Козунак на конци по стара българска рецептаКозунак на конци по стара българска рецептаПечете козунака на конци по стара българска рецепта се 30 мин в предварително загрята фурна на 170 градуса. Рецептата за вкусен козунак е изпълнена!...
Козуначена питка на конциКозуначена питка на конциПак изчакайте около 30-40 минути, за да втаса питката на конци, след което намажете козуначената питка с разбит жълтък, смесен с лъжица прясно мляко, поръсете със захар и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна...
Как да станат козунаците на конци?Как да станат козунаците на конци?А това е най важното, за да не станат ронливи, а да станат козунаци на конци за чудо и приказ....
Защо сиренето става на дупки?Защо сиренето става на дупки?Като обикновен и непросветен търговец, той сподели откритието си със съседите си и скоро пътят за производство на сирене станал известен на много номадски племена....
Защо сиренето става на шупли?Защо сиренето става на шупли?
15 Януари
Mariana
Защо шуплите са важен показател за качеството на бялото саламурено сирене и въобще защо сиренето става на шупли....
Защо чесънът ми става син?Защо чесънът ми става син?
17 Дек.
Mariana
Много от нас са били неприятно изненадали, когато са открили, че снежнобелият чесън, закупен от магазина или от сергия на пазара, е придобил подозрително син цвят. Обикновено това се случва на едри и добре изглеждащи глави...
Пухкава питка Цвете на конциПухкава питка Цвете на конциВ него изсипете маята, олиото, оцета, 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питката). Към киселото мляко прибавете содата и разбъркайте. Добавете и него....
Баница от стара питкаБаница от стара питкаТази баница от стара питка може да се приготви и със стар хляб или сухар....
Защо домашното кисело мляко става рядко?Защо домашното кисело мляко става рядко?Как да предотвратим киселото мляко да стане по-рядко....
Питка на конци с кисело млякоПитка на конци с кисело млякоЛистенцата поставете отгоре на питката, покрийте я и оставете да втаса, след което намажете и печете на 160 градуса. Питките с кисело мляко стават много пухкави и на конци, а не ронливи като хляб....
Неустоима питка на конци с гроздНеустоима питка на конци с гроздПоставете питката в подходяща тава със сухо и намазнено дъно. Намажете я с жълтък. Замесете 2-3 с.л. с 1 ч.л. сол на твърдо тесто. Оформете грозд от соленото тесто в средата на питката....
Защо жените не стават суши-майсториЗащо жените не стават суши-майстори
13 Юни
1
Жана Г.
Управителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а много ценители на този деликатес отказват да го консумират, ако е приготвен от жена. Смята се, че температурата на тялото на жената е с два градуса...
Защо при печене ми се напуква питката?Защо при печене ми се напуква питката?
05 Януари
Mariana
Непременно трябва да опитате нашето неустоимо предложение за бърза и пухкава содена питка или сладка питка....
Ставна хирургия – кога е време за смяна на ставаСтавна хирургия – кога е време за смяна на ставаЗаместването с протеза става по-трудно с напредването на артрита, защото има по-голяма деформация и костна загуба. Това води и до по-трудна рехабилитация. Прекалено ранната операция също крие рискове....
Райна ще става жури в Денсинг старсРайна ще става жури в Денсинг старс
26 Януари
Антония Р.
Говори се, че лютата поп-фолк изпълнителка Райна ще е член на журито на танцувалното шоу Dancing Stars, което тръгва по родния екран от тази пролет. Райна вече е била победител в подобен формат, а и освен това е една от...