Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на вкусния пържен шаранШаранът е една от най-вкусните риби, която се приготвя най-често за Никулден. Ако искате обаче да си приготвите шаран, който е пържен, то тази статия е за вас....
19 Ноем.
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Тайната на вкусните понички без пърженеВкусни понички без пържене
Необходими продукти: 2 яйца, 250 мл прясно мляко, 2 с.л. топено масло, 125 г брашно, 1/4 ч.л. сол, течно масло за намазване
Начин на приготвяне: Тайната на поничките без пържене се крие в температурата...
01 Окт.
2
Пържен ориз със свинско на тиганЗахлупете готовият пържен ориз с чиста кърпа и капак и оставете така за 10 минути.
През това време запържете свинското месо първоначално без мазнина, докато си пусне водата, а след това в загрято масло....
25 Март
Пържен оризОвкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.
Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци....
20 Ноем.
1
Пържен оризГъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът и чесънът - на колелца.
В дълбок емайлиран или тефлонов тиган се сипва олиото и щом се сгорещи, се поставят лукът и чесънът....
08 Окт.
1
Пържен оризОвкусява се със сол и се пържи още 1 - 2 мин.
Сервира се веднага горещ. За вкус можете да сложите малко гъбки или зеленчуци....
20 Ноем.
1
Да си направим пържен оризМоже да приготвите тайландски пържен ориз с ананас: 2 1/2 чаши сварен и охладен ориз или 1 чаша суров ориз, 125 грама пилешко месо, гърди, 8 големи, сурови изчистени скариди....
16 Февр.
Пикантен пържен оризОтцедете го и го приберете на топло.
Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук до златисто Добавете ориза, солта и портокалов сок. Оставете ястието за около 10 минути на тих огън....
12 Окт.
Оригиналът: Най-вкусният пържен ориз по китайски се готви такаОттук нататък може да експериментирате според вкуса и предпочитанията си - възможностите са много, коя от коя по-вкусни и апетитни....
25 Окт.
Как да направим вкусен пържен оризТайната на автентичния пържен ориз е, че той предварително се сварява и чак след това се пържи. Желателно в уок тиган или в друг подходящ тиган, но с чугунено покритие....
11 Май
Пържен ориз със скаридиИзваждат се и на тяхно място се слага разбитото с вилица яйце.
Разбърква се и след като се изпържи се изважда.
В тигана се слагат нарязаните на кубчета лук и морков....
18 Юни
Пържен ориз по китайскиПреди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук....
13 Ноем.
29
Пържен ориз със зеленчуциСлед още 2 минути бъркане снемете пържения ориз и поднесете, като преди това добавите малко сол на вкус.
Пърженият ориз със зеленчуци е готов....
28 Април
7
Пържен ориз за гарнитураВарете на умерен огън до омекването на зрънцата, след което отцедете и го оставете настрана.
Загрейте олиото в тиган и запържете ориза за 5 минути, като бъркате непрекъснато....
15 Юли
Пържен ориз с чушкиОлиото се загрява в уок и в него се запържват до златисто нарязаният на ситно лук и нарязаните на ивици чушки. Добавят се оризът и соевият сос като се бърка непрекъснато, докато оризът се загрее много добре....
31 Дек.
Пържен ориз с фидеОставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате.
При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари.
Овкусете с подправките....
27 Септ.
6
Пържен ориз с краставичкиПържен ориз с краставички за любителите на безмесни ястия.
Измиваме добре ориза и го сваряваме в подсоления зеленчуков бульон и бялото вино....
06 Януари
Пържен ориз по китайскиПреди да се поднесе, пърженият ориз се поръсва с нарязан на ивички лук....
13 Ноем.
29
Пържен ориз с чушкиОлиото се загрява в уок и в него се запържват до златисто нарязаният на ситно лук и нарязаните на ивици чушки. Добавят се оризът и соевият сос като се бърка непрекъснато, докато оризът се загрее много добре....
31 Дек.
Пържен ориз с фидеОставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате.
При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари.
Овкусете с подправките....
27 Септ.
6
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
08 Септ.
Тайната на вкусния пилафМного домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
22 Март
Тайната на вкусния кадаифКадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество....
08 Март
Тайната на вкусния вайсвурстСъщо така, другият тънък момент за вкусния вайсвурст е, че свинското месо трябва да е в по-голямо количество от телешкото. Съотношението трябва да е три към едно в полза на свинското....
01 Дек.