Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем пресен шаран?Свежият шаран има блестяща кожа, по която можете да го разпознаете.
Вижте още чистене на шаран стъпка по стъпка....
03 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да съхраняваме пресен розмарин?Как тогава можете да съхраните пресен розмарин?
Приемаме факта, че вече отглеждате розмарин в градината си или в саксийка на балкона или на перваза на прозореца си....
22 Април
Как да съхраняваме пресен риган?В супермаркетите и по пазарите се продават и пресни подправки на стръкове. Ако вие също предпочитате да си купувате пресни подправки, има някои основни правила за съхранението на ригана, които трябва да знаете....
29 Септ.
Как да запазим пресен хляба?Но как да запазим хляба пресен най-дълго?
Процесът на стареене започва веднага, а с времето се явяват и неприятни следи като плесен, мухъл, които ни карат да го хвърлим в коша за смет....
29 Септ.
Как да познаем дали скаридите са пресни?Как да разберем дали скаридите са пресни, когато решим да си ги купим, ще разберем в следващите редове.
- За да разберете дали скаридата е прясна, трябва да я усетите....
26 Юни
Как да проверим дали яйцата са пресни?Има начин да се провеят до колко да пресни или развалени тези яйца. Най-лесният и известен начин е като се потопи яйцето в съд със студена вода.
Ако падне и остане на дъното на съда значи то е прясно....
06 Юли
Шаран по ломскиНарязваме изчистения и измит шаран на парчета, посоляваме.
Потопяваме парчетата в брашно и пържим в горещо олио от двете страни....
12 Дек.
1
Шаран по селскиИзсипете продуктите в тава, в средата поставете почистения и осолен отвсякъде шаран.
Долейте още малко вода и печете около 40 минути или до готовност в загрята на 180 градуса фурна....
06 Дек.
Шаран със зелеИзчистения шаран леко посолете, сложете върху зелето и намажете обилно с олио. Зелето е солено, така че не добавяйте много сол.
Покрийте шарана с големи зелеви листа и сложете да се пече в силна фурна....
15 Ноем.
Шаран по крумовградскиПо желание може да добавите ароматни подправки за риба.
Изваждаме готовото ястие от фурната и го поръсваме със счукания чесън и джоджена....
06 Дек.
Шаран по СвищовскиШаранът се почиства, измива и се реже на две парчета по дължина.
Махате главата, слагате шарана в намазнена тава. Поливате го отгоре с малко олио и сипвате 100 мл вода....
09 Дек.
Шаран по тракийскиПече се шаранът във фурна на 250°C до изпаряване на течността и запичане на кожичката, като от време на време вадя шарана и разбърквам.
Ако е нужно, се добавя още от течността към шарана по тракийски....
28 Февр.
Шаран на скараПочистеният шаран нарязваме на порции.
Готовите порции поставяме в марината, за да се овкусят.
Покриваме съда с найлоново фолио и оставяме в хладилника за 3-4 часа....
05 Юли
2
Шаран за НикулденИзбира се шаран с тегло около 1, 5 кг.
Почистената риба се осолява. В коремната кухина се слагат лимон и джоджен, за да се премахнат неприятните миризми, и шаранът се оставя да престои няколко часа....
07 Дек.
Шаран на жарУникална вкусотия е този шаран на жар - просто намерете шаран, който да не е отглеждан на бройлерения принцип с гранули!...
06 Септ.
Шаран на тиганПосолява се и се оставя да престой около час.
След това се изпържва до златисто в сгорещено олио....
18 Април
1
Шаран по провансалскиПрибавяме порциите шаран и варим на тих огън до омекване. Сокът не трябва да бъде рядък. При положение, че е останал рядък, ще трябва да го варим още малко, докато се поизпари....
06 Дек.
Шаран на скараОтцеждайте леко котлетите шаран и го изпечете по около 5 минути от всяка страна. Поднесете шарана на скара с гарнитура от зеленчуци, полят с малко лимонов сок и гарниран с резен лимон....
03 Дек.
2