Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царевица на параОтгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути.
Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър....
21 Май
Колко време се вари супа?Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
02 Август
1
Как се вари царевицаВажното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а в същото време да има приятен вкус, на който вие и вашите близки да се насладите....
09 Дек.
7
Варена царевица на пара в мултикукърСлед като мине това време освободете налягането от клапана и извадете готовата царевица.
Поръсете я с щипка сол и по желание я намажете с масло, докато е още гореща....
17 Юли
Колко време се вари царевица?Времето за сваряване на царевицата варира в зависимост от много фактори - дали става дума за пресна млечна царевица, или да по-стара и узряла царевица....
05 Окт.
Колко време се вари карфиол на пара?Карфиолът е вкусен зеленчук, който често се среща в рецептите, приготвен на пара, както и като гарнитура на някои ястия.
Също така приготвянето на карфиола на пара запазва повечето му полезни вещества, така че това...
03 Окт.
Колко време се пече царевица?Но колко време отнема печенето на царевица? В следващите редове ще проучим отговора на този въпрос и ще ви дадем няколко съвета как да изпечете царевицата до съвършенство....
22 Февр.
Агнешко на ПараВзимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.
Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха....
14 Септ.
Миди на параГответе така около 2 минути и погледнете дали всички миди са се отворили. Понякога това става и още по-бързо, затова проверявайте;
Щом мидите се отворят, отстранете от огъня веднага, за да останат крехки и сочни....
01 Май
Гарнитура на параВ съд за пара слагаме замразените грах и царевица. Зеления боб също прибавяме, но той го слагаме по-накрая. Ако са всички заедно, бобът ще се разпадне. Той е по-мек от останалите....
31 Март
Мантъ на параПрез това време си подготвяме плънката за мантъ.
В купа си смесваме нарязания на ситно лук, добавяме каймата и сухите подправки.
Омесваме добре....
16 Януари
Сьомга на параЯстието се приготвя в съд за готвене на пара.
В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
13 Март
Меденки на параПриготвят се или в уред за готвене на пара, или се нареждат на решетка и се слагат над кипяща вода в тенджера....
22 Май
2
Тиква на параВместо нея може да се използва дълбока чиния с диаметър колкото дъното на тенджерата.
Отгоре се нареждат нарязаните късове тиква. Налива се водата и тенджерата се похлупва....
27 Ноем.
Скумрия на ПараНарязват се на шайби с дебелина около 1 сантиметър и се поръсват със сол и черен пипер.
Оставят се за около 20 минути на хладно.
В по-широка тенджера се подреждат смокиновите клонки/пръчки....
01 Май
Зеленчуци на параСложете капака и оставете да се варят на пара за 20-25 минути.
Поднесете готовите зеленчуци, поръсени с малко сол, черен пипер и зехтин....
22 Юли
Мерлуза на параНа дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар.
Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин.
След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин....
04 Ноем.
Лаврак на параМушнах в предварително загрята на 200 градуса фурна като скарата и тавата са една над друга. Така парата се поема от рибата. Пекох до зачервяване....
02 Ноем.
Пържола на параПрез това време смесете нарязания магданоз със зехтина, малко лимонов сок и сол на вкус.
Топлите пържоли намажете с тази марината и поднесете....
22 Февр.
Кюфтета на параОставете ги да се варят около 40 минути.
Поднесете ги с гарнитура от зеленчуци по желание....
14 Март
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Картофи на параИзмийте картофите добре и ги нарежете на половинки. Сложете ги да се сварят на пара под капак за около 20 минути. Прехвърлете ги в купа.
Накълцайте прясната мащерка и направете дресинг с оцета и зехтина....
14 Май
3
Мантъ на параПо-желание може да си приготвим сос, с който да поднесем, за повече сочност на мантъ на пара....
22 Януари
Скумрия на параДвата вида чушки също се нарязват на шайбички и се нареждат отново при рибките.
На рибките се правят леки разрези, в които се слагат резенчетата лимон....
23 Май
Карфиол на параСварете на пара карфиола за 15 мин., поставете го в плато и го поръсете с настъргана гауда
Подправете с лимоновия сок, магданоза, кимиона, солта и черния пипер и сервирайте....
30 Януари