Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Учени успокояват: Живакът в рибата не вредиУчени успокояват: Живакът в рибата не вреди
28 Март
В него учените не разчитат единствено на спомените на хората какво са яли, а измерват живака в ноктите им. Изследването на американските учени обхваща данни за 174 000 души, проследени 11 години....
Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!
19 Април
В противен случай днешните свърхзагрижени родители вредят на потомците си, вместо да ги пазят....
Какво да приготвим с готово тесто?Какво да приготвим с готово тесто?
17 Дек.
Лесно се съхранява във фризера и често е вече измерено, оразмерено и тестото е готово за употреба. Могат да бъдат добавени любимите подправки, а вечерите на пица с децата стават още по-апетитни!...
Учени създадоха тест за отчитане на стреса в организмаУчени създадоха тест за отчитане на стреса в организма
03 Юни
Учените изразяват надежда да успеят да превърнат идеята си в лесно устройство, благодарение на което хората ще успяват да проследят стресовите хормони в домашни условия....
Според италиански учените сънищата са вредниСпоред италиански учените сънищата са вредни
17 Ноем.
На нея учените направиха удивително откритие, според което хората сънуват сънища с ограничен брой сюжети....
Как се правят бутерки с готово тестоКак се правят бутерки с готово тесто
08 Юли
Ако тестото е замразено, трябва прецизно да прецените времето си....
Колко време се пече пица с готово тесто?Колко време се пече пица с готово тесто?
22 Февр.
За да се приготви хубава, типично италианска пица се използва тесто, дори и то да е готово, което се разточва на много тънка, финна кора. Плънката в никакъв случай не е богата....
Учените алармират: хамбургерите вредят на мозъкаУчените алармират: хамбургерите вредят на мозъка
31 Август
Учените нямат ли си друга работа, че непрекъснато се ръчкат в хамбургерите и пиците, за да ни плашат колко вредни за здравето са те....
Пясъчно тестоПясъчно тесто
24 Април
Зависи все пак и от дебелината на пласта маслено тесто. Направете чудни и вкусни сладкиши с това пясъчно тесто. Успех!...
Медено тестоМедено тесто
11 Септ.
Меденото тесто може да използвате веднага или да приберете в хладилника и да приготвите меденки в рамките на няколко дни....
Универсално тестоУниверсално тесто
03 Август
1
Замесва се гладко и еластично тесто. Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици. Универсалното тесто е готово....
Постно тестоПостно тесто
14 Май
Едно такова тесто без набухвател е подходящо за разточване на кори за баница, за пърленки, плоски безквасни хлябове, тънко тесто за пица и други....
Мекичко тестоМекичко тесто
30 Дек.
4
Готовото тесто използваме за мекиците на баба например....
Лучено тестоЛучено тесто
19 Август
2
Готовото омесено тесто се оставя да почине, докато удвои обема си около 30 минути. Може да се направят пърленки, питки, хлебчета и каквото друго пожелаете с уникалния аромат на лук....
Лудо ТестоЛудо Тесто
13 Април
4
Замесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с капак. Слага се в хладилник за 4-5 часа, но може и 1 нощ. *Тестото може да стои до 1 седмица в хладилник....
Линцерово тестоЛинцерово тесто
20 Февр.
Линцерово тесто е готово....
Нестареещо тестоНестареещо тесто
28 Август
2
Готовото омесено тесто се поставя в тенджера, купа покрита с чиния или найлонов плик. Тестото поставяме в хладилник за едно денонощие. Това тесто може да се съхранява в хладилник поне 1 седмица....
Ванилово тестоВанилово тесто
02 Окт.
Замесете тестото гладко и го оставете да почива за 20 минути преди употреба. Така приготвеното тесто е подходящо за разточване и приготвянето на кифлички....
Бирено тестоБирено тесто
22 Юли
С бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....
Многолистно тестоМноголистно тесто
16 Ноем.
Добавете водата и замесете стегнато, средно твърдо тесто. Тестото се меси за кратко върху набрашнен плот. Оформя се като топка, завива се в целофан и се прибира за 30 минути в хладилник....
Хладилно тестоХладилно тесто
07 Февр.
Замесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути. После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....
Маслено тестоМаслено тесто
12 Март
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Козуначено тестоКозуначено тесто
01 Септ.
8
Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко....
Сметаново тестоСметаново тесто
11 Дек.
Замесете много меко и еластично тесто от брашното, сметаната, яйцето и солта. Оставете тестото да си „почине” около 1 час в хладилника и след това е готово за ползване....
Содено тестоСодено тесто
27 Март
Добавете разбитите яйца и замесете меко тесто. Така приготвеното содено тесто е подходящо за питки, мекици или пици. Преди употреба го оставете около 20 минути на стайна температура, за да "почине"....