Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
31 Дек.
От двете смеси правим яхния, като внимаваме количеството на фасулената вода да не е в пъти повече от тази на пастърмата. Така приготвено ястието ври още половин час. Поднася се с джоджен....
Конска пастърма с чубрицаКонска пастърма с чубрица
18 Януари
В края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго. Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
Домашна пастърма в хладилникДомашна пастърма в хладилник
30 Ноем.
Страхотна пастърма!...
Свинска пастърма с чименСвинска пастърма с чимен
16 Дек.
Пастърмата е готова за консумация след около 7 дни. Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
Домашна пастърма с подправкиДомашна пастърма с подправки
08 Януари
7
Всичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде. Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
Пастърма от сьомгаПастърма от сьомга
21 Януари
Базовият начин на приготвяне е да се смесят солта и захарта. С половината от сместа се прави подложка, върху която се поставя прясното филе от сьомга....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Пастърма по арменскиПастърма по арменски
28 Дек.
Така повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
Пастърма от скумрияПастърма от скумрия
29 Дек.
Една нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус. За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
Пастърма от рибаПастърма от риба
01 Април
1
Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба....
Пастърма от гърдиПастърма от гърди
19 Окт.
Пастърмата от гърди е страхотно мезенце....
Пастърма от СърнаПастърма от Сърна
01 Ноем.
Месото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа. След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин....
Омлет с пастърма и кашкавалОмлет с пастърма и кашкавал
06 Юни
Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма. Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
Сушена домашна пастърма с подправкиСушена домашна пастърма с подправки
11 Дек.
5
Готовата изсушена пастърма е стегната и лека. Внимавайте да не я пресушите, проверявайте я често....
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправки
10 Януари
Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
Пастърма от свинска рибицаПастърма от свинска рибица
18 Април
1
Пастърмата от свинска рибица е чудна....
Пастърма от телешки сърцаПастърма от телешки сърца
19 Април
След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника. Пастърмата от телешки сърца е готова....
Домашна пастърма от сьомгаДомашна пастърма от сьомга
19 Дек.
След като е преминал процесът на зреене и мариноване, рибата се втвърдява и изсъхва, тя е вече е готова за консумация под формата на домашна рибена пастърма....