Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване на карфиолЗамразяване на карфиол
04 Ноем.
След това слагаме в торбички и замразяваме. Така приготвения карфиол ползваме до 9 месеца....
Замразяване и съхранение на бамяЗамразяване и съхранение на бамя
02 Окт.
Ето как да процедирате в тези две ситуации: Замразяване на бамя След като сте се снабдили с бамята трябва да огледате всяка шушулка добре и да премахнете повредените....
Замразяване на маслини във фризерЗамразяване на маслини във фризер
15 Май
Вяска маслинка порежете на 3 места. Сложете в голям съд и залейте с вряла вода, а след това със студена. Водата смесете със солта....
Съвети за съхранение на салатиСъвети за съхранение на салати
29 Юни
Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...
Съвети за съхранение на продуктитеСъвети за съхранение на продуктите
14 Юни
Сиренето и кашкавалът никога не се нарязват, ако няма да се използват веднага, тъй като по този начин парченцата изсъхват, губят вкуса и аромата си. Ако не искате сиренето или кашкавалът да изсъхват, увийте ги с прозрачно...
Съвети за съхранение на захартаСъвети за съхранение на захарта
20 Септ.
Захарта е позната на хората от векове. Тя е правена от захарна тръстика, кленов сироп, от захарно цвекло. Захарта може да е както във вид на захарни кристали, така и във вид на големи парчета. Захарта се съхранява...
Съвети при замразяване и размразяване на тестоСъвети при замразяване и размразяване на тесто
15 Март
Увийте формата с тестото в няколко слоя залепващ филм и го поставее във фризера за съхранение. Не е препоръчително при размразяване на тесто да ползвате микровълнова фурна....
Практични съвети за опаковане преди замразяванеПрактични съвети за опаковане преди замразяване
09 Дек.
Текстът съдържа полезна информация и практични съвети за опаковане на продуктите, преди замразяване....
Топ съвети за бланширане и замразяване на чушкиТоп съвети за бланширане и замразяване на чушки
10 Септ.
Ако бланширате чушките, за да ги замразявате, можете да изберете два начина на подход при замаразяването им....
Безценни съвети за замразяване на броколи и карфиолБезценни съвети за замразяване на броколи и карфиол
30 Септ.
А най-добре е сами да се научите как да си ги замразявате, като за целта трябва да изберете само качествени зеленчуци....
Съвети за съхранение на билките и подправкитеСъвети за съхранение на билките и подправките
29 Ноем.
Независимо дали сте избрали да изсушавате или да замразявате билките, е важно да изберете правилното време на брането им и подготовката за самото съхранение....
Съвети за съхранение на дрехите в гардеробаСъвети за съхранение на дрехите в гардероба
23 Януари
Проветряването му също ще е от полза за бъдещето съхранение на дрехите. Добрата вентилация на въздуха в гардероба пази от влага и намалява възможността да се застоят миризми....
Съхранете копър за няколко месеца свеж без замразяванеСъхранете копър за няколко месеца свеж без замразяване
01 Април
Не го замразявайте! Предлагаме ви една идея за свеж копър без замразяване, а рецептата е толкова лесна за изпълнение....
Миди на плочаМиди на плоча
25 Дек.
2
Те сами по себе си носят аромата на море и свежест, затова не се нуждаят от много подправки и нещо за подсилване на вкуса, защото то само би убило автентичния аромат на море. Добър апетит! Мидите на плоча са готови....
Миди на тенекияМиди на тенекия
22 Април
Мидите на тенекия се поднасят задължително с ледено студена бира! Източник: Desislav Alexandrov от Кулинарна мрежа...
Миди на параМиди на пара
01 Май
Измийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда; Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
Миди на тиганМиди на тиган
08 Март
3
Оставете да се готвят, докато мидите се отворят, като разклащате от време на време. Подправете със сол и черен пипер готовите миди. Полейте с лимонов сок, добавете накълцания магданоз....
Миди на фурнаМиди на фурна
12 Юни
Ястието се посолява на вкус и се пече във фурна при умерена температура....
Миди на фурнаМиди на фурна
12 Юни
Ястието се посолява на вкус и се пече във фурна при умерена температура....
МидиМиди
27 Февр.
Избор и съхранение на миди Пресните черни миди са лъскави и плътно затворени. Когато купувате миди, уверете се, че те са наистина пресни и дефакто живи....
Замразяване на чушкиЗамразяване на чушки
13 Окт.
Най-сигурния начин за съхранението и запазването на полезните вещества на пиперките обаче си остава замразяването във фризера. То е подходящо както при сладкия, така и при лютия пипер. Има няколко метода....
Полезни съвети за сервиране и съхранение на сиренеПолезни съвети за сервиране и съхранение на сирене
01 Юли
Добре е сирената при съхранение да са увити в оригиналната опаковка, восъчна хартия, фолио или вакуумна опаковка, контейнер, така че да не се губи от влагата....
Съвети за съхранение и консервиране на червено цвеклоСъвети за съхранение и консервиране на червено цвекло
13 Март
Червеното цвекло е много полезен зеленчук. В него се съдържат важни хранителни вещества, а то е и много силен противник на раковите клетки. И както всички останали зеленчуци, така и цвеклото можем да си консервираме за зимата...
Подлучени миди на тиганПодлучени миди на тиган
20 Август
Подлучените миди на тиган са апетитно мезе за вино или друго любимо питие....
Миди Сърцевидки на тиганМиди Сърцевидки на тиган
02 Януари
Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и в него сложете чесъна, нарязан на филийки. Щом пусне аромата си, без да чакате да добива загар, веднага сипете мидите, отцедени от водата....