Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Калцоне с чоризоРазделете тестото на 4. Разточете всяка на кръг. Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете 2 форми за печене....
16 Август
Еврейско калцоне с риба тонДайте на тестото да почине.
За пълнежа смесете рибата тон с песто. Запържете лука в малко масло и добавете към рибата тон. Добавете сол и черен пипер....
12 Септ.
Калцоне с Шунка и АнанасЗахлупете във форма на полумесец пиците и краищата прищипете добре и намажете леко с четка с малко водичка.
Изпечете калцонето в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до леко златист загар....
26 Ноем.
Калцоне с пуешко и гаудаНамазват се с жълтък и се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.
Източник: Mira Rumenova от Кулинарна мрежа
Калцонето с пуешко и гауда е много вкусно....
19 Април
1
Пица Калцоне с пълнозърнесто брашноЗатворената пица се пече 30 минути на 180 градуса.
Пицата Калцоне с пълнозърнесто брашно е готова....
15 Окт.
Пица Калцоне в кухненски роботМоже да месите тестото на ръка или с помощта на кухненски робот. В купа добавете 120 г брашно, водата, захарта и маята....
19 Януари
Калцоне с тиквички и пилешкоРазделете го на две топки и ги разтеглете с ръце на два сравнително тънки големи кръгове....
20 Дек.
Пица Калцоне с царевично брашноПосле се разделя на 8 части. Всяка се оформя с ръце на питка с големина на малка чиния, отгоре се намазва с лютеница, поставя се парче кашкавал, резен кисела краставичка и парче колбас....
22 Януари
Калцоне с рикота и моцарелаСлед това го омесете и разделете на две части, които се разточват на тънко.
Върху първата разпределете пълнежа и я притиснете с втората. Краищата на тестото се прищипват с пръсти....
10 Май
Кифлички Калцоне и с мармаладЗа Калцонето се прави плънка от нарязан на ситно кренвирш, кисела краставичка, кашкавал и чубрица, обърква се хубаво и на 1 кифла отива по около 2 лъжички плънка. Затова е Калцоне....
11 Август
5
Домашна пица Калцоне с каймаПечем на 170-180 градуса до апетитен загар всички затворени пици.
Рецептата за Домашна пица Калцоне с кайма е изпълнена....
13 Май
Калцоне с рикота и гъби., след това се разточва на кора с диаметър 30 см. В средата му се добавя гъбената смес и рикотата. Поръсва се с пармезанът. Тестото се прегъва и натиска с пръсти. Пече се 25-30 мин., или докато стане златистокафяво....
10 Дек.
1
Банички калцоне с оризова плънкаЗагрейте фурната на 200 градуса и изпечете баничките до златист цвят.
Баничките калцоне с оризова плънка са много вкусни....
23 Април
Пица Калцоне за ценителиПечем в предварително загрята фурна на 200 °C за 15 минути или докато не получи хубав червен загар. След изпичане поръсваме с чубрица или риган и сервираме пицата Калцоне.
Да ви е сладко с моята пица Калцоне!...
21 Ноем.
Калцоне с шунка, моцарела и ананасПриготвените калцоне се нареждат в тавите.
Калцонето с шунка и ананас се пече 20 минути до златист цвят....
26 Ноем.
Калцоне с шунка и кисели краставичкиЗатворената пица се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до придобиване на нужния загар.
Калцонето с шунка и кисели краставички е готово....
02 Август
3
Калцоне с чушки, царевица и прошутоСгъва се на две, като краищата се запечатват. Печем пиците в загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като станат готови ги напръскваме с масло или вода, за да са мекички....
16 Януари
Трите тайни на ФатимаТрите тайни на Фатима всъщност представляват загадъчни видения и пророчества, които датират от появяването на Дева Мария....
05 Дек.
Калцоне с домашно тесто и плънка с каймаНаредете завитите парчета Калцоне върху хартия за печене или силиконова повърхност и печете на 200-225°C за около 15-20 минути (докато тестото придобие златист цвят).
Готовото Калцоне може да гарнирате с чеснов сос....
13 Април
1
Вкусните тайни на грахаКато източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма.
Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
30 Август
1
Вкусните тайни на оризаЕто няколко вкусни тайни на ориза:
1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва?
За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
01 Февр.
Вкусното пастицио на гръцките бабиПастициото се пече на в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 15-20 мин....
09 Август