Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Традиционни домашни български ястияКюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
21 Март
1
Ястие с маслиниЗадушаваме в мазнината и малко вода последователно ситно нарязания лук, нарязаната на филийки целина и настърганите домати.
Поръсваме с червения пипер и брашното.
След като омекне целината прибавяме предварително попарените...
21 Февр.
Ястие с гъбиВ тенджера в малко масълце се слагат ситно нарязаните чесън и лук. Леко се запържват.
След това се добавя нарязаният на кубчета картоф. Долива се вода, не много.
Когато омекнат картофите, се добавя нарязаният морков...
16 Февр.
Ястие с колбасКартофите се обелват и нарязват на кубчета. Колбаса се нарязва на не много дебели парчета, а лука - на полумесеци. Прехвърлят се в намазан с олио йенски съд и към тях се добавят доматения сок, подправките и олиото.
Разбъркват...
21 Март
Ястие с лимецЗагрейте зехтина, добавете нарязания лук.
Когато се изпържи, добавете нарязания домат и сварения лимец.
Добавете сол и задушавайте при непрекъснато бъркане, докато доматът омекне.
Преди сваляне от котлона добавете...
07 Дек.
Ястие в гювечеКускусът и морковът, нарязан на кубчета се сваряват в подсолена вода с няколко капки олио и се отцеждат.
Шунката, кашкавалът, сиренето, гъбите и доматите се режат на кубчета. Гъбите се запържват в масло.
Всички продукти...
22 Дек.
1
Традиционни български ястия на котлонТрадиционните български ястия радват със своето многообразие и невъобразим вкус. Хубавото е, че много от тях могат да се приготвят по различни начини, в това число и на котлон....
07 Ноем.
Традиционни български ястия на фурнаДруго традиционно българско ястие на фурна са пилешките бутчета или гърди с ориз....
29 Септ.
Традиционни български ястия в гювечетаЕдно от класическите български ястия в гювече е сирене по шопски....
24 Септ.
Традиционни български ястия със заешкоВ българската кухня ястията с месо взимат своя превес. Най-често се използват както пилешко, телешко и свинско, така и заешко....
17 Септ.
1
5 класически забравени български ястияЛюбителите на експериментите могат да овкусят това традиционно българско ястие допълнително със сини сливи.
Пълнени сухи чушки със зрял фасул
Традиционно това ястие присъства на трапезата ни на Бъдни вечер....
26 Февр.
28
Леко ястие с тиквичкиОбелваме тиквичките, махаме семената и ги нарязваме на кубченца. Доматите обелваме и също нарязваме на дребни кубчета.
Наситняваме лука и чесъна. В сгорещеното олио запържваме тиквичките за кратко колкото да станат леко...
17 Юни
Зеленчуково ястие с кренвиршиРазмразявате зеленчуковия микс и го изсипвате в тенджера, в която предварително разтапяте маслото.
Когато започнат да се запържват зеленчуците, добавяте кренвиршите, сиренето, кашкавала и маслините - нарязани на ситно...
07 Окт.
Шотландско ястие с каймаКаймата се омесва с чубрица, кимион, белтъка от едно яйце и една супена лъжица галета.
Разделя се на три равни топчета. Яйцата се сваряват в подсолена вода и се обелват. Взема се една част от каймата и с длани се сплесква...
09 Август
1
Екзотично ястие с фъстъциОбелете лука и нарежете на ситно. Нарежете месото на тънки ленти. Загрейте фъстъченото олио в голям тиган и на порции запържете от всички страни лентите месо.
Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете настрана и в...
11 Февр.
Пикантно ястие с наденицаНарязваме наденицата на колелца, почистваме чушките и нарязваме на едри ленти, широки около два пръста.
В дълбок тиган с капак запържваме наденицата в олиото за около 3-4 минути.
Добавяме чушките, разбъркваме и ги оставяме...
12 Януари
Ястие с телешко месоИзмиваме телешкото месо и нарязваме на хапки като за шишчета. Лука нарязваме на ситно и запържваме в олиото.
Прибавяме червен пипер и обелени и нарязани домати и почистените от семената чушки.
Добавяме скилидки чесън...
20 Юли
Постно ястие с броколиПочистете броколито, разделете го на розички и ги бланширайте за 4 минути в подсолена вода.
Прехвърлете ги в йенски по-дълбок съд и ги овкусете с малко подправки. Разбийте добре киселото мляко. Нарежете почистената чушка...
14 Март
5
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Най-вкусните и бързи български ястияЗатова днес няма да обсъждаме сложните кулинарни традиции на българите, а ще си припомним кои са най-вкусните и бързи български ястия. Разгледайте следващите ни редове почерпете вдъхновение за обяд или вечеря!
1....
16 Ноем.