Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каварма в омлетКаварма в омлет
01 Ноем.
Приготвената каварма се разпределя в готовите омлети. Поднася се с подходяща гарнитура....
Свинска каварма с празСвинска каварма с праз
08 Януари
Режем свинското филе на малки късчета (кубчета). Запържваме месото до зачервяване, след това слагаме праза да се запържи леко и се задушава заедно с месото. Прибавяме червеното вино и го оставяме леко да се изпари и слагаме...
Домашна каварма с черен дробДомашна каварма с черен дроб
21 Ноем.
Измиваме и нарязваме на парчета черния дроб. Овалваме ги в брашното и пържим в сгорещената мазнина до готовност. Заливаме ги със зелев сок разреден с малко вода. Прибавяме червения пипер и варим на средна степен на...
Черноморски миден пилаф с оризЧерноморски миден пилаф с ориз
08 Май
Готови сме с рецептата за Черноморски миден пилаф с ориз....
Рибен курбанРибен курбан
07 Май
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и приготвяме плънката. Нарязваме лука, бекона, домата и гъбите на дребни зарчета...
Рибен огретенРибен огретен
05 Дек.
Почистете и измийте рибата, след която я сварете за 10 минути в малко подсолена вода. Обезкостете и я нарежете на парченца, които се овкусяват с лимонов сок. Сварете картофите, обелете и ги нарежете на кръгчета. В намазана...
Рибен шницелРибен шницел
05 Дек.
Овкусяваме рибните филета със сол и черен пипер. Потапяме ги последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим ги в сгорещено олио. Отцеждаме върху кухненска хартия и сервираме с пържени картофи или друга...
Рибен деликатесРибен деликатес
30 Юни
Пуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете. Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
Рибен чоудърРибен чоудър
26 Май
Зеленчуците, доматите, чесънът се запържват в нагорещения зехтин около 5 мин., като се разбърква продължително. Прибавя се канелата, сухите подправки, брашното и се готви за още 2 мин. Добавя се бульонът и след като...
Рибен пудингРибен пудинг
05 Август
Задушаваме рибните филенца в половината олио до готовност. Сваляме ги от котлона и ги накъсваме на парченца. Доматите обелваме и нарязваме на кубчета. Задушаваме ге в остатъка от олиото до изпаряване на излишната течност...
Рибен мусРибен мус
15 Май
Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и хряна...
Рибен пастетРибен пастет
13 Май
Маслото се оставя да омекне. Съдържанието на консервата се изсипва в по–дълбок съд, прибавят се маслото и сокът от лимона и се разбива с вилица. Поднесете пастета с препечени филийки....
Светъл рибен сосСветъл рибен сос
19 Март
Освен този основен рибен сос има светъл рибен сос Американски, Матроски, Аншуа, Сос със сметана....
Домашен рибен пастетДомашен рибен пастет
18 Май
1
Полученият селски рибен пастет се прехвърля в стъклен буркан. Домашният рибен пастет се съхранява в хладилник, няколко дни....
Летен рибен пастетЛетен рибен пастет
09 Септ.
Летният рибен пастет е готов....
Вкусен рибен шницелВкусен рибен шницел
02 Окт.
Измийте много добре рибното филе и го отцедете. Натопете хляба в млякото и го отцедете. Заедно с филето смелете и хляба с машинка за месо или чопър (като при нужда минете и с пасатор) до получаване на гладка смес....
Аржентински рибен пастетАржентински рибен пастет
22 Февр.
Почистваме и измиваме рибите. Натъркваме ги с лимонов сок, изцеден от лимона, посоляваме и поръсваме с розмарин. В тавичка сипваме една лъжица зехтин на дъното и намазваме обилно. Отгоре нареждаме рибите, заливаме ги...
Холандски рибен хлябХоландски рибен хляб
28 Май
Запържете до златисто лука и чесъна. Свалете от котлона и добавете към тях рибното филе, сметаната, сока от лимона и бахара. Пасирайте до получаването на еднородна смес. Разделете рибената кайма на две. Към едната половина...
Детски рибен пайДетски рибен пай
13 Февр.
Нарязваме рибата и зеленчуците на парченца. В маслото и малко вода задушаваме филето и прибавяме ситно нарязания лук и морковите. Наливаме топла вода и прибавяме броколите и зеления фасул. След като полуомекнат добавяме...
Средиземноморски рибен омлетСредиземноморски рибен омлет
20 Януари
Рибата се реже на кубчета и се задушава с малко вода. Полива се с лимоновия сок, поръсва се със сол. Отделят се белтъците на яйцата и се разбиват на сняг със солта. Жълтъците се разбиват с брашното и внимателно се добавят...
Зеленчуково-рибен пастетЗеленчуково-рибен пастет
16 Август
1
Нарежете всички зеленчуци и ги задушете в зехтина, като започнете от праза, чушките, спанака и тиквичките. Щом омекнат се овкусяват със сол, кимион и черен пипер. Накиснете желатина във вода, разтопете го на котлона и...
Руски рибен пайРуски рибен пай
22 Септ.
Филето от пушена треска се разделя на няколко парчета, слага се в тиган заедно с водата и млякото, подправя се с магданоз, дафинов лист и черен пипер, а след като заври съдът се сваля от котлона. Рибното филе се отделя...
Руски рибен винегретРуски рибен винегрет
05 Август
Рибата се почиства, обезкостява се и се реже на малки парченца. Поръсват се със сол и черен пипер и се поливат с лимонов сок. Слага се в тиган, намазан с масло, полива се с 2 супени лъжици вода, покрива се с капак и се слага...
Нежен рибен пайНежен рибен пай
26 Август
Маслото се разтопява и в него се запържва брашното. Добавя се топлото мляко и сосът се вари на бавен огън до консистенцията на течна сметана. Добавя се доматеното пюре и кашкавалът, черният пипер и солта. Жълтъците се...
Италиански рибен сосИталиански рибен сос
03 Април
Маслото се разтапя, добавя се рибеният бульон, нарязаният на ситно магданоз, лимоновият сок, солта и нарязаните на дребно яйца. С този сос се залива варена риба, докато е още гореща. Сосът може да се сервира в сосиера...