Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Ето какво трябва да знаете за технологията на консервиране, за да сте сигурни, че сте произвели качествени преработени продукти: 1....
Какво представлява технологията на мацерацияКакво представлява технологията на мацерация
02 Август
Мицерацията е процес в производството на вино. Въглеродната мицелация има силата да промени изцяло стила и вкуса на виното. Гроздето се събира цяло. Този процес се прилага най-вече при червени вина, с цел да омекоти...
Предимства на E-fit технологиятаПредимства на E-fit технологията
19 Ноем.
• Дуплекс вълни създадени с SD двойна технология намаляват приспособяването на мускулите и нервите....
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПастьоризирано мляко - митове и истини
29 Април
Тази технология е масово предпочитана - логично заради много дългия срок на годност, който гарантира....
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на сорбе
31 Август
Технология на приготвяне на перфектното сорбе - Сварява се захарен сироп и се охлажда; - Прави се пюре от горски или други плодове; - Комбинират се пюрето и сиропът; - Десертът се слага във фризера; - Разбърква се на...
Влияят ли технологиите на децатаВлияят ли технологиите на децата
26 Септ.
Основния въпрос, според авторите, е не дали технологиите вредят, а как и по какъв начин могат да променят нашия мозък, така че тези промени да останат за дълго време и също така в каква посока – към добро или лошо....
Технология на приготвяне на печено прасенцеТехнология на приготвяне на печено прасенце
30 Дек.
Печеното прасенце е едно от най-вкусните и атрактивни ястия, които украсяват всяка една празнична трапеза. За да направите печеното прасенце крехко и ароматно, трябва добре да го подготвите. Прасенцето се залива с вряла...
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
25 Май
Ето малко подробности относно технологията на ферментация на виното: - Ферментацията> се състои...
Какво означава пастьоризирано мляко?Какво означава пастьоризирано мляко?
07 Окт.
Някои млека са пастьоризирани и се съхраняват по-малко, други - ултрапастьоризирани и са годни по-дълго, а трети са стерилизирани, след което спокойно може да се съхраняват в кухненски шкаф, дори и без хладилник....
Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?
29 Март
Как се пастьоризират яйца?...
Революционна технология в лечението на рак на гърдатаРеволюционна технология в лечението на рак на гърдата
27 Май
След като холивудската актриса Анджелина Джоли се подложи наскоро на двойна масектомия, проблемът за рака на гърдата отново се появи на дневен ред в световен мащаб. Това е и една от причините за започването на ново японско...
Бионика - от природата към технологиитеБионика - от природата към технологиите
18 Април
Наскоро екип от Френския национален център за научни изследвания разработи технология за прозорци, които се почистват сами. Това става по подобие на крилете на пеперудите, които отблъскват водата и нечистотиите....
Технологията No-till в земеделието - за и противТехнологията No-till в земеделието - за и против
22 Ноем.
За и против технологията No-Till На практика ефективността на директното засаждане по технологията No-Till е доказана в повечето климатични зони....
Как технологиите ще разширят границите на човешката интимностКак технологиите ще разширят границите на човешката интимност
17 Януари
Технологиите на бъдещето са вече тук. Те тласкат човешката сексуалност към едни нови и неизследвани до момента територии....
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоВреме за туршии – технология и тънкости на приготвянето
22 Окт.
Това обаче е погрешно действие при правилната технология на приготвянето на бурканите. Голямото количество сол забавя ферментацията. За трайността на туршиите помага добавянето на вишневи или дюлеви листа....
Ето как технологията променя живота ни към по-лошоЕто как технологията променя живота ни към по-лошо
18 Дек.
Как технологията променя живота ни към по-лошо, може да разберете от галерията горе. page1....
Най-лъжливите предсказания, свързани с технологиитеНай-лъжливите предсказания, свързани с технологиите
12 Август
Технологията е отличителен маркер за развитието на една цивилизация....
Технология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаемТехнология на сушене na на риба, месо и билки: Какво трябва да знаем
19 Май
Технологията на сушенето е вид консервиране, при което се цели да се създадат неблагоприятни условия за развиването на микроогранизмите....
Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)
07 Юни
Макар че едва сега технологията навлиза в масовата кулинария, тя е създадена преди 35 години. Неин изобретател е френският готвач Жорж Пралю....
Революционна технология! Всеки вече ще ползва слънчева енергияРеволюционна технология! Всеки вече ще ползва слънчева енергия
07 Дек.
Работата на австралийците по създаване на революционната технология започнала през далечната 1996 година....
Катя от Ритон сваля килограми по източна технологияКатя от Ритон сваля килограми по източна технология
24 Юни
Нежната половинка от дует Ритон се стопи. Катя е свалила солидно количество килограми по източен начин. Гласовитата половинка на Здравко се е доверила на добила популярност в западния свят диета. Свръхмодерният режим...
Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?
02 Дек.
Под пастьоризирано мляко се разбира мляко, което за кратко е загрято до висока температура, след което веднага е изстудено....
Мъж от Смолянско прави сирене по 5-вековна технологияМъж от Смолянско прави сирене по 5-вековна технология
16 Юли
Благодарение на особената технология нашите предци са успявали да съхранят млечния продукт, без да разполагат с хладилници в домовете си. Каква обаче е технологията на това необикновено сирене?...
Макароните на фурна на мамаМакароните на фурна на мама
13 Февр.
Започваме да добавяме постепенно млякото, докато разбиваме на най-ниската скорост. Готовата смес изсипваме върху макароните. Слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса....
Котлет сьомга на на фурнаКотлет сьомга на на фурна
05 Февр.
Нагрейте фурната на 200 °C. Извадете и изпечете сьомгата в тавичка, предварително намазана със зехтин. Ако пожелаете, може да намажете котлета сьомга на фурна с малко масло, да се зачерви повечко....