Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ИзомалтВсички сладкиши, в които има изомалт, имат две важни предимства – не полепват по ръцете и не стават меки с повишаване на температурата. Точката на топенене на изомалта е 145 °C....
22 Април
Сладкиши МелиндресЖълтъците се разбиват, добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на лимона се настъргва и се добавя към жълтъците.
Разбърква се добре и се добавя канелата. Маслото се разтопява, без да кипва, охлажда се и се добавя...
21 Дек.
3
Изомалт - безвредният подсладителЗабавеното разграждане на изомалт също така дава на организма необходимото време, да го разгради напълно.
Освен всичко друго изомалтът напълно заслужено измества захарта при производството....
29 Януари
Натурални подсладители: ИзомалтИзомалтът се използва и за направата на различни фигурки от захар и различни украшения за торти и сладкиши.
Когато се сдобиете с изомалт, той е на гранули....
28 Дек.
Ползи от изомалтКонсумирайки храни, подсладени с изомалт, ние се наслаждаваме на сладкия им вкус, без да се притесняваме за риска от появата на кариеси....
26 Април
Италиански сладкиши SoffioniПечете италианските сладкиши Soffioni във фурна на 180 градуса за 30-35 минути. Поднесе ги, поръсени с пудра захар и се насладете на страхотни сладкиши.
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа...
08 Март
Коледни бисквити с украсаВ голяма купа пресяваме брашното и прибавяме към него бакпулвера, содата, джинджифила, карамфила, индийското орехче и канелата.
На водна баня разтопяваме маслото и меда. След като се охладят прибавяме яйцето и разбиваме...
17 Дек.
Коледни сладки с украсаСлед като са готови празничните сладки, ги извадете и ги изчакайте да изстинат.
Смесете продуктите за глазурата и украсетете, както желаете коледни сладки с украса....
12 Дек.
Лесна погача с украсаОтделяме малка топка за украсата и оттам сте вие. Приятно приготвяне....
05 Януари
Коледни елхички с украсаКато са готови, ги оставяме хубаво да изстинат и им приготвяме украсата.
В купа слагаме белтъка и слагаме захарта и разбиваме, докато стане на сняг. След това делим на 3 части....
18 Дек.
Сладкиш с красива украсаУкрасяваме сладкиша с топчетата и с нарязани на парченца пресни ягоди. Оставяме да се охлади преди сервиране....
12 Март
Бърз фондан за украсаВ малка купа слагаме 1 лъжица мед и вода, разбъркваме хубаво, за да се разтопи медът.
В друга голяма купа пресяваме пудра захар, правим отворче по средата и добавяме белтъка на 1 яйце.
Доливайки по малко от водата с...
03 Юли
2
Агнес с шоколадова украсаРазтопяваме шоколада на водна баня и след като се охлади малко, рисуваме върху сладкиша!...
13 Март
4
Содена питка с украсаПресяваме брашното и в средата му правим кладенче, сипваме разбитите 2 яйца, солта, захарта, половината олио и киселото мляко с разтворената в него сода. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 20 минути.
От...
08 Февр.
Домашен хляб с украсаОт втасалото тесто се отделя топче като яйце за украса на хляба. Останалото тесто се оформя на топка и поставяме в малка кръгла тава върху хартия за печене....
23 Март
1
Пролетни сладки с украсаКогато извадите пролетните сладки с украса от фурната, ще са по-меки, но после стават твърди....
06 Май
Целувки с цветна украсаПоръсете сладките със захарни звездички.
Сушете целувките с цветна украса на 130-150 градуса до готовност....
01 Март
Меденки с шоколадова украсаС форми за сладки се изрязват сърца, еленчета и други.
Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем на 180 С до леко златисто около 10 минути и изваждаме коледните сладки да се охладят....
26 Дек.
Смес от подправки за сладкиши и сладкиМожете например да добавите сушена мента или маточина, кимион, кориандър или други подправки, които се използват не само за сладкиши и сладки....
11 Април