Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюзлемета с готово тесто на сачЗа рецептата за тези лесни гюзлеми използваме готовото тесто за мекици или пък такова, което е за пици.
Добре намазнете тестото и го разделете на еднакви топки - с размера на мандарина....
14 Април
Пълнен шаран в тесто на фурнаРибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца....
08 Дек.
Банички от парено тесто на ЙолиБърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата.
Бърка се хубаво със ръце....
24 Окт.
3
Фондю с бутер тесто на фурнаОт бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите.
Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
09 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеПоетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто....
29 Юни
Как се прави идеалното пандишпаново тестоНачин на приготвяне: Жълтъците и захарта се разбиват с миксер до получаването на хомогенна консистенция....
26 Март
5
Универсално тесто в хлебопекарнаТестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Тесто с прясна маяМесим, докато не получим леко лепкаво тесто.
След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
19 Февр.
Маслено тесто с виноПресейте брашното, добавете леко мекото масло, нарязано на кубчета и разтрийте на трохи.
Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаИзползва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка....
11 Март
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоРазточва се с набрашнена точилка, разточването му сега е много по-лесно и отново се разточва на 3 пъти по см в дължина на тестото т.е. на кубчето тесто....
08 Април
1
Как да приготвите идеалното тесто за пай?Тавата с опеченото идеално тесто за пай се охлажда и се поставя за половин час в хладилника. По този начин тестото ще стегне и ще запази формата си....
13 Май
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаНа този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
03 Окт.
Тесто за соленкиГотовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници.
Поръсете с желаните подправки и изпечете вашите любими соленки....
24 Януари
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
26 Окт.
9
Тесто за щруделДобавете маслото и стрийте на трохи. В кладенче посредата добавете яйцето, сол и малко вода. Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично....
19 Ноем.