Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Шоколадов ганаш с прясно млякоШоколадов ганаш с прясно мляко
16 Ноем.
Начупете шоколада и изчакайте да се разтопи. Добавете кравето масло и разбъркайте до пълното разтваряне на глазурата. Изключете и махнете от котлона ганаша с прясно мляко....
Ганаш за шоколадови бонбониГанаш за шоколадови бонбони
12 Юни
Този ганаш за шоколадови бонбони е подходящи за торти и еклери....
Торта с шоколадов ганаш и френски макарониТорта с шоколадов ганаш и френски макарони
07 Юни
За да подредим нашата шоколадова торта, в подходяща чиния се поставя първият блат и се намазва с крема, а вторият блат се намазва с неразбития ганаш....
Домашна торта с шоколадов ганаш и бейлисДомашна торта с шоколадов ганаш и бейлис
10 Септ.
Продължете по същия начин да редите шоколадовата торта до изчерпване на количествата - намажете я цялата с крема. Домашната торта с шоколадов ганаш и бейлис е много вкусна....
Плодов тарт с крем от ганаш и пудингПлодов тарт с крем от ганаш и пудинг
03 Февр.
Оставя се да изстине и се вади от формата. Приготвя се бял ганаш като се кипват 100 мл течна сметана и с нея се заливат 180 грама бял шоколад, начупен на парчета, след което се бърка до получаването на гладка смес....
Новогодишна торта с шоколадов мус, ганаш и бананиНовогодишна торта с шоколадов мус, ганаш и банани
01 Януари
За ганаша в касерола се сипва сметаната и се начупва шоколада, загрява се на котлона и се отстранява преди да е кипнала. Разбърква се добре и леко се охлажда. Поръсва се с кокосовите стърготини....
Шоколадов ганаш за торти и сладкишиШоколадов ганаш за торти и сладкиши
21 Дек.
Ако тортата ви е подредена в ринг, то ганашът също се излива във формата. Другият вариант е да се остави да потече отстрани по тортата на тънки струйки....
Как да си направим перфектен чийзкейкКак да си направим перфектен чийзкейк
29 Август
1
Може да го направите с какаови или обикновени бисквити, а има и рецепти с мляко, извара, крема сирене, такива, които се пекат или пък нямат нужда от фурна....
Френски макарони с розов ганаш и сладко от розиФренски макарони с розов ганаш и сладко от рози
05 Юни
4
Захлупете съда с шоколадовия ганаш със свежо фолио и оставете да изстине на стайна температура. Приберете в хладилника, докато стегне (около 2 часа)....
Перфектен КадаифПерфектен Кадаиф
20 Май
Може да се гарнира с шамфъстък перфектният кадаиф, за да е още по-перфектен....
Перфектен ХумусПерфектен Хумус
22 Окт.
Блендирате всички продукти в блендер до получаването на хомогенна смес за нашия вкусен хумус. Чесънът и подправките са в количество по вкус. Изсипвате хумуса в подходящ съд и съхранявате в хладилник....
Как да направим перфектен двоен чийзбургер у домаКак да направим перфектен двоен чийзбургер у дома
24 Септ.
Сиренето за двоен чийзбургер За да си приготвите перфектен двоен чийзбургер, то трябва да подберете подходящия вид сирене за тази цел. Препоръчва се използването на сирене като чедър и гауда....
Перфектен винен кебапПерфектен винен кебап
29 Март
1
Оставете да поври 3-4 мин с нея и снемете от огъня. Поръсете перфектния винен кебап с нарязана магданоз и да ви е сладко....
Перфектен домашен кексПерфектен домашен кекс
20 Юни
За да не залепва, мажа формата с масло и набрашнявам с брашно. Мраморният кекс излиза без проблеми. Пека в предварително загрята фурна на 160 °C около 40-50 минути....
Перфектен Шоколадов МусПерфектен Шоколадов Мус
01 Февр.
Украсата на шоколадовия мус е по избор - може да използвате настърган шоколад, шоколадови перли, натрошени или филирани бадеми....
Перфектен Ориз БасматиПерфектен Ориз Басмати
06 Февр.
4
По принцип не се поставя в ринг, не се притиска, той не трябва да е слепнал, а се оставя рохкав, за да може да се виждат неговите идеално оформени зърна....
Как да си направим перфектна зелена салатаКак да си направим перфектна зелена салата
05 Юли
Всяко хранене ще е по-вкусно и пълноценно със зелената салата. Веган- или вегетарианска, месна или млечна – салатата от марули, може винаги трябва да присъства на масата. Независимо дали става въпрос за празнично хранене...
Веган ГанашВеган Ганаш
05 Март
Този ганаш е изключително подходящ за заливка на торти, кексове, мъфини и т.н. Лесен веган Ганаш в помощ на всяка домакиня....
Шоколадов ганашШоколадов ганаш
04 Окт.
1
Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен. Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата....
Крем ГанашКрем Ганаш
15 Дек.
1
Желатинът предварително се накисва в оказаното количество вода и се разтопява без да завира. Разбърква се към ганаша. Така приготвения крем се разсипва в малки десертни чашки и се оставя в хладилник за няколко часа....