Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на вкусния пържен шаранТайната на вкусния пържен шаран
19 Ноем.
Шаранът е една от най-вкусните риби, която се приготвя най-често за Никулден. Ако искате обаче да си приготвите шаран, който е пържен, то тази статия е за вас....
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Тайната на вкусните понички без пърженеТайната на вкусните понички без пържене
01 Окт.
2
Вкусни понички без пържене Необходими продукти: 2 яйца, 250 мл прясно мляко, 2 с.л. топено масло, 125 г брашно, 1/4 ч.л. сол, течно масло за намазване Начин на приготвяне: Тайната на поничките без пържене се крие в температурата...
Пържен ориз със свинско на тиганПържен ориз със свинско на тиган
25 Март
Захлупете готовият пържен ориз с чиста кърпа и капак и оставете така за 10 минути. През това време запържете свинското месо първоначално без мазнина, докато си пусне водата, а след това в загрято масло....
Пържен оризПържен ориз
20 Ноем.
1
Овкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин. Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци....
Пържен оризПържен ориз
08 Окт.
1
Гъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът и чесънът - на колелца. В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът....
Пържен оризПържен ориз
20 Ноем.
1
Овкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин. Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци....
Да си направим пържен оризДа си направим пържен ориз
16 Февр.
Може да приготвите тайландски пържен ориз с ананас: 2 1/2 чаши сварен и охладен ориз или 1 чаша суров ориз, 125 грама пилешко месо, гърди, 8 големи, сурови изчистени скариди....
Пикантен пържен оризПикантен пържен ориз
12 Окт.
Отцедете го и го приберете на топло. Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук до златисто Добавете ориза, солта и портокалов сок. Оставете ястието за около 10 минути на тих огън....
Оригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви такаОригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви така
25 Окт.
Оттук нататък може да експериментирате според вкуса и предпочитанията си - възможностите са много, коя от коя по-вкусни и апетитни....
Как да направим вкусен пържен оризКак да направим вкусен пържен ориз
11 Май
Тайната на автентичния пържен ориз е, че той предварително се сварява и чак след това се пържи. Желателно в уок тиган или в друг подходящ тиган, но с чугунено покритие....
Пържен ориз със скаридиПържен ориз със скариди
18 Юни
Изваждат се и на тяхно място се слага разбитото с вилица яйце. Разбърква се и след като се изпържи се изважда. В тигана се слагат нарязаните на кубчета лук и морков....
Пържен ориз по китайскиПържен ориз по китайски
13 Ноем.
29
Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук....
Пържен ориз със зеленчуциПържен ориз със зеленчуци
28 Април
7
След още 2 минути бъркане снемете пържения ориз и поднесете, като преди това добавите малко сол на вкус. Пърженият ориз със зеленчуци е готов....
Пържен ориз за гарнитураПържен ориз за гарнитура
15 Юли
Варете на умерен огън до омекването на зрънцата, след което отцедете и го оставете настрана. Загрейте олиото в тиган и запържете ориза за 5 минути, като бъркате непрекъснато....
Пържен ориз с чушкиПържен ориз с чушки
31 Дек.
Олиото се загрява в уок и в него се запържват до златисто нарязаният на ситно лук и нарязаните на ивици чушки. Добавят се оризът и соевият сос като се бърка непрекъснато, докато оризът се загрее много добре....
Пържен ориз с фидеПържен ориз с фиде
27 Септ.
6
Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате. При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари. Овкусете с подправките....
Пържен ориз с краставичкиПържен ориз с краставички
06 Януари
Пържен ориз с краставички за любителите на безмесни ястия. Измиваме добре ориза и го сваряваме в подсоления зеленчуков бульон и бялото вино....
Пържен ориз по китайскиПържен ориз по китайски
13 Ноем.
29
Преди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук....
Пържен ориз с чушкиПържен ориз с чушки
31 Дек.
Олиото се загрява в уок и в него се запържват до златисто нарязаният на ситно лук и нарязаните на ивици чушки. Добавят се оризът и соевият сос като се бърка непрекъснато, докато оризът се загрее много добре....
Пържен ориз с фидеПържен ориз с фиде
27 Септ.
6
Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате. При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари. Овкусете с подправките....
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник
08 Септ.
Тайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
Тайната на вкусния пилафТайната на вкусния пилаф
22 Март
Много домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаиф
08 Март
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество....
Тайната на вкусния вайсвурстТайната на вкусния вайсвурст
01 Дек.
Също така, другият тънък момент за вкусния вайсвурст е, че свинското месо трябва да е в по-голямо количество от телешкото. Съотношението трябва да е три към едно в полза на свинското....