Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Три идеи какво да направим от цикорияЕто 3 идеи за какво да използвате цикорията:
Крем-супа от цикория
Необходими продукти: 7 картофа, 1 морков, 1 глава кромид лук, 100 г листа от цикория, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз, бучка масло...
27 Май
Три идеи какво да направим от ревенРевенът, който е вид листен зеленчук и може да бъде срещнат и като равен, има подобен химически състав като на всички останали листни зеленчуци. На външен вид напомня на лапад и се среща на много места като диворастящо...
02 Май
Три идеи какво да направим от теменужкиТеменужките, независимо дали са градински или стайни, са едни от най-нежните цветя, които можете да срещнете. Особено голяма популярност придобиват горските теменужки през 19 и 20 век, когато буквално се превръщат в мания...
30 Април
Три идеи какво да направим от коприваЕто защо е чудесна идея да се научите как и какво да приготвяте с нея, поради което Ви предлагаме 3 доказали се с времето рецепти, които може да разгледате в горната галерия....
06 Април
Три идеи какво да направим от киселецСъс спанак се приготвят редица ястия, но повечето хора, които обичат да готвят, често се чудят как и за какво се използва киселеца....
23 Март
Три идеи какво да направим от див чесънАко вече сте успели да си го култивирате, ето 3 варианта за какво можете да го използвате, които може да видите в горната галерия....
07 Май
Вино от тинтяваНакиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
13 Февр.
Три идеи как да си направим невероятни домашни суджуциБез съмнение обаче най-вкусните суджуци са тези, които си приготвите сами, най-малкото защото знаете точно какво съдържат....
12 Март
1
ТинтяваПолзи от тинтява
Оказва се, че освен красива тинтявата е и много полезна. Синята тинтява е полезна за стомаха и стимулира апетита, има жлъчегонно действие....
12 Май
Три начина да си направим кифличкиКифличките – тези вкусни, топли и пухкави изкушения неминуемо са любими на мнозина. Дори най-големият въздържател ще се изкуши от така прясно изпечени и носещи аромат на сладост домашни кифлички.
Когато ги разчупите...
11 Септ.
Три начина да направим Руло СтефаниРулото Стефани е често приготвяно ястие в националната ни кухня. То е лесно за изпълнение, не изисква много време и може да бъде поднесено както в ежедневното ни меню, така и при по-тържествени поводи. Ето три варианта...
08 Април
3
Три начина да направим Крем БрюлеМакар повечето хора да си мислят, че крем брюле е измислен от френски готвачи, той всъщност е английско изобретение. Възникнал е през 17 в. в Кеймбридж и едва през 19 в. става известен във Франция, където получава...
26 Март
Три начина да си направим фрикасеФрикасето е вид сос, подобен на Бешамела, към който се прибавят разбити жълтъци. Използва се най-вече за заливане на сварени или изпържени меса, но в България е най-разпространено Пилето-фрикасе.
За да можете...
22 Март
Три начина да направим крем карамелМоже да бъде направен както в голям метален съд и после да бъде порциониран, така и в специалните алуминиеви формички, познати като тимбалчета....
21 Март
Три начина да си направим мусакаОсвен традиционния начин за приготвяне на мусака с картофи и кайма, има и други интересни рецепти, които е добре да овладеете, за да можете да разнообразите менюто си.
Мусака от спанак и картофи
Необходими продукти...
10 Март
Три начина да направим гъбен сосГъбеният сос е подходящ за всички видове месо, за риба, както и за много зеленчукови ястия, затова е добре да се научим да си го приготвяме по няколко начина, разнообразявайки трапезата си.
Ето три от най-разпространените...
23 Февр.
1
Три начина да си направим пелмениМожете да направите плънка за пелмените от най-различни продукти. Ето три от най-известните плънки, с които да разнообразите менюто си:
1....
08 Окт.
Три начина да си направим бухтиПочти всеки човек, който обича сладкарството и се справя добре в кухнята, е правил бухтички. Това важи най-вече за хората с деца, чието поколение нетърпеливо чакат своята любима закуска.
Ако искате да разнообразите...
10 Април
Три начина да си направим боб чорбаЕто три интересни варианта на супи и чорби, които се приготвят със зрял фасул:
Кремсупа от зрял боб
Необходими продукти: 1 голяма чаша боб, 2 с. л. олио, 1 глава кромид лук, 1 скилидка чесън, 4 чаши зеленчуков...
05 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли