Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Учени успокояват: Живакът в рибата не вредиВ него учените не разчитат единствено на спомените на хората какво са яли, а измерват живака в ноктите им. Изследването на американските учени обхваща данни за 174 000 души, проследени 11 години....
28 Март
Учени: Чистият дом е вреден за вашето дете!В противен случай днешните свърхзагрижени родители вредят на потомците си, вместо да ги пазят....
19 Април
Какво да приготвим с готово тесто?Лесно се съхранява във фризера и често е вече измерено, оразмерено и тестото е готово за употреба.
Могат да бъдат добавени любимите подправки, а вечерите на пица с децата стават още по-апетитни!...
17 Дек.
Учени създадоха тест за отчитане на стреса в организмаУчените изразяват надежда да успеят да превърнат идеята си в лесно устройство, благодарение на което хората ще успяват да проследят стресовите хормони в домашни условия....
03 Юни
Според италиански учените сънищата са вредниНа нея учените направиха удивително откритие, според което хората сънуват сънища с ограничен брой сюжети....
17 Ноем.
Как се правят бутерки с готово тестоАко тестото е замразено, трябва прецизно да прецените времето си....
08 Юли
Колко време се пече пица с готово тесто?За да се приготви хубава, типично италианска пица се използва тесто, дори и то да е готово, което се разточва на много тънка, финна кора. Плънката в никакъв случай не е богата....
22 Февр.
Учените алармират: хамбургерите вредят на мозъкаУчените нямат ли си друга работа, че непрекъснато се ръчкат в хамбургерите и пиците, за да ни плашат колко вредни за здравето са те....
31 Август
Пясъчно тестоЗависи все пак и от дебелината на пласта маслено тесто.
Направете чудни и вкусни сладкиши с това пясъчно тесто.
Успех!...
24 Април
Медено тестоМеденото тесто може да използвате веднага или да приберете в хладилника и да приготвите меденки в рамките на няколко дни....
11 Септ.
Универсално тестоЗамесва се гладко и еластично тесто.
Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици.
Универсалното тесто е готово....
03 Август
1
Постно тестоЕдно такова тесто без набухвател е подходящо за разточване на кори за баница, за пърленки, плоски безквасни хлябове, тънко тесто за пица и други....
14 Май
Лучено тестоГотовото омесено тесто се оставя да почине, докато удвои обема си около 30 минути.
Може да се направят пърленки, питки, хлебчета и каквото друго пожелаете с уникалния аромат на лук....
19 Август
2
Лудо ТестоЗамесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с капак.
Слага се в хладилник за 4-5 часа, но може и 1 нощ.
*Тестото може да стои до 1 седмица в хладилник....
13 Април
4
Нестареещо тестоГотовото омесено тесто се поставя в тенджера, купа покрита с чиния или найлонов плик. Тестото поставяме в хладилник за едно денонощие.
Това тесто може да се съхранява в хладилник поне 1 седмица....
28 Август
2
Ванилово тестоЗамесете тестото гладко и го оставете да почива за 20 минути преди употреба.
Така приготвеното тесто е подходящо за разточване и приготвянето на кифлички....
02 Окт.
Бирено тестоС бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....
22 Юли
Многолистно тестоДобавете водата и замесете стегнато, средно твърдо тесто. Тестото се меси за кратко върху набрашнен плот. Оформя се като топка, завива се в целофан и се прибира за 30 минути в хладилник....
16 Ноем.
Хладилно тестоЗамесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути.
После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....
07 Февр.
Маслено тестоМеси се бързо, за да се получи твърдо тесто.
Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
12 Март
Козуначено тестоБрашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко....
01 Септ.
8
Сметаново тестоЗамесете много меко и еластично тесто от брашното, сметаната, яйцето и солта.
Оставете тестото да си „почине” около 1 час в хладилника и след това е готово за ползване....
11 Дек.
Содено тестоДобавете разбитите яйца и замесете меко тесто.
Така приготвеното содено тесто е подходящо за питки, мекици или пици. Преди употреба го оставете около 20 минути на стайна температура, за да "почине"....
27 Март