Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храненето определя качеството на съняХраненето определя качеството на съня
09 Юли
Ако сте от хората, които заспиват трудно и дълго се въртят в леглото, а сутрин често нямате никакви сили да станете, вероятно имате нужда от смяна на режима. Стресът в работата и цялото ни ежедневие, преумората, постоянното...
Как да разпознаете качественото вино и шампанскоКак да разпознаете качественото вино и шампанско
10 Дек.
За качеството на мехурчетата може да се преценява едва след като е минала половин минута след напълването на чашата....
Дължината на името на ястието определя цената муДължината на името на ястието определя цената му
13 Окт.
Ресторантите във Великобритания определят цените на своите ястия според това колко са дълги названията на гозбите, пише Дейли мейл....
Дълги банички - вкусът от едно времеДълги банички - вкусът от едно време
28 Януари
8
Дълги банички - вкусът от едно време, препоръчвам с Айрян....
Любимото ни кафе определя и любимото ни виноЛюбимото ни кафе определя и любимото ни вино
17 Окт.
По-меките на вкус вина ще се харесат на любителите на кафе с мляко – Мерегали съветва това да са отлежали напитки, които не са кисели и стипчиви....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Астрологията не определя, а само обясняваАстрологията не определя, а само обяснява
11 Септ.
1
Не забравяйте, че астрологията не определя, а тя само обяснява....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Рязането на салатата определя вкуса йРязането на салатата определя вкуса й
27 Септ.
Начинът, по който ще нарежете продуктите за салатата, определя до голяма степен нейния вкус, тъй като при различните видове нарязване вкусът на продуктите се усеща по различен начин....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Изваждат се в чиния, сервираме кюфтетата на тиган, които не задържат мазнина с прясна зелена салата, маслини и домати. Много вкусно за вечеря! Добър апетит!...
Името определя съдбатаИмето определя съдбата
18 Март
8
Качествата на човека се определят и от сезона, в който е роден. “Зимните” типове са целеустремени и много волеви. В работата не щадят себе си и затова постигат високи резултати, но в личния живот ги чакат трудности....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Как да разпознаем качественото масло?Как да разпознаем качественото масло?
24 Март
Но пред големия избор на щанда с масло, дали знаем как да различим качественото масло от фалшивото?...
Препивате с вино – мозъкът ви не остаряваПрепивате с вино – мозъкът ви не остарява
22 Септ.
Червеното вино забавя стареенето на мозъка. Има обаче условие – то трябва да е в големи количества. Хората, които са пристрастени към червената напитка, се чувстват много по-млади и жизнени от връстниците си. Ново...
Причини за напълняване - цената на това да не правиш нищоПричини за напълняване - цената на това да не правиш нищо
05 Март
1
Тези, които страдат от прекомерно напълняване трябва да са запознати с причините, довели ги до това състояние и със здравословните им последствия. След като се запознаят с причините за напълняване и с последвалите ги здравословни...
ВиноВино
23 Август
Важно е острият и силен вкус на храната да не доминира над този на виното....
Как да различим качественото краве маслоКак да различим качественото краве масло
11 Ноем.
Качественото краве масло е богато на витамини А, Е, D, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, натрий, мед, манган и цинк....
По какво се познава качественото месоПо какво се познава качественото месо
20 Февр.
От качественото месо се получава прозрачен ароматен бульон, на повърхността му плуват големи кръгове мазнина. Такъв бульон е изключително вкусен и хранителен....
Кръвната група определя характераКръвната група определя характера
16 Окт.
Според последните изследвания на японски учени до известна степен кръвната група може да определи нашия характер и наклонности. Това бе потвърдено от над един милион жители на японските острови....