Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царевица на параЦаревица на пара
21 Май
Отгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути. Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
02 Август
1
Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
Как се вари царевицаКак се вари царевица
09 Дек.
7
Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а в същото време да има приятен вкус, на който вие и вашите близки да се насладите....
Варена царевица на пара в мултикукърВарена царевица на пара в мултикукър
17 Юли
След като мине това време освободете налягането от клапана и извадете готовата царевица. Поръсете я с щипка сол и по желание я намажете с масло, докато е още гореща....
Колко време се вари царевица?Колко време се вари царевица?
05 Окт.
Времето за сваряване на царевицата варира в зависимост от много фактори - дали става дума за пресна млечна царевица, или да по-стара и узряла царевица....
Колко време се вари карфиол на пара?Колко време се вари карфиол на пара?
03 Окт.
Карфиолът е вкусен зеленчук, който често се среща в рецептите, приготвен на пара, както и като гарнитура на някои ястия. Също така приготвянето на карфиола на пара запазва повечето му полезни вещества, така че това...
Колко време се пече царевица?Колко време се пече царевица?
22 Февр.
Но колко време отнема печенето на царевица? В следващите редове ще проучим отговора на този въпрос и ще ви дадем няколко съвета как да изпечете царевицата до съвършенство....
Агнешко на ПараАгнешко на Пара
14 Септ.
Взимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото. Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
Миди на параМиди на пара
01 Май
Гответе така около 2 минути и погледнете дали всички миди са се отворили. Понякога това става и още по-бързо, затова проверявайте; Щом мидите се отворят, отстранете от огъня веднага, за да останат крехки и сочни....
Гарнитура на параГарнитура на пара
31 Март
В съд за пара слагаме замразените грах и царевица. Зеления боб също прибавяме, но той го слагаме по-накрая. Ако са всички заедно, бобът ще се разпадне. Той е по-мек от останалите....
Мантъ на параМантъ на пара
16 Януари
През това време си подготвяме плънката за мантъ. В купа си смесваме нарязания на ситно лук, добавяме каймата и сухите подправки. Омесваме добре....
Сьомга на параСьомга на пара
13 Март
Ястието се приготвя в съд за готвене на пара. В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
Меденки на параМеденки на пара
22 Май
2
Приготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
Тиква на параТиква на пара
27 Ноем.
Вместо нея може да се използва дълбока чиния с диаметър колкото дъното на тенджерата. Отгоре се нареждат нарязаните късове тиква. Налива се водата и тенджерата се похлупва....
Скумрия на ПараСкумрия на Пара
01 Май
Нарязват се на шайби с дебелина около 1 сантиметър и се поръсват със сол и черен пипер. Оставят се за около 20 минути на хладно. В по-широка тенджера се подреждат смокиновите клонки/пръчки....
Зеленчуци на параЗеленчуци на пара
22 Юли
Сложете капака и оставете да се варят на пара за 20-25 минути. Поднесете готовите зеленчуци, поръсени с малко сол, черен пипер и зехтин....
Мерлуза на параМерлуза на пара
04 Ноем.
На дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар. Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин. След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
Лаврак на параЛаврак на пара
02 Ноем.
Мушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване....
Пържола на параПържола на пара
22 Февр.
През това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус. Топлите пържоли намажете с тази марината и поднесете....
Кюфтета на параКюфтета на пара
14 Март
Оставете ги да се варят около 40 минути. Поднесете ги с гарнитура от зеленчуци по желание....
Риба на параРиба на пара
10 Март
1
Сложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
Картофи на параКартофи на пара
14 Май
3
Измийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа. Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
Мантъ на параМантъ на пара
22 Януари
По-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
Скумрия на параСкумрия на пара
23 Май
Двата вида чушки също се нарязват на шайбички и се нареждат отново при рибките. На рибките се правят леки разрези, в които се слагат резенчетата лимон....
Карфиол на параКарфиол на пара
30 Януари
Сварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....