Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бобено ястие с люта чушкаДобавят се лукът, лютите чушки, джинджифилът, кардамонът и чесънът около 8 мин.
Залива се с доматения сос и се прибавя нахутът, двата вида боб и дафиновия лист.
Държи се на огъня около 15 мин....
06 Юни
Картофена яхния с люта чушкаГребва се от картофената манджа малко чорбича, за да се темперира кашата, и се сипва към яденето.
Изключва се котлонът и картофената яхния с люта чушка се поръсва със ситно нарязан магданоз....
18 Юли
1
Призрачна люта чушкаС тези характеристики призрачните люти чушки изпреварват значително много от световно известните люти чушки....
03 Април
Омлет с домат и люта чушкаИзпържете от двете страни и точно преди да го загърнете, сипете в него нарязаните и смесени домат, чушка, сметана, кориандър и зелен лук. Сервирайте веднага....
09 Март
Пица с люта чушка и ананасПечем нашата пица с люта чушка и ананас в загрята фурна на 250 градуса за 15 минути или до говност.
По желание сервираме готовата пица с чеснов сос....
25 Август
Сирене в гювече с люта чушкаЗавършва се една суха люта чушка. Полива се с малко олио, поръсва се с червен пипер и чубрица и се слага в студена фурна, която се загрява до 200 градуса....
19 Април
2
Зеленчуци с шунка и люта чушкаПоръсваме с черен пипер и поставяме във фурната да се пече на 200 градуса за 35 минути....
16 Дек.
Супа със скариди и люта чушкаВ подходяща тенджера загрейте бульона със сока и кората на лайма, рибения сос, почистената и нарязана люта чушка и соевия сос. Добавете лимоновата трева....
24 Февр.
Боб с кисело зеле и люта чушкаЗапържвам в малко олио вече нарязаната кисела зелка, след което вече почти готовото зеле прибавям към бобът, добавям и лютата чушка.
Ако не обичате лютиво, след като е готово яденето всеки си го овкусява....
09 Януари
Запечено сирене с домат и люта чушкаЗапеченото сирене с домат и люта чушка е много вкусно....
09 Дек.
Супа от манго с люта чушка и лаймЛютата чушка се нарязва на много тънки колелца. Кората на лайма се настъргва, сокът се изцежда.
Джинджифилът, чушката и кората на лайма се счукват в хаванче, като се добавя по малко от сока на лайма....
26 Май
Пийте тези билки, за да не боледуватеТе са билки, предпазващи от боледуване.
Глухарчето се събира в началото на пролетта. Ценното в него са листата....
15 Януари
Подслаждате със стевия - не боледувате!Стевията е все по-популярна алтернатива на бялата захар. Тази медена билка е позната от хиляди години, но ползотворните и вкусови качества бяха разкрити напълно едва в наши дни.
Родината на стевията са Парагвай...
11 Февр.
Хапвате редовно риба - не боледуватеРедовното похапване на риба ще намали риска от заболявания и от физически травми с 40 %, сочат резултати от японско проучване. Проучването по този въпрос е проведено от Националния институт за здравеопазване и здравословно...
02 Август
Люта лютеницаСмелете суровите зеленчуци и получената смес изсипете в тава, която сложете във фурната.
Когато сокът се поизпари добавете оцета, олиото, захарта и солта.
Разбъркайте добре, насипете в буркани и стерилизирайте 15...
11 Окт.
Люта разядкаЛютите чушки се измиват и подсушават добре. Пекат се на много загрята скара и след изпичането се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат....
10 Окт.
Люта разядкаИзмиваме и нарязваме на ситно лютата чушка, ако обичате повече люто, добавете още една люта чушка.
Слагаме я в чопъра. Добавяме зехтина и разбиваме....
18 Август
За тонизиране след боледуване - пшенични трициТонизира организма след боледуване и дава сили.
Рецептата е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
04 Април
Преслава и Андреа в люта война! Не могат да се гледатВойните във фолксредите продължават. Две от най-обичаните изпълнителки в лекия жанр не могат да се гледат. Преслава и Андреа дори не се поздравиха на откриването на летния сезон в култово заведение в Слънчев бряг....
08 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2