Не запържвайте пресния лук и чесънНе запържвайте пресния лук и чесънНай-полезно при приготвянето им в ястия е да се задушат, а не да се запържат тези зеленчуци....
Ориз на фурна без запържванеОриз на фурна без запържванеЛесен и бърз ориз на фурна без запържване. Приготвеният ориз на фурна много си върви с доматена салата с босилек....
Как се запържват тиквички?Как се запържват тиквички?
13 Юли
Rayna_xcx
Ако сте решили да готвите тиквички чрез запържване, трябва да нарежете тиквичките на тесни шайби с дебелина около половин сантиметър, след това е необходимо да ги изплакнете във вода....
Как се запържва кайма?Как се запържва кайма?Различни добавки към каймата помагат да получите нови ястия всеки път, просто трябва да я запържите правилно....
Как се запържва боб?Как се запържва боб?
02 Януари
rosicapi
Ястията със запръжка стават много по-вкусни, затова винаги е добра идея да запържите боба, въпреки че все по-често се коментира, че пърженото е вредно за здравето....
Как се запържва брашно?Как се запържва брашно?
18 Окт.
Mariana
Запръжките придават на ястията, които приготвяме, по-плътен и завършен вкус. Една от най-използваните запръжки не само у нас, но и по света е брашнената запръжка....
Как се запържва леща?Как се запържва леща?Олиото се загрява в тиган, добавя се брашното и се запържва до златисто при непрекъснато бъркане. След това се слага червен пипер, който също се запършва, но не бива да се препържва....
Как се задушават ястията?Как се задушават ястията?
20 Ноем.
Mariana
В процеса на задушаване на ястията те се обработват на тих огън в плътно затворен съд....
Как се запържват лук и моркови?Как се запържват лук и моркови?
15 Окт.
Mariana
Той се запържва на умерено силен огън 2-3 минути, докато омекне, след което се добавят морковите, нарязани на ситно....
Лозови сармички с кайма и ориз (без запържване)Лозови сармички с кайма и ориз (без запържване)
27 Август
Ivi Vacca
Лукът, магданозът и копърът се измиват и се нарязват на ситно. Ако нямате домати в буркан, вземете 1 средно голям домат и го настържете на ренде, като отстраните люспите....
Кога се слага алкохол в ястиятаКога се слага алкохол в ястиятаАлкохолът освен за директна консумация успешно влиза и в състава на някои ястия. По-скоро той се явява като помощник в кухнята....
Как да вложим лавандула в ястиятаКак да вложим лавандула в ястиятаЛистенцата ѝ се използват при приготвянето на редица ястия и специалитети. Добавя се в основни ястия, винени сосове, дори шоколадови десерти. Лавандулата се отглежда на първо място като билка....
Как да вложим каперси в ястиятаКак да вложим каперси в ястиятаТе не изискват никакви процедури преди да заемат мястото си в традиционни ястия. Най-често каперсите се влагат в традиционните ястия спагети ала путанеска, стек тартар или риба а ла Веракрус....
Как да овкусим ястията с латинкаКак да овкусим ястията с латинкаУпотребяват се за гарниране отново на студени ястия. Както в кулинарията, така и в медицината, дневната доза латинка е 35—40 г надземни части....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....