Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвене на лук- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода;
- Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
28 Юли
1
Бъркани яйца с няколко вида лук и беконЛукът, празът и младият лук се нарязват на ситно. Зелето се реже на тънко. Нарежете бекона на кубчета....
16 Септ.
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете- Когато разбитият белтък не може да се сгъсти, прибавете му малко захар или няколко капки лимонов сок. Ако прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разбива на пухкав сняг, който не спада....
02 Юни
Няколко хитринки и трикове за месотоТочно поради тази причина ви предлагам няколко хитринки, които да използвате, когато приготвяте месо:
• размразеното месо трябва да измиете бързо под струя вода, а след това да го нарежете на порции....
01 Април
Гратин с няколко сиренаТази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко.
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
30 Март
Няколко хитринки с оцет за добрата домакиняЕто няколко трика с оцет:
Ако имате малки деца у дома, които обичат да лепят ваденки по прозорците, можете да ги премахнете с оцет. Натопете гъба в горещ оцет и с нея изчистете ваденките....
13 Юни
1
Пиле с няколко вида гъбиПечурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в мазнина. Когато са готови към тях се прибавят предварително нарязаните манатарки и лукът.
Запържват се и се добавя чесънът, нарязан на ситно, и мащерката....
27 Февр.
Пълнени гъби с няколко сиренаПънчетата се режат на много ситно и се запържват в олио.
Когато са готови, се изваждат в купа и разбъркват с кремата сирене, пармезана и ситно нарязан чедър.
С тази смес се пълнят гъбките....
06 Април
1
Икономично фрикасе с няколко продуктаБъркаме бавно и продължително в продължение на няколко минути. След това прибавяме постепенно 2 и ч.ч. от бульона. Добавяме пилешкото месо и подправяме на вкус.
Продължаваме да бъркаме до получаването на сос....
07 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Печен лук на фурнаЛукът се пече около 40 - 45 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна до покафеняване и омекване.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз....
29 Март
1
Пълнен лук на фурнаПрибавете към соса накълцаното сварено месо, ситно нарязаните магданоз, зелен лук и чесън, посолете, поръсете с черен пипер и разбъркайте добре....
13 Август
Зелен лук на фурнаНакрая прибавяме ситно нарязаните обелени домати и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Оставяме ястието да ври на слаб огън, докато уври оризът....
04 Юли
Няколко хитрини за безупречен външен вид на кралските особиЕто няколко трика за разкрасяване, които ще ви помогнат да изглеждате безупречно.
Упражнявайте лицето си. Това може да стане с усмихване....
21 Септ.
Осолена риба със ситна солТази процедура правим няколко пъти.
Оставяме осолената риба за 10 дни, като -2-3 дни постоянно сменяме хартията.
На 10-тия ден я нарязваме на шайби и е готова за консумация....
26 Януари
Дробчета с лук на тиганСлед като се сготвят дробчета с лук на тиган, добавяме и няколко чорбаджийски чушки от буркан.
Добър апетит!...
26 Май
2
Цаца с лук на фурнаНарязвате три връзки зелен лук (може и със стар лук, съответно прекарвате през ситното на рендето 3 бр. глави стар лук)....
25 Август
Запечен зелен лук на фурнаВ края на печенето настъргваме кашкавал отгоре.
Поднасяме яденето топло....
30 Януари