Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвач.бг раздаде първите си награди! Участвай и ти!Присъедини се и ти към нашата Кулинарна Мрежа - най-голямата кулинарна общност в България, и спечелете чудесни награди, докато готвите за любимите си хора и споделяте с нас своите кулинарни шедьоври!
Участвай и ти....
02 Януари
5
Youtube раздаде първите си наградиСветовните агенции разгласиха, че популярният видеохостинг Youtube на компания Google вчера раздаде първите си музикални награди....
04 Ноем.
Салата 3-ти мартСиренето отрязваме на две плочки. Слагаме го най-отгоре в салатната чиния.
Под него слагаме ситно нарязания лук.
Краставицата нарязваме под лек наклон и слагаме под лука.
Домата нарязваме на полумесеци и го добавяме...
03 Март
Апетитна пица Аз и ТиПодгответе си тавите през това време, като ги застелете със хартия за печене и нарежете колбасите и останалите продукти.
Намажете хартията с олио и разпределете тестото по тавите....
04 Дек.
Бисквити за 3-ти мартПри втората се добавя 1 ч.л. от кокосовото масло, в което е разбъркано малко от зелената боя. С третата част се прави същото, но с червената боя....
04 Март
Питка за 3-ти мартВ последните 15 минути, покрийте питката с фолио, за да не потъмнява много отгоре и да си личат цветовете ѝ....
02 Март
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Содена питка за 3-ти мартВ киселото мляко слагаме содата, за да шупне. Изсипваме в купа млякото и добавяме солта и захарта. Разбъркваме добре и постепенно добавяме брашното. Омесваме меко тесто.
Разделяме тестото на 2 части - 1 голяма и една...
05 Март
Празнична питка за 3-ти мартАктивирайте маята в малко топло мляко с захарта и лъжица брашно. Пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво еластично тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Готовото тесто разделете на една топка...
04 Март
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Празнична содена питка за 6-ти септемвриСлед изпичането содената питка се завива с чиста памучна кърпа, за да си обиколи нивата.
Добър апетит и весело посрещане на празника!
Празничната содена питка за 6-ти септември е готова....
11 Юни
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Украински борш по мой си начин1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
14 Юни
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоТиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
03 Септ.