Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Първият 3D ресторант отвори врати в ЛондонПървият 3D ресторант отвори врати в Лондон
22 Май
На 21 май в Лондон отвори врати първото 3D заведение – ресторантът се намира в The Old Truman Brewery....
Печен агнешки врат и плешкаПечен агнешки врат и плешка
23 Август
Насичаме месото на порции и посоляваме. Оставяме така да престой около 2 часа. В купа объркваме червен пипер, черен пипер и джоджен. Всяка предварително осолено парче овалваме в сместа от всички страни и след това запечатваме...
Тангхулу от КитайТангхулу от Китай
10 Февр.
Тангхулу от Китай е интересен китайски десерт, който да сервирате на парти....
Свински врат с глазураСвински врат с глазура
17 Февр.
1
Месото се намазва с горчица. Останалите продукти без бирата се смесват. Месото се овалва в сместа, прехвърля се в тиган и се оставя да престои 3-4 часа. След това се пече в тава под капак за 10 мин. Добавя се бирата...
Свински врат с картофиСвински врат с картофи
03 Април
2
Поднесете Свински врат с картофи, нарязан на парчета и с гарнитура от зеленчуците....
Агнешки врат в гювечАгнешки врат в гювеч
14 Септ.
Изпържваме агнешки врат и добавяме червен пипер. Нарязваме лука, добавяме малко вода и задушаваме за кратко. Вадим и изсипваме в гювеча. Обелваме картофите и ги слагаме цели....
Свински Врат в ГювечСвински Врат в Гювеч
12 Март
Вратът се поставя в нея и се натрива с тази смес. Пресният лук и чесънът се нарязват на пръчки колкото ширината на врата и се поставя по 3 резена от двете във всеки процеп. Олиото се слага на дъното на гювеча....
Първата роботизирана пицария отвори вратиПървата роботизирана пицария отвори врати
12 Юли
Първата пицария, в която работят само и единствено роботи, вече е факт. Тя се намира в Калифорния и дава една доста висока заявка както за обслужване, така и за качество. Нейното име е Zume. В уникалната по рода си пицария...
Вкусно руло от свински врат и гъбиВкусно руло от свински врат и гъби
18 Януари
Получава се разкошен сметанов сос, с който поливаме вкусното руло от свински врат и гъби при сервиране. Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа...
Задушени агнешки врат и главичка със зеленчуциЗадушени агнешки врат и главичка със зеленчуци
08 Май
Разделете врата на две, измийте и подсушете месото и агнешката главичка. Намажете добре парчетата месо, като масажирате със смазката, поставете ги в тава с капак....
Смути със супер храниСмути със супер храни
03 Септ.
2
Разбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа. Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки. С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
Свински врат с разни зеленчуциСвински врат с разни зеленчуци
14 Окт.
Направете маринатата за месото като в блендер или чопър сложите зехтина, сока на лимона, сол, черен и червен пипер, нарязаната червена чушка, кимион, три скилидки чесън, риган и курума. Смелете всичко и с получената марината...
Печен Свински Врат с КартофиПечен Свински Врат с Картофи
11 Март
Нарежете месото на тънки и по-дълги парчета и го осолете. В отделен съд смесете подправките - черния и червен пипер, ригана, кимиона и към тях прибавете виното и маслото и разбъркайте хубаво. Сложете месото в получената...
Свински врат в зелев листСвински врат в зелев лист
02 Януари
Нарежете месото на пържоли около 2 см широки, след което ги нарежете на половина или разделете на три, ако са много големи. Поръсете ги с черен пипер. Получените правоъгълници запечатайте от всички страни на тиган в малко...
Маринован шпикован врат в гювечМаринован шпикован врат в гювеч
27 Дек.
1
Сервирайте шпикования врат със запечените зеленчуци, полят с малко от соса, и чаша червено вино. Чудесна празнина вечеря е този маринован шпикован врат в гювеч, подходяща за всеки повод. Добър апетит!...
Печен свински врат в пликПечен свински врат в плик
17 Ноем.
Печеният свински врат в плик е готов....
Свински врат с гъбен сосСвински врат с гъбен сос
08 Ноем.
Свинският врат с гъбен сос е много вкусен....
Сушен Свински Врат с чубрицаСушен Свински Врат с чубрица
11 Януари
Сушеният Свински Врат с чубрица е готов....
Свински врат в сметанов сосСвински врат в сметанов сос
06 Юли
Загряваме маслото и в него запържваме наситнените стар и пресен лук, добавяме месото и го запечатваме от всички страни. Доливаме сметаната, прибавяме подправките, овкусяваме със сол и черен пипер и захлупваме с капак,...
Цин Шъхуан - първият император на КитайЦин Шъхуан - първият император на Китай
08 Април
Но коя е първата и кой е първият китайски император? Цин Шъхуан - първият император на Китай Началото на Поднебесната империя е поставено с обединението на воюващите отделни царства на територията на днешен Китай....
Барът на Джорд Клуни отвори вратиБарът на Джорд Клуни отвори врати
10 Май
Холивудският актьор Джордж Клуни отвори бар. Той осъмна като барман, но под формата на декоративна фигурка върху тортата за 56-я си рожден ден. Истината е, че барът на Джордж е от захар и не е истински....
Бебешко пюре със супер храниБебешко пюре със супер храни
02 Януари
Преди да започнете готвенето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измийте киноата и амаранта много добре и ги оставете да се накиснат във вода поне за 2 часа, след което отново измийте под силно течаща вода. Това е необходимо заради съдържанието...
Свински врат с гъст ловджийски сосСвински врат с гъст ловджийски сос
12 Февр.
4
Обелваме езика, който сме варили близо 60 минути, и го нарязваме на ленти. Задушаваме надребненото месо в мазнина и получените мръвки изваждаме. След това в същия съд задушаваме наситнен лук. Когато се сготви, прибавяме...
Жулиени от свински врат с виноЖулиени от свински врат с вино
04 Февр.
Свинският врат се нарязва на пържолки, начукват се и се нарязват на дълги жулиени. Нарязва се лукът на полумесеци, чесънът се накълцва на ситно и се прибавя към месото....
Свински врат с бекон и гъбиСвински врат с бекон и гъби
15 Ноем.
Месото се разрязва, но не до край, а само колкото да се получи един изтънен лист. Той се натърква от всички страни с марината, приготвена от соса Уорчестър, горчицата, лимоновия сок и подправките. Месото се оставя в купа...