Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелена салата в арабски стилЗелена салата в арабски стил
01 Май
Измиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера. Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри. Краставицата режем на тънки...
Салата с арабски кускус и риба тонСалата с арабски кускус и риба тон
22 Януари
Рибната салата се разбърква хубаво и се оставя да престои на хладно поне за два часа, след което е готова за сервиране. Използвах арабски кускус, защото не е нужно да се вари и е лесен за приготвяне....
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаВидове салати или правите ли разлика от салата до салата
17 Април
1
Трябва да знаете обаче, че салатите се делят на няколко вида, които е добре да различавате: Салати предястия/първо блюдо Те са направени, за да впечатлят клиента....
Салата с телешки салам и ябълкиСалата с телешки салам и ябълки
21 Юни
Нарязваме салама и обелените ябълки. Разбъркваме ги със ситно нарязаните лук и магданоз. Подправяме майонезата с горчица и лимонов сок на вкус. Поливаме с нея салама и ябълките. Разбъркваме....
Салата с ябълки, салам и майонезаСалата с ябълки, салам и майонеза
11 Дек.
Нарязваме на тънки ивички салама, ябълките и краставицата. Лукът се нарязва на филийки....
Древният арабски хороскопДревният арабски хороскоп
31 Март
Арабските племена са използвали звездите за навигация в пустинята....
Популярните арабски подправкиПопулярните арабски подправки
03 Дек.
Шейба Шейба е подправка, известна също като "брадата на стареца", която представлява лишей от дърво. Тя се използва на Арабския полуостров....
Арабски сладоледАрабски сладолед
01 Март
Ядките се запичат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят да изстинат. Малка правоъгълна форма за кекс се намазнява и застила с готварска хартия...
Арабски щруделАрабски щрудел
13 Февр.
2
Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите. По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две...
Арабски топчетаАрабски топчета
13 Февр.
Първо се намачква жълтъкът. След това се добавят маслото, пудрата захар и ванилията, и се разбъркват с миксер. Брашното се добавя постепенно, за да се получи меко тесто. От тестото се правят малки топчета, с големината...
Арабски пилафАрабски пилаф
19 Февр.
2
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме с вода. След като заври водата, добавяме подправките и стафидите. Варим до готовност. Сервираме в чиния и поръсваме с орехи. Поднасяме...
Арабски сандвичАрабски сандвич
28 Май
5
Лукът и чушката се почистват и измиват, нарязват се на тънки ивици и се запържват за няколко минути с две лъжици зехтин със сол и пипер на вкус. Измийте марулята и домата, марулята също се реже на тънки ленти и към нея...
Арабски кебапАрабски кебап
11 Дек.
Нарежете месото на парчета по 2.5 см и го смесете с всички съставки без ментата. Разбъркайте, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова за през нощта. След това нанижете месото на шишове и ги изпечете на загрят...
Арабски хлябАрабски хляб
12 Дек.
3
По време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите арабски питки може да съхранявате в съд или купа с капак. Арабският хляб е готов....
Арабски питкиАрабски питки
01 Януари
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Тестото се меси най...
Арабски дюнерАрабски дюнер
19 Ноем.
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски кюфтетаАрабски кюфтета
11 Май
Сервирайте тези арабски агнешки кюфтета с хариса и като предястие и се насладете!...
Арабски кексАрабски кекс
02 Ноем.
24
Яйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме...
Арабски хлебчетаАрабски хлебчета
21 Ноем.
Разтваряме маята и захарта в леко затоплената вода. Слагаме малко брашно, за да се получи рядка кашичка и оставяме на топло за 8-10 минути. Дирекно в същата купа с втасалата вече мая пресяваме брашното, като заделяме...
Арабски питкиАрабски питки
01 Януари
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Тестото се меси най...
Арабски дюнерАрабски дюнер
19 Ноем.
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски кексАрабски кекс
02 Ноем.
24
Яйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме...
Перфектният арабски шиш кебапПерфектният арабски шиш кебап
22 Окт.
Неслучайно арабската кухня е известна като Кухнята на ароматите, защото те се използват под всякаква форма- на листа, семена, корени, плодове и цветя....
Най-важните арабски учениНай-важните арабски учени
03 Ноем.
1
Голямо значение за развитието на психологията имат трудовете на прочутия арабски мислител Ибн Сина, известен като Авицена....
Арабски специалитети с рибаАрабски специалитети с риба
28 Май
В Ирак, където в сравнение с останалите арабски държави повече се консумира риба, най-известен е рибния специалитет Масгуф, който се приготвя от опушена риба....