Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Вече имате ясен отговор на въпроса как да карамелизираме лук....
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода; - Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконБъркани яйца с няколко вида лук и бекон
16 Септ.
Лукът, празът и младият лук се нарязват на ситно. Зелето се реже на тънко. Нарежете бекона на кубчета....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеНяколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете
02 Юни
- Когато разбитият белтък не може да се сгъсти, прибавете му малко захар или няколко капки лимонов сок. Ако прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разбива на пухкав сняг, който не спада....
Няколко хитринки и трикове за месотоНяколко хитринки и трикове за месото
01 Април
Точно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо: • размразеното месо трябва да измиете бързо под струя вода, а след това да го нарежете на порции....
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко. Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
Няколко хитринки с оцет за добрата домакиняНяколко хитринки с оцет за добрата домакиня
13 Юни
1
Ето няколко трика с оцет: Ако имате малки деца у дома, които обичат да лепят ваденки по прозорците, можете да ги премахнете с оцет. Натопете гъба в горещ оцет и с нея изчистете ваденките....
Пиле с няколко вида гъбиПиле с няколко вида гъби
27 Февр.
Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът. Запържват се и се добавя чесънът, нарязан на ситно, и мащерката....
Пълнени гъби с няколко сиренаПълнени гъби с няколко сирена
06 Април
1
Пънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио. Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър. С тази смес се пълнят гъбките....
Икономично фрикасе с няколко продуктаИкономично фрикасе с няколко продукта
07 Ноем.
Бъркаме бавно и продължително в продължение на няколко минути. След това прибавяме постепенно 2 и ч.ч. от бульона. Добавяме пилешкото месо и подправяме на вкус. Продължаваме да бъркаме до получаването на сос....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Печен лук на фурнаПечен лук на фурна
29 Март
1
Лукът се пече около 40 - 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване и омекване. Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз....
Пълнен лук на пещПълнен лук на пещ
26 Март
Сервираме нашия пълнен лук с картофено пюре и царевица....
Пълнен лук на фурнаПълнен лук на фурна
13 Август
Прибавете към соса накълцаното сварено месо, ситно нарязаните магданоз, зелен лук и чесън, посолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте добре....
Зелен лук на фурнаЗелен лук на фурна
04 Юли
Накрая прибавяме ситно нарязаните обелени домати и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Оставяме ястието да ври на слаб огън, докато уври оризът....
Няколко хитрини за безупречен външен вид на кралските особиНяколко хитрини за безупречен външен вид на кралските особи
21 Септ.
Ето няколко трика за разкрасяване, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно. Упражнявайте лицето си. Това може да стане с усмихване....
Осолена риба със ситна солОсолена риба със ситна сол
26 Януари
Тази процедура правим няколко пъти. Оставяме осолената риба за 10 дни, като -2-3 дни постоянно сменяме хартията. На 10-тия ден я нарязваме на шайби и е готова за консумация....
Кюфтета с лук на фурнаКюфтета с лук на фурна
27 Февр.
Към Кюфтета с лук на фурна може да сервирате салата от маруля....
Шаран с лук на фурнаШаран с лук на фурна
23 Януари
1
Шаранът с лук на фурна е много вкусен....
Скумрия с лук на фурнаСкумрия с лук на фурна
28 Дек.
Скумрията с лук на фурна е вкусна и лесна за приготвяне....
Дробчета с лук на тиганДробчета с лук на тиган
26 Май
2
След като се сготвят дробчета с лук на тиган, добавяме и няколко чорбаджийски чушки от буркан. Добър апетит!...
Цаца с лук на фурнаЦаца с лук на фурна
25 Август
Нарязвате три връзки зелен лук (може и със стар лук, съответно прекарвате през ситното на рендето 3 бр. глави стар лук)....
Запечен зелен лук на фурнаЗапечен зелен лук на фурна
30 Януари
В края на печенето настъргваме кашкавал отгоре. Поднасяме яденето топло....