Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинките на майстор ХалилПохлупвам ги с капак, за да останат меки.
Гарнираме със сладко от вишни или със солена плънка по желание и вкус.
Палачинките на майстор Халил са готови....
01 Август
Мезето на майстораВръща се на котлона на тих огън при мен на 3 степен. Сипва се месото и се бърка за 5 минути, докато се сгъсти. Поръсваме с магданоз и поднасяме майсторското мезе.
Вкусотия! Да си оближеш пръстите с това мезе!...
12 Февр.
Домашните банички на бабаОставяме го да втаса 30 минути.
След това го размесваме отново и го разделяме на 6 топчета. Разточваме всяко от тях мажем го с олио и го режем на три равни части....
18 Юни
Домашните кифлички на РумиПекат се на 170 градуса до приятен златист загар.
Домашните кифлички на Руми са чудни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева
Забележка: Работила съм ги изцяло в миксер с дебелата бъркалка....
14 Май
Домашните шницели на мама от каймаОформяме си шницели, които разплескваме с ръце, за да се получи нужната ни дебелина, овалваме ги в брашно.
Пържим от двете страни.
Домашните шницели на мама от кайма са готови....
15 Ноем.
Катино мезе на Иван ЗвездевСвинското трябва да е крехко, без тлъстини, за да не плувне с мазнина.
Тайната на Катиното мезе, че основно се приготвя с масло, така месото става крехко, ароматно и с неповторим вкус....
29 Март
Домашните телешки бургериЗа да зарадваме любимите хора с вкусни и оригинални бургери, замесваме каймата с нарязания на ситно лук, малко сушен пипер, сол и черен пипер на вкус....
30 Окт.
Свински мезета за зиматаЗа суджука:
Месото нарязвам на малки парчета и в подходящ съд смесвам с всички подправки, завивам с фолио и оставям да престои на хладно поне 24 часа. На следващия ден смилам месото с месомелачка....
09 Дек.
1
Новогодишни мезета по ДобруджанскиАко искате да станат по-бързо, попарвате 5 минути.
Попарените мезета, докато са още влажни, се овалват в сместа от подправки и се окачват на летва. Ако сместа за овалване на мезетата не ви стигне си правите още....
30 Дек.
Френски мезета от сиренеОтново разбъркваме и оформяме на руло, което оставяме увито в стреч фолио в хладилника да стегне.
Нарязваме рулото на кръгчета, като топим ножа в топла вода, за да не залепва....
19 Март
Пушени ребърца на барбекюПушените ребърца се измиват и се нарязват на парчета по 2-3 ребърца. Върху вътрешната ципа се правят разрези, за да не стяга месото по време на печенето....
03 Януари
Домашни мезета за виноГотовото мезе се сваля от огъня, залива се със сметаната и се сервира топло.
За бяло вино и розе е подходящо мезе от пъдпъдъци....
13 Март
Домашните меденки от детствотоРазтопете шоколада заедно с маслото на водна баня.
Потопете меденките в шоколада и след това ги поръсете с кокосови стърготини.
Домашните меденки от детството са готови....
23 Дек.
Тежки мезета за коледната трапезаНа трапезата присъстват и останалите забранени до този момент благинки – луканка, сурова наденица, кървавица, черен дроб, сирене, печена кокошка и всякакви други мезета....
08 Дек.
Коледни мезета за червено виноРедуваме резените кашкавал със салама, за да има контраст. В средата свиваме резени шунка, в които поставяме моцарела.
Ореховите ядки са печени....
19 Дек.
Вкусно мезе за бира (Бут на скара)Постоява 1 час и може да се пече на скара.
Гарнираме с лук и подправки.
С такова мезе се изпива доста бира!...
23 Май
4
Плато с мезета за Просеко партиС такова плато с мезета за Просеко парти няма как да не се насладите на чаша хубаво вино....
23 Август
Плато с мезета за специален поводДоматите са разполовени на четири части и в средата е поставено топче моцарела.
Платото се сервира с бели и червени десертни вина.
Платото с мезета за специален повод е чудно....
23 Дек.
2
Какво да сготвим с пушени гърдиПо същия начин – замествайки каймата с пушени гърди, можете да направите мусака. Още по-вкусно ще стане, ако добавите и кайма, и пушени гърди....
26 Дек.
1
Боб на фурна с пушени ребраБобът на фурна се разбърква. Свинските ребра се нарязват на порции и се нараждат върху боба. Подправките без магданоза се прибавят в тавата.
Бобът на фурна с пушени ребра се пече до сгъстяване....
16 Май
Мезе от свински бузи на тиганМного вкусно мезе за любителите на мазничкото и пръжките.
Измиваме свинските бузи и заливаме с вода, да се варят за 5-10 минути....
17 Януари