се приготви в широк тиган с ниски стени. Добър апетит!...
Паеля с картофиПаеля с картофи
13 Юни
Вземете най-големия тиган, с който разполагате или специален тиган, подходящ за паеля, ако случайно имате такъв! Ще ви трябва и капак....
Паеля с пилешкоПаеля с пилешко
04 Април
1
Когато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон....
Паеля с пилеПаеля с пиле
17 Март
До напълното приготвяне на паелята не се разбърква повече. Когато оризът набъбне леко, нареждате чушката отгоре....
Паеля с чоризоПаеля с чоризо
18 Март
Сложете изплакнатия ориз в тигана с олиото от наденичките и пилешкото и разбъркайте, така че да се покрие хубаво, за 2-3 мин. Ако мазнината не е достатъчна, добавете 1 ч.л. зехтин....
Паеля с мидиПаеля с миди
17 Септ.
Основно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките. В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки...
Паеля с патешко месоПаеля с патешко месо
08 Януари
1
Ако ползвате артишок от консерва, сложете цели главички от него върху паелята и покрийте с чиста кърпа за 5-10 минути....
Автентична Паеля с ЧоризоАвтентична Паеля с Чоризо
26 Ноем.
Оставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин....
Паеля с морски даровеПаеля с морски дарове
13 Ноем.
9
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
Испанска паеля с пилеИспанска паеля с пиле
27 Ноем.
Махнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле. Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии....
Паеля с морски даровеПаеля с морски дарове
13 Ноем.
9
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
Паеля по ВаленсианскиПаеля по Валенсиански
10 Юли
1
В тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути....
Паеля с два вида месоПаеля с два вида месо
10 Февр.
1
Когато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка. Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона....
Традиционна паеля с морски даровеТрадиционна паеля с морски дарове
14 Окт.
1
Сервирайте веднага традиционната паеля! *Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон....
Паеля с пилешко и свинскоПаеля с пилешко и свинско
21 Септ.
Готовата паеля с пилешко и свинско изключете. Покрийте с капак и оставете за 5 минути. Сервирайте в подходящи чинии топла с парче лимон....
Зеленчукова паеля с гъби РижикаЗеленчукова паеля с гъби Рижика
03 Дек.
В тавичка за паеля с диаметър поне 30-35 см (или тиган с подобни размери) загрейте зехтина - може да го направите върху широк котлон, на огън или на газ със специалния уред за паеля - паейеро....
Паеля с миди и скаридиПаеля с миди и скариди
07 Ноем.
Готовата паеля се напръсква с лимонов сок и се поднася....
Паеля с пиле и чоризоПаеля с пиле и чоризо
26 Юни
Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути. Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер,...
Паеля с месо от рациПаеля с месо от раци
18 Юни
Подправете със сол и зехтин това оризово ястия тип паеля....
Паеля с кюфтенца и ребърцаПаеля с кюфтенца и ребърца
21 Февр.
Сложете тавата за паеля (или друг подходящ съд) на котлона. Сипете и загрейте зехтина, запържете нарязаните ребърца до хубав златист цвят....
Испанска паеля с морски даровеИспанска паеля с морски дарове
28 Март
Сервирайте испанска паеля с морски дарове с резени лимон и Айоли. * Важно е Паейерото да е добре нивелирано, да не се събира бульона повече от единия край, а от другия да остава сухо....
Паеля с пилешко и свинскоПаеля с пилешко и свинско
28 Февр.
Оставяме да поизстине паелята настрани. Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок. Да Ви е сладко!...