Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ИзомалтИзомалт
22 Април
Всички сладкиши, в които има изомалт, имат две важни предимства – не полепват по ръцете и не стават меки с повишаване на температурата. Точката на топенене на изомалта е 145 °C....
Кафени сладкишиКафени сладкиши
06 Август
Печете различните сладки за кафе на 180 °C за 20 минути....
Сладкиши МелиндресСладкиши Мелиндрес
21 Дек.
3
Жълтъците се разбиват, добавя се захарта и се разбива до бяло. Кората на лимона се настъргва и се добавя към жълтъците. Разбърква се добре и се добавя канелата. Маслото се разтопява, без да кипва, охлажда се и се добавя...
Изомалт - безвредният подсладителИзомалт - безвредният подсладител
29 Януари
Забавеното разграждане на изомалт също така дава на организма необходимото време, да го разгради напълно. Освен всичко друго изомалтът напълно заслужено измества захарта при производството....
Натурални подсладители: ИзомалтНатурални подсладители: Изомалт
28 Дек.
Изомалтът се използва и за направата на различни фигурки от захар и различни украшения за торти и сладкиши. Когато се сдобиете с изомалт, той е на гранули....
Ползи от изомалтПолзи от изомалт
26 Април
Консумирайки храни, подсладени с изомалт, ние се наслаждаваме на сладкия им вкус, без да се притесняваме за риска от появата на кариеси....
Украса за бисквитиУкраса за бисквити
16 Януари
Украсата за бисквити е много красива....
Италиански сладкиши SoffioniИталиански сладкиши Soffioni
08 Март
Печете италианските сладкиши Soffioni във фурна на 180 градуса за 30-35 минути. Поднесе ги, поръсени с пудра захар и се насладете на страхотни сладкиши. Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа...
Коледни бисквити с украсаКоледни бисквити с украса
17 Дек.
В голяма купа пресяваме брашното и прибавяме към него бакпулвера, содата, джинджифила, карамфила, индийското орехче и канелата. На водна баня разтопяваме маслото и меда. След като се охладят прибавяме яйцето и разбиваме...
Коледна питка с украсаКоледна питка с украса
28 Дек.
Коледната питка с украса е готова....
Ядлива украса за елхаЯдлива украса за елха
12 Дек.
4
Получавате красива и ядлива украса за елхата! Весели празници!...
Коледни сладки с украсаКоледни сладки с украса
12 Дек.
След като са готови празничните сладки, ги извадете и ги изчакайте да изстинат. Смесете продуктите за глазурата и украсетете, както желаете коледни сладки с украса....
Лесна погача с украсаЛесна погача с украса
05 Януари
Отделяме малка топка за украсата и оттам сте вие. Приятно приготвяне....
Коледни елхички с украсаКоледни елхички с украса
18 Дек.
Като са готови, ги оставяме хубаво да изстинат и им приготвяме украсата. В купа слагаме белтъка и слагаме захарта и разбиваме, докато стане на сняг. След това делим на 3 части....
Сладкиш с красива украсаСладкиш с красива украса
12 Март
Украсяваме сладкиша с топчетата и с нарязани на парченца пресни ягоди. Оставяме да се охлади преди сервиране....
Бърз фондан за украсаБърз фондан за украса
03 Юли
2
В малка купа слагаме 1 лъжица мед и вода, разбъркваме хубаво, за да се разтопи медът. В друга голяма купа пресяваме пудра захар, правим отворче по средата и добавяме белтъка на 1 яйце. Доливайки по малко от водата с...
Агнес с шоколадова украсаАгнес с шоколадова украса
13 Март
4
Разтопяваме шоколада на водна баня и след като се охлади малко, рисуваме върху сладкиша!...
Содена питка с украсаСодена питка с украса
08 Февр.
Пресяваме брашното и в средата му правим кладенче, сипваме разбитите 2 яйца, солта, захарта, половината олио и киселото мляко с разтворената в него сода. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 20 минути. От...
Домашен хляб с украсаДомашен хляб с украса
23 Март
1
От втасалото тесто се отделя топче като яйце за украса на хляба. Останалото тесто се оформя на топка и поставяме в малка кръгла тава върху хартия за печене....
Пролетни сладки с украсаПролетни сладки с украса
06 Май
Когато извадите пролетните сладки с украса от фурната, ще са по-меки, но после стават твърди....
Коледни бисквитки с украсаКоледни бисквитки с украса
10 Дек.
Украсата е по желание. Коледните бисквитки с украса са готови....
Крем карамел с украсаКрем карамел с украса
31 Януари
Крем карамелът с украса е чуден десерт....
Целувки с цветна украсаЦелувки с цветна украса
01 Март
Поръсете сладките със захарни звездички. Сушете целувките с цветна украса на 130-150 градуса до готовност....
Меденки с шоколадова украсаМеденки с шоколадова украса
26 Дек.
С форми за сладки се изрязват сърца, еленчета и други. Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем на 180 С до леко златисто около 10 минути и изваждаме коледните сладки да се охладят....
Смес от подправки за сладкиши и сладкиСмес от подправки за сладкиши и сладки
11 Април
Можете например да добавите сушена мента или маточина, кимион, кориандър или други подправки, които се използват не само за сладкиши и сладки....