Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Три идеи какво да направим от цикорияТри идеи какво да направим от цикория
27 Май
Ето 3 идеи за какво да използвате цикорията: Крем-супа от цикория Необходими продукти: 7 картофа, 1 морков, 1 глава кромид лук, 100 г листа от цикория, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз, бучка масло...
Три идеи какво да направим от ревенТри идеи какво да направим от ревен
02 Май
Ревенът, който е вид листен зеленчук и може да бъде срещнат и като равен, има подобен химически състав като на всички останали листни зеленчуци. На външен вид напомня на лапад и се среща на много места като диворастящо...
Три идеи какво да направим от теменужкиТри идеи какво да направим от теменужки
30 Април
Теменужките, независимо дали са градински или стайни, са едни от най-нежните цветя, които можете да срещнете. Особено голяма популярност придобиват горските теменужки през 19 и 20 век, когато буквално се превръщат в мания...
Три идеи какво да направим от коприваТри идеи какво да направим от коприва
06 Април
Ето защо е чудесна идея да се научите как и какво да приготвяте с нея, поради което Ви предлагаме 3 доказали се с времето рецепти, които може да разгледате в горната галерия....
Три идеи какво да направим от киселецТри идеи какво да направим от киселец
23 Март
Със спанак се приготвят редица ястия, но повечето хора, които обичат да готвят, често се чудят как и за какво се използва киселеца....
Три идеи какво да направим от див чесънТри идеи какво да направим от див чесън
07 Май
Ако вече сте успели да си го култивирате, ето 3 варианта за какво можете да го използвате, които може да видите в горната галерия....
Вино от тинтяваВино от тинтява
13 Февр.
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Три идеи как да си направим невероятни домашни суджуциТри идеи как да си направим невероятни домашни суджуци
12 Март
1
Без съмнение обаче най-вкусните суджуци са тези, които си приготвите сами, най-малкото защото знаете точно какво съдържат....
ТинтяваТинтява
12 Май
Ползи от тинтява Оказва се, че освен красива тинтявата е и много полезна. Синята тинтява е полезна за стомаха и стимулира апетита, има жлъчегонно действие....
Три начина да си направим кифличкиТри начина да си направим кифлички
11 Септ.
Кифличките – тези вкусни, топли и пухкави изкушения неминуемо са любими на мнозина. Дори най-големият въздържател ще се изкуши от така прясно изпечени и носещи аромат на сладост домашни кифлички. Когато ги разчупите...
Три начина да направим Руло СтефаниТри начина да направим Руло Стефани
08 Април
3
Рулото Стефани е често приготвяно ястие в националната ни кухня. То е лесно за изпълнение, не изисква много време и може да бъде поднесено както в ежедневното ни меню, така и при по-тържествени поводи. Ето три варианта...
Три начина да направим Крем БрюлеТри начина да направим Крем Брюле
26 Март
Макар повечето хора да си мислят, че крем брюле е измислен от френски готвачи, той всъщност е английско изобретение. Възникнал е през 17 в. в Кеймбридж и едва през 19 в. става известен във Франция, където получава...
Три начина да си направим фрикасеТри начина да си направим фрикасе
22 Март
Фрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе. За да можете...
Три начина да направим крем карамелТри начина да направим крем карамел
21 Март
Може да бъде направен както в голям метален съд и после да бъде порциониран, така и в специалните алуминиеви формички, познати като тимбалчета....
Три начина да си направим мусакаТри начина да си направим мусака
10 Март
Освен традиционния начин за приготвяне на мусака с картофи и кайма, има и други интересни рецепти, които е добре да овладеете, за да можете да разнообразите менюто си. Мусака от спанак и картофи Необходими продукти...
Три начина да направим гъбен сосТри начина да направим гъбен сос
23 Февр.
1
Гъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си. Ето три от най-разпространените...
Три начина да си направим пелмениТри начина да си направим пелмени
08 Окт.
Можете да направите плънка за пелмените от най-различни продукти. Ето три от най-известните плънки, с които да разнообразите менюто си: 1....
Три начина да си направим бухтиТри начина да си направим бухти
10 Април
Почти всеки човек, който обича сладкарството и се справя добре в кухнята, е правил бухтички. Това важи най-вече за хората с деца, чието поколение нетърпеливо чакат своята любима закуска. Ако искате да разнообразите...
Три начина да си направим боб чорбаТри начина да си направим боб чорба
05 Май
Ето три интересни варианта на супи и чорби, които се приготвят със зрял фасул: Кремсупа от зрял боб Необходими продукти: 1 голяма чаша боб, 2 с. л. олио, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 4 чаши зеленчуков...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....