С какво да гарнираме печена риба?С какво да гарнираме печена риба?. Използва се за консумация, сервиран както топъл, така и студен. Преди да изпечете риба, я намажете с олио, в което сте разбъркали малко брашно и червен пипер – ще получите примамлива глазура след изпичане. Добре подбраната гарнитура за печена риба е и добър мениджмънт на баланса във вкусовете....
Гарнирано рибно филеГарнирано рибно филетавичка и се залива с останалия бульон, който се сгъстява предварително със сметаната, солта, черният пипер и маслото, в което е изпържено брашното. Всичко ври на котлона до сгъстяване на бульона. Залятата риба се запича в умерена фурна за 15-20 минути....
Пържена рибаПържена риба
23 Окт.
се покрие цялата. Пържете в голямо количество гореща мазнина, докато рибата се позлати добре от всички страни. Отцедете мазнината на абсорбираща хартия....
Пържена рибаПържена риба
23 Окт.
се покрие цялата. Пържете в голямо количество гореща мазнина, докато рибата се позлати добре от всички страни. Отцедете мазнината на абсорбираща хартия....
Как се гарнира пица?Как се гарнира пица?
09 Дек.
Mariana
по един начин, в други – по друг. Общото правило все пак е пица да не бъде твърде дебела, а по-скоро тънка. С какво ще гарнирате пицата е въпрос на личен избор. Важно е да отбележим обаче, че истинската пица се гарнира с...
Пържена риба, маринованаПържена риба, маринована, прибавете скълцания чесън, виното, дафиновия лист и зърната бахар и черен пипер, възварете и залейте пържената риба. Захлупете съда, в който е рибата, с капак, за да поеме добре маринатата, след което я поднесете, украсена с клонки магданоз и резенчета лимон....
Маринована пържена рибаМаринована пържена рибаНарязваме филетата на парчета. Подправките, чесънът и солта се счукват в купа. Прибавяме оцетът и виното и разбъркваме. Рибата се поставя в купата, залива се с маринатата и се захлюпва. Оставя се за една вечер в...
Пържена бяла рибаПържена бяла рибаРибата се изчиства и измива много добре. Оставя се да се отцеди от водата и се посолява, като се оставя да си поеме солта поне половин час. В тава изсипваме брашното и всяка риба овалваме една по една, като я разстиламе на плота, за да поеме хубаво брашното. Готовите риби пържим в сгорещена мас до зачервяване....
Пържена речна рибаПържена речна рибадве по дължина. Всяко парче хубаво овалвам и изтупвам с брашно. Подреждам всички парчета. В тиган загрявам повече олио, но пържа на умерен към слаб огън, често обръщам. Пържа до златисто и хрупкава коричка....
Дълбоко пържена рибаДълбоко пържена рибаПресейте брашното с щипка сол. Направете кладенче в центъра и сипете жълтъка и зехтина. Разбъркайте добре, добавете млякото и разбивайте до получаването на хомогенна смес. Загрейте олиото. Разбийте белтъците в...
Пържена риба с маринатаПържена риба с маринатапипер, стрития чесън, захарта, солта и оцета и варете десетина минути. Залейте пържената риба с приготвената марината и я сложете на хладно място за 4-5 часа....
Сос за пържена рибаСос за пържена рибаВ прецедената мазнина от току-що пържена риба запържете брашното, разредете с водата и преди да заври, прибавете разбитите жълтъци, лимоновия сок и бъркайте, докато сосът започне да се сгъстява. Залейте веднага с готовия сос рибата, докато не е изстинала. Получава се много вкусен сос за риба!...
Вкусна пържена рибаВкусна пържена рибаРибите се размразяват, почистват и се измиват добре. Посолявят се. Овалват се добре в брашно. Пържат се в загрято олио или фритюрник. Сервират се с картофена сала и резенче лимон...
Пържена риба със заливкаПържена риба със заливкаКоличествата на продуктите определяте вие. Може да се използва всякаква дребна риба, моята се оказа изключително дребна. Почистваме я от главите и вътрешностите, измиваме, отцеждаме водата, овалваме в брашното и...
Пържена риба трескаПържена риба треска
28 Април
Teodora Cekova
. Поставете вътре рибата. Вари се няколко минути и се оставя да изстине. След отстранете кожата и я обезкостете. Към брашното прибавете 1 ч. л. сол и вода, така че да се получи рядко тесто. Загрейте зехтина в тиган за пържене...