Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото с ориз АрбориоНакрая, когато е готов, се поръсва със сол на вкус, прясно смлян черен пипер и подправките за ризото.
Готовото ризото с ориз Арборио се сервира поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз и настърган пармезан....
25 Ноем.
1
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
24 Май
6
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
24 Май
6
Ризото с кафяв ориз и артишокСлед това поръсете ризотото с настърган пармезан или кашкавал по избор. Украсете с кръгчета чери домати и поднесете.
Добър апетит....
23 Март
Ризото с черен ориз и гъбиРазбъркайте добре и похлупете за още няколко минути ризотото с гъби.
Сервирайте с пресен магданоз ризото с черен ориз и гъби....
15 Февр.
Ризото с див ориз и зеленчуциДобавяме дивия ориз и бялото вино. Овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме под капак за около минута - две и отстраняваме от огъня....
11 Март
Ризото с черен ориз и скаридиСервираме ризотото в чинии, докато е още топло, и отгоре подреждаме скаридите.
Пожелание върху ризотото с черен ориз и скариди може да настържете малко пармезан....
25 Септ.
1
Кой ориз е подходящ за паеля?Сред най-предпочитаните и подходящи е оризът Бомба, чието най-масово производство също се осъществява на територията на Валенсия....
02 Август
Лесно ризото с кафяв ориз и калмариКафявият ориз е по-твърд и се сваря по-трудно. Накисването му значително ще ускори процеса на готвене.
С три чаени чаши подсолена вода сварете ориза, докато водата се изпари....
15 Август
Ризото с КладницаГотовото ризото с гъби разсипете на порции.
Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах.
Добър апетит!...
03 Април
Ризото с патладжаниОставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте....
15 Март
Ризото с телешкоСложете ризотото и го оформете красиво, върху него поставете телешкото и полейте всичко с гъбите и образувалия се сос....
18 Април
Ризото с коприваПърво, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото....
18 Февр.
Ризото с гъбиХубавото ризото е с кремообразна консистенция.
След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово....
07 Февр.
Ризото в мултикукърДобавя се 250 г ориз, който объркваме с останала смес, и наливаме 850 мл гореща вода.
Уредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря....
26 Април
1
Ризото с тръбенкиСервирайте разкошното ризото на момента, за да се усещат стегнатите зрънца ориз, обвити в кремообразна субстанция. При изстиване, ориза си поема всичко и ризотото губи автентичното си очарование....
31 Окт.
Ризото с калмариВ гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз.
Ризотото с калмари е много вкусно....
17 Окт.
Ризото в таваПочиствате и измивате ориза. Слагате го в намазнена с олиото тава и му добавяте вода в съотношение 3:1 /вода:ориз/.
Добавяте подправките и доматения сок/доматеното пюре. Печем в нагрята фурна около 15 -20 мин.
След...
06 Януари
Ризото с аспержиИзбират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин.
Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес...
14 Февр.
Ризото с ягодиСлед като се запържи лукът в зехтина, се изважда и се добавя оризът, който се пържи около 2 мин. Прибавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари.
Прибавя се 1/2 ч.ч. от бульона. Държи се на огъня, докато оризът...
22 Февр.
1
Ризото с рибаНарежете на отделни късчета филето от риба, посолето го леко и го сложете да се изпържи в сгорещено олио за кратко. Извадете го и в същата мазнина сложете ситно нарязаните лук, чесън, грах, след което и ориза. Щом оризът...
25 Май
1
Ризото с каймаЗагрейте зехтин и маслко масло в подходящ съд, в който ще готвите ризотото и запържете скълцания лук.
Добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи....
13 Май
4
Ризото с кладницаГотовото ризото се поднася след като се поръси с настърган пармезан и ситно нарязана мащерка....
21 Юни