Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време ферментира ракията?Колко време ферментира ракията?
25 Май
Трудно е да се отговори с точностколко време ферментира ракията, защото това зависи от редица фактори, като температура на околната среда, захарност на използвания материал и др....
Колко време се носят брекети?Колко време се носят брекети?
05 Август
Ако ви се налага да си сложите брекети, тогава не се замисляйте за времето, а за отличния резултат, който ще постигнете по този начин....
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
Колко време се вари супа?Колко време се вари супа?
02 Август
1
Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
Колко време и как се вари ракията?Колко време и как се вари ракията?
04 Ноем.
Времето за варене на ракия е различно и зависи както от самия казан, така и от количеството джибри, с което е зареден....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
Дестилира се веднага след края на ферментацията....
Ракия от тикваРакия от тиква
29 Април
1
Тиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки. От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Всичко, получено във вид на първоток и патоки се отстранява при изваряването. Дестилира се 2 пъти и се съхранява в бъчва....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
Ракия от джанкиРакия от джанки
28 Ноем.
2
Всичко, получено във вид на първоток и патоки се отстранява при изваряването. Дестилира се 2 пъти и се съхранява в бъчва....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
След края на ферментацията материалът се дестилира. За получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди....
Колко време трябва да диша ракията?Колко време трябва да диша ракията?
31 Март
След като вече знаете колко време диша ракията, нека ви представим и някои подходящи мезета за нея: - разядка за ракия; - салата за ракия...
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
За телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
Колко време се варят различните зеленчуциКолко време се варят различните зеленчуци
11 Юни
1
Затова е нужно да се знае кои зеленчуци от колко време за варене се нуждаят, за да постигнат готовност при тази термична обработка....
Домашна ракия от житоДомашна ракия от жито
20 Юли
След 8 дни при добра температура може да варим домашната ракия....
Домашна ракия от смокиниДомашна ракия от смокини
21 Ноем.
10
След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
Ракия от сини сливиРакия от сини сливи
15 Ноем.
7
До горния ръб на съда и материала трябва да има разстояние около 30 см поне по време на ферментация. Ракията от сини сливи е готова....
Домашна ракия от ечемикДомашна ракия от ечемик
24 Януари
Преди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията. Получават около 10 литра чудна домашна ракия. Наздраве!...
Домашна ракия от царевицаДомашна ракия от царевица
01 Юни
1
Вари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне. Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
Ракия от див чесънРакия от див чесън
16 Януари
Дивият чесън се нарязва на едро. В стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията. Престоява 2 седмици. Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира....
Колко време се готви ориз на фурна?Колко време се готви ориз на фурна?
12 Март
1
Колко време се готви ориз на фурна? И така, първата ви задача винаги е да проверите какво е съотношението на водата и ориза при този вид ориз, който ще ползвате....
Кои храни за колко време се храносмилат?Кои храни за колко време се храносмилат?
02 Юли
За различните храни това време е различно. Време за смилане на храната в стомаха: - Плодове - на тях са им нужни около 30 мин., за да бъдат преработени в стомаха....