Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Технологията на пастьоризиранеТехнологията на пастьоризиране
05 Юни
Пастьоризирането е вид консервиране, при което това, което се пастьоризира може да издържи по-дълго време отколкото ако е необработено или в прясно състояние....
Консервирани домати с ориз на фурнаКонсервирани домати с ориз на фурна
11 Дек.
След това нашият ориз на фурна е готов!...
Какво представлява технологията на мацерацияКакво представлява технологията на мацерация
02 Август
Мицерацията е процес в производството на вино. Въглеродната мицелация има силата да промени изцяло стила и вкуса на виното. Гроздето се събира цяло. Този процес се прилага най-вече при червени вина, с цел да омекоти...
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервирано пърженоКонсервирано пържено
10 Януари
Обелете ги и ги нарежете на дребни парчета. В голяма купа добавете доматите от консерва с доматения бульон и разбъркайте. Обелете и нарежете лука на дребно, а магданоза, копъра и чесъна на ситно....
Консервирани печуркиКонсервирани печурки
03 Окт.
Махнете пънчетата на почистените гъби и във всяка вдлъбнатина поставете по малко олио и сол. Наредете ги в тава и ги сложете в умерена фурна, докато поомекнат. Щом гъбите пуснат сок, веднага ги извадете....
Консервирана БамяКонсервирана Бамя
17 Април
1
Така приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета. Консервираната Бамя е готова....
Консервирана скумрияКонсервирана скумрия
08 Окт.
Затворете бурканите и ги стерилизирайте на водна баня за около 45 минути до 1 час....
Консервирани патладжаниКонсервирани патладжани
03 Януари
Съхранявайте на тъмно и хладно място. Консервираните патладжани са готови....
Консервирана каракудаКонсервирана каракуда
07 Януари
1
По тази рецепта може да се консервира всякаква риба като платика, скобар, а може и да е мешана. Консервираната каракуда е готова....
Консервирани яйцаКонсервирани яйца
25 Февр.
Консервираните яйца могат да издържат 3-4 месеца в хладилник....
Консервирани печуркиКонсервирани печурки
13 Окт.
Гъбите се измиват и нарязват на едри парчета. Накисват се във вода, където трябва да престоят едно денонощие. След това се отцеждат и варят половин час в леко подсолена вода....
Консервирани гъбиКонсервирани гъби
10 Август
Съхранявайте консервираните гъби на хладно и тъмно място. За тази зимнина може да използвате и други гъби, както и добавки като чесън, зърна черен или бял пипер и т.н....
Консервиран паприкашКонсервиран паприкаш
29 Февр.
Сместа се оставя да къкри на слаб огън около половин час. Добавя се скълцаният магданоз. Насипва се в буркани и се стерилизира за 10 минути. Съхранява се на тъмно....