Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бирата - горчивата царица на напиткитеБирата е една от най-прочутите напитки в света и със сигурност онази, която е давала опиянение и добро настроение на човека още от дълбока древност. А днес изследванията я поставят на трето място в света на напитките -...
12 Март
Горчицата – козметика и лекарствоГорчицата е известна още от древността. Семето на горчицата е много полезно и може да се използва като лекарство, а също така и с козметични и дори с домакински цели....
01 Май
1
БираБирата се счита за най-старата алкохолна напитка в света. Днес тя е третата най-популярна напитка след кафето и чая. Тя е слабоалкохолна и обикновено се приготвя от вода, малцов ечемик, хмел и ферментационна мая....
14 Окт.
Горчива треваВреди от горчива трева
В по-големи дози горчивата трева може да причини отравяния....
30 Април
Горчивата истина за сьомгата в родните магазиниНапоследък сьомгата е сред най-препоръчваните от диетолозите храни. Този вид риба се препоръчва най-вече заради изключителното съдържание на чудодейните омега-3 мастни киселини, които оказват благотворен ефект върху...
25 Май
3
Горчивите храни са полезниОказва се обаче, че горчивите неща могат да са вкусни, а освен това – и много полезни. Съществува наука, известна под името вкусотерапия, която е клон на рефлексотерапията....
09 Дек.
Детска бираНалейте ябълков сок в чаши, сипете в тях разбитите на гъст сняг с лимоновия сок белтъци и захарта. Веднага поднесете.
По желание може да добавите и само лед към напитката, като пропуснете белтъците....
27 Януари
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
14 Юни
Кладница с бираПочистете и измийте гъбите. Нарежете ги на големи парченца, а скилидките чесън направете на тънки филийки.
Загрейте маслото на тих огън и сложете в него чесъна. След минута-две добавете гъбите с малко сол и половината...
25 Ноем.
Гулаш в бираЗалейте месото с бира, така че напълно да се покрие (около литър), и след като заври, намалете огъня на слаба степен и оставете така да къкри за около час и половина....
14 Юни
Баница с бираФурната се загрява на 190 градуса отгоре и отдолу и баницата с бира се изпича за 30 минути.
След готовност се напръсква със студена вода и се завива....
16 Ноем.
Крокети с бираХлябът се накисва в млякото и след като се отцеди, се смесва с каймата, чесъна, яйцето, сол и черен пипер на вкус. Всичко се омесва добре и се оставя за около половин час да престои.
От тази смес се оформят крокети, които...
23 Дек.
Погача с бираВ дълбока купа смесваме бирата, млякото и олиото. В тава смесваме брашното, маята и солта. Правим кладенче и сипваме от бирената смес с млякото и олиото. Месим докато се усвои всичкото количество, ако е нужно добавяме още...
23 Септ.
Гофрети с бираМлякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята.
Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово....
01 Дек.
Палачинки с бираРазбиват се яйцата със щипките сол и захар.
Към тях се сипва бирата, която трябва да е на стайна температура, и млякото. Разбърква се и се започва с прибавянето на брашното малко по малко при непрестанно разбиване с телена...
03 Май
7
Наденица в бираНабождаме наденицата с вилица и я слагаме в дълбок тиган, в който сме сипали водата.
Кипваме и похлупваме тигана. Оставяме да къкри на по-слаб огън за около 5 минути.
След това изливаме водата от тигана и оставяме...
22 Април
Свинско с бираОвкусяваме с подправките и заливаме с бира. Задушаваме под капак за един час....
22 Юни
Кокошка с бираИзчистваме и измиваме кокошката много добре. След това я нарязваме на порции, които задушаваме в маслото заедно с малко сол.
След това добавяме нарязаните лук и моркови и доливаме топла вода. Оставяме ястието да се вари...
01 Март
Шаран в бираЗаливат се с бира и се задушават на бавен огън 20 минути.
Рибата се изважда. Сосът от задушаването се прецежда и с него се залива рибата. Задушава се още 5 минути....
23 Юни
Телешко с бираНарежете месото на кубчета и го задушете в 3 с.л. олио. Прехвърлете го в дълбока тенджера.
В мазнината запържете лука и счуканите скилидки чесън. Посолете, прибавете червения пипер и изсипете върху месото.
Добавете...
16 Окт.
Кюфтета с бираСмесете каймата, нарязания на ситно лук, галетата и яйцата. Оформете малки кюфтенца. Изпечете ги във фурната за около половин час на 190 градуса, или ги изпържете до златисто.
Отцедете от излишната мазнина.
В тиган...
29 Окт.
Кекс с бираКато изстине кексът се покрива с глазура, приготвена от разтопените шоколад и масло, към които сме добавили бира....
09 Януари