Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ризото с ориз АрбориоРизото с ориз Арборио
25 Ноем.
1
Накрая, когато е готов, се поръсва със сол на вкус, прясно смлян черен пипер и подправките за ризото. Готовото ризото с ориз Арборио се сервира поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз и настърган пармезан....
Ризото с кафяв оризРизото с кафяв ориз
24 Май
6
Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
Ризото с кафяв оризРизото с кафяв ориз
24 Май
6
Накиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
Ризото с кафяв ориз и артишокРизото с кафяв ориз и артишок
23 Март
След това поръсете ризотото с настърган пармезан или кашкавал по избор. Украсете с кръгчета чери домати и поднесете. Добър апетит....
Ризото с черен ориз и гъбиРизото с черен ориз и гъби
15 Февр.
Разбъркайте добре и похлупете за още няколко минути ризотото с гъби. Сервирайте с пресен магданоз ризото с черен ориз и гъби....
Ризото с див ориз и зеленчуциРизото с див ориз и зеленчуци
11 Март
Добавяме дивия ориз и бялото вино. Овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме под капак за около минута - две и отстраняваме от огъня....
Ризото с черен ориз и скаридиРизото с черен ориз и скариди
25 Септ.
1
Сервираме ризотото в чинии, докато е още топло, и отгоре подреждаме скаридите. Пожелание върху ризотото с черен ориз и скариди може да настържете малко пармезан....
Кой ориз е подходящ за паеля?Кой ориз е подходящ за паеля?
02 Август
Сред най-предпочитаните и подходящи е оризът Бомба, чието най-масово производство също се осъществява на територията на Валенсия....
Лесно ризото с кафяв ориз и калмариЛесно ризото с кафяв ориз и калмари
15 Август
Кафявият ориз е по-твърд и се сваря по-трудно. Накисването му значително ще ускори процеса на готвене. С три чаени чаши подсолена вода сварете ориза, докато водата се изпари....
Ризото с КладницаРизото с Кладница
03 Април
Готовото ризото с гъби разсипете на порции. Поръсете ризотото с кладница с пармезан на прах. Добър апетит!...
Ризото с патладжаниРизото с патладжани
15 Март
Оставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте....
Ризото с телешкоРизото с телешко
18 Април
Сложете ризотото и го оформете красиво, върху него поставете телешкото и полейте всичко с гъбите и образувалия се сос....
Ризото с коприваРизото с коприва
18 Февр.
Първо, слагаме 2 черпак, разбъркване, изчакваме да се изпари течността и се прибавят пак 2 черпака и това се повтаря, докато се свари оризът за нашето вкусно ризото....
Ризото с гъбиРизото с гъби
07 Февр.
Хубавото ризото е с кремообразна консистенция. След като оризът е сварен, се прибавят маслото и настърганият пармезан. Може по желание да се поръси с магданоз. Ризотото с гъби е готово....
Ризото в мултикукърРизото в мултикукър
26 Април
1
Добавя се 250 г ориз, който объркваме с останала смес, и наливаме 850 мл гореща вода. Уредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря....
Ризото с тръбенкиРизото с тръбенки
31 Окт.
Сервирайте разкошното ризото на момента, за да се усещат стегнатите зрънца ориз, обвити в кремообразна субстанция. При изстиване, ориза си поема всичко и ризотото губи автентичното си очарование....
Ризото с калмариРизото с калмари
17 Окт.
В гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз. Ризотото с калмари е много вкусно....
Ризото в таваРизото в тава
06 Януари
Почиствате и измивате ориза. Слагате го в намазнена с олиото тава и му добавяте вода в съотношение 3:1 /вода:ориз/. Добавяте подправките и доматения сок/доматеното пюре. Печем в нагрята фурна около 15 -20 мин. След...
Ризото с аспержиРизото с аспержи
14 Февр.
Избират се крехките връхчета, които се режат на едро. Запържват се в 2 с.л. от маслото. Добавя се 1 ч.ч. от зеленчуковия бульон и се варят около 15 мин. Прехвърлят се в блендер и се разбива до получаването на гладка смес...
Ризото с ягодиРизото с ягоди
22 Февр.
1
След като се запържи лукът в зехтина, се изважда и се добавя оризът, който се пържи около 2 мин. Прибавя се виното и се държи на огъня, докато се изпари. Прибавя се 1/2 ч.ч. от бульона. Държи се на огъня, докато оризът...
Ризото с рибаРизото с риба
25 Май
1
Нарежете на отделни късчета филето от риба, посолето го леко и го сложете да се изпържи в сгорещено олио за кратко. Извадете го и в същата мазнина сложете ситно нарязаните лук, чесън, грах, след което и ориза. Щом оризът...
Ризото с каймаРизото с кайма
13 Май
4
Загрейте зехтин и маслко масло в подходящ съд, в който ще готвите ризотото и запържете скълцания лук. Добавете каймата и бъркайте, докато се раздроби и запържи....
Ризото с кладницаРизото с кладница
21 Юни
Готовото ризото се поднася след като се поръси с настърган пармезан и ситно нарязана мащерка....
Ризото с пармезанРизото с пармезан
23 Януари
В края на варенето добавяме едро настъргания пармезан към ризотото....