Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелена салата в арабски стилИзмиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера.
Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри.
Краставицата режем на тънки...
01 Май
Салата с арабски кускус и риба тонРибната салата се разбърква хубаво и се оставя да престои на хладно поне за два часа, след което е готова за сервиране.
Използвах арабски кускус, защото не е нужно да се вари и е лесен за приготвяне....
22 Януари
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаТрябва да знаете обаче, че салатите се делят на няколко вида, които е добре да различавате:
Салати предястия/първо блюдо
Те са направени, за да впечатлят клиента....
17 Април
1
Салата с телешки салам и ябълкиНарязваме салама и обелените ябълки.
Разбъркваме ги със ситно нарязаните лук и магданоз.
Подправяме майонезата с горчица и лимонов сок на вкус.
Поливаме с нея салама и ябълките. Разбъркваме....
21 Юни
Салата с ябълки, салам и майонезаНарязваме на тънки ивички салама, ябълките и краставицата. Лукът се нарязва на филийки....
11 Дек.
Древният арабски хороскопАрабските племена са използвали звездите за навигация в пустинята....
31 Март
Популярните арабски подправкиШейба
Шейба е подправка, известна също като "брадата на стареца", която представлява лишей от дърво. Тя се използва на Арабския полуостров....
03 Дек.
Арабски сладоледЯдките се запичат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят да изстинат.
Малка правоъгълна форма за кекс се намазнява и застила с готварска хартия...
01 Март
Арабски щруделЯбълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите.
По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две...
13 Февр.
2
Арабски топчетаПърво се намачква жълтъкът. След това се добавят маслото, пудрата захар и ванилията, и се разбъркват с миксер.
Брашното се добавя постепенно, за да се получи меко тесто. От тестото се правят малки топчета, с големината...
13 Февр.
Арабски пилафНарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото.
Добавяме ориза и доливаме с вода.
След като заври водата, добавяме подправките и стафидите.
Варим до готовност. Сервираме в чиния и поръсваме с орехи.
Поднасяме...
19 Февр.
2
Арабски сандвичЛукът и чушката се почистват и измиват, нарязват се на тънки ивици и се запържват за няколко минути с две лъжици зехтин със сол и пипер на вкус.
Измийте марулята и домата, марулята също се реже на тънки ленти и към нея...
28 Май
5
Арабски кебапНарежете месото на парчета по 2.5 см и го смесете с всички съставки без ментата. Разбъркайте, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова за през нощта.
След това нанижете месото на шишове и ги изпечете на загрят...
11 Дек.
Арабски хлябПо време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите арабски питки може да съхранявате в съд или купа с капак.
Арабският хляб е готов....
12 Дек.
3
Арабски питкиМаята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото.
Тестото се меси най...
01 Януари
Арабски кюфтетаСервирайте тези арабски агнешки кюфтета с хариса и като предястие и се насладете!...
11 Май
Арабски кексЯйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края.
Получената смес изсипваме...
02 Ноем.
24
Арабски хлебчетаРазтваряме маята и захарта в леко затоплената вода. Слагаме малко брашно, за да се получи рядка кашичка и оставяме на топло за 8-10 минути.
Дирекно в същата купа с втасалата вече мая пресяваме брашното, като заделяме...
21 Ноем.
Арабски питкиМаята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото.
Тестото се меси най...
01 Януари
Арабски кексЯйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края.
Получената смес изсипваме...
02 Ноем.
24
Перфектният арабски шиш кебапНеслучайно арабската кухня е известна като Кухнята на ароматите, защото те се използват под всякаква форма- на листа, семена, корени, плодове и цветя....
22 Окт.
Най-важните арабски учениГолямо значение за развитието на психологията имат трудовете на прочутия арабски мислител Ибн Сина, известен като Авицена....
03 Ноем.
1
Арабски специалитети с рибаВ Ирак, където в сравнение с останалите арабски държави повече се консумира риба, най-известен е рибния специалитет Масгуф, който се приготвя от опушена риба....
28 Май