Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Меденки за погачаИзпечените меденки трябва да изстинат напълно.
След това се разточва фондана на тънка кора и се изрязва със същата форма. Покриват се меденките за погачата....
06 Февр.
Меденки без ЯйцаКогато сместа се хомогенизира, отместваме от котлона и оставяме да изстине.
От изстиналото тесто оформяме меденки и ги печем до покафеняване.
Меденките без Яйца са готови....
30 Април
Меденки от рецептурникаИзвадете, оставете да изстинат.
Разтопете шоколада със сметаната и залейте или потопете меденките....
04 Дек.
Меденки от ЛимецПреди да ги махнете от хартията за печене, изчакайте да поизстинат съвсем леко.
В противен случай рискуваме меденките от лимец да се счупят....
31 Август
Меденки за начинаещиЛеко се охлажда, и с четка се намазват всички меденки.
Оставят се да стегне глазурата и хапваме меденки за начинаещи с чай или кафе. Щом аз мога, значи и вие ще можете да ги приготвите.
Успех, заслужават си!...
29 Юли
Меденки без захарСлед това ги извадете от тавата медените сладки и ги наредете върху решетка, докато изстинат.
Вашите меденки без захар са готови....
27 Август
Меденки за бебеПечете вкусните меденки в предварително загрятата фурна на 180 градуса за 10 минути. След това ги сложете върху решетка, за да се охладят, и поднесете.
Може да гарнирате меденките за бебе със свежи плодове.
П.С....
26 Август
Меденки без глутенПечем меденките на 180 градуса около 10 минути до леко златисто.
Изваждаме меденките и ги оставяме да изстинат напълно.
В купичка смесваме шипковия мармалад, маслото и пудрата захар....
12 Окт.
Меденки за ВеликденИзрязаните меденки се редят в тава, която е застлан с хартия за печене.
Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 18-200 градуса, за около 5-6 минути. Отгоре се украсавят с фондан....
19 Април
Меденки на параОставя се да почине за 20 минути. След това от тестото се оформят меденки, като се правят не много големи топчета.
Нареждат се на разстояние едно от друго, защото при топлинната обработка увеличават размера си....
22 Май
2
Меденки от ОриентаНамазваме готовите меденки с мед и ги поръсваме със счукани орехови ядки, канела, кедрово семе и т.н....
06 Февр.
Меденки без медНяма да намерите разлика от класическите меденките - единствената разлика е, че вкусът на тези меденки е невероятен, а уханието изкушаващо. Консистенцията и вкусът са на меденки!...
23 Окт.
Меденки без месенеПечен меденките без месене в предварително загрта фурна около 10-12 минути. Наблюдавайте, за да не изгорят....
24 Ноем.
Меденки без брашноПечете меденките в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Меденките без брашно са готови....
25 Март
Меденки за начинаещиВнимавайте да не са препечени меденките, че ще станат твърди. Хапвайте с горещ шоколад или чаша топло мляко.
Да ви е сладко!...
26 Ноем.
Меденки с НутелаЗа нея се разтопява масло и нутела, разбърква се и добавяме прясно мляко да се получи като глазура. Сипва се в хартиена фунийка с отрязано връхче и декорираме меденките....
26 Ноем.
Меденки с фонданОставя се да съхне 2-3 минути, когато изсъхне залепва и после може върху нея да залепите звезди, топчета или с четка да се намаже с брокат....
19 Дек.
Меденки с фъстъкМеденките се пекат около 10-12 минути в загрята на 250 градуса фурна.
Може да не се слага фъстък върху меденките - всичко е въпрос на желания....
13 Април
Меденки с мармаладПекат се на 180°C за 10-тина минути, като се наблюдават приготвените меденки да не изгорят.
По желание се слепват две по две с меденките с конфитюр и се потопят в шоколад.
Вкусни меденки с мармалад!...
20 Дек.
1
Меденки с шарланСлед това добавяме още брашно, така че да се оформи гъсто тесто. Изсипваме от него с лъжица върху хартия за печене.
Те стават малко тънички....
02 Юли