Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешки дроб със сос от ароматни тревиПоставете изпържения дроб в затоплени чинии, посолете и го залейте със соса от ароматни треви....
18 Ноем.
Винени сосовеВинените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове....
05 Август
Ароматна кализияНародна медицина с ароматна кализия
Пресните листа, стъбла и ластуни на ароматна кализия се наситняват. Поставят се в емайлиран, стъклен или порцеланов съд....
09 Юли
Ароматни ястия с маточинаНе пропускайте да се насладите и вие на тези ароматни ястие с маточина!...
17 Юли
Ароматни специалитети със салвияКулинарната употреба на салвия или градински чай гарантира на ястията ви невероятен аромат, свежест и обогатяване с хранителни вещества....
16 Април
Най-ефикасните ароматни маслаЗатова подбрахме 10-те най-ефикасни ароматни масла.
Масло от лавандула
Лавандулата е една от най-важните елементи в ароматерапията....
28 Юли
Ароматни растения за саксияТо изисква светлина, влага и подхранване, но се отплаща с приятен аромат....
02 Март
Ароматни питкиПравим ароматно олио: в 50 мл олио се слагат подправките. Трябва да престои поне 30 минути.
Замесваме тестото. Маята се разтваря в млякото заедно с меда и престоява докато шупне....
17 Юни
Ароматни курабийкиВ купа сипваме млякото и сода бикарбонат, разбъркваме и прибавяме яйцето, маслото, олиото, захарта, настърганата кора от лимона и постепенно добавяме брашното, като в него сипваме амонячната сода и ванилията.
Омесваме...
02 Май
1
Ароматни козунациВсички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне.
Разбиваме яйцата и захарта и добавяме останалото прясно мляко...
24 Април
Ароматни козуначетаМаята трябва да се активира в половин купичка топло мляко с малко захар и брашно.
Яйцата със захарта разбиваме много добре. Пресяваме брашното и прибавяме от млечната смес и шупналата мая.
Започваме да месим като...
29 Февр.
Ароматни кейкчетаСмесваме киселото мляко, захарта и олиото и разбъркваме, докато захарта се разтопи. Добавяме ванилията, 3 яйца и есенция ром.
Към разбитата смес сипваме бакпулвер и брашно, колкото е необходимо за гъсто кейково тесто....
16 Февр.
Ароматни сладкиЗамесваме тесто от краве масло, прясно мляко, ванилия, канела, бакпулвер и брашно. Оставяме завито с полиетиленово фолио за 10-15 минути.
От готово тесто върху набрашнена повърхност разточваме и изрязваме кръгчета....
28 Януари
2
Ароматни бишкотиЗагрейте фурната на 160 градуса. Разбийте маслото със захарта. Пресейте брашното със солта, бакпулвера и кориандъра в купа.
Прибавете лимоновата кора, царевичното брашно, яйцето и ликьора.
Замесете меко тесто. Добавете...
15 Август
Ароматни спагетиНарежете шунката и я запържете в малко масло до златисто. Извадете и оставете върху кухненска хартия.
Нарежете чушките и ги задушете в мазнината, която е останала от запържването на шунката. Налейте виното и бульона,...
17 Март
Ароматни скаридиНарежете лука и чесъна на дребно и ги запържете в зехтина. След това прибавете скаридите. Разбъркайте няколко пъти и посолете. Поръсете с черен пипер.
Сипете вътре виното, захлупете съда и оставете да ври на умерен огън...
25 Февр.
Ароматни кантучиниРазбийте 5 от яйцата със захарта, за да получите пухкава смес. Прибавете солта, маслото и портокаловата кора. Разбийте добре. Сипете вътре и пресятото с бакпулвера брашно. Добавете леко запечените в тиган бадеми. Омесете...
16 Март
Ароматни пържолиНачукайте пържолите и ги поръсете с черен пипер, ситно нарязан розмарин и счукания дафинов лист. Сложете ги стъклен съд и ги залейте със зехтина.
След около 7 часа ги посолете, сложете в тавичка и залейте с лимонов сок...
17 Август
Ароматни кексчетаИзмиваме лимона и портокала и рендосваме кората им.
Бадемите, смлените бисквити и сока на портокала заедно с рендосаните кори слагаме в блендер и ги смиламе добре и ги посипваме с 3 с.л. захар.
Маслото, половината...
03 Март
Ароматни хлебчетаРазтваряме маята в топлото мляко, добавяме 1 с.л. брашно, захарта и изчакваме да шупне.
Прибавяме олиото, солта, стритите подправки и брашното. Омесваме меко тесто, което оставяме да втаса.
Разсточваме тестото на кора...
26 Януари
Сосове за барбекюОсвен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш:
- барбекю сос Мемфис;
- сладъл барбекю сос;
- и сос Грейви....
10 Май
Най-вредните сосовеЗаменете го с: Ако искате доматен дип, който е едновременно ароматен и здравословен, опитайте сос салца вместо кетчуп....
05 Юни