Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвач.бг раздаде първите си награди! Участвай и ти!Готвач.бг раздаде първите си награди! Участвай и ти!
02 Януари
5
Присъедини се и ти към нашата Кулинарна Мрежа - най-голямата кулинарна общност в България, и спечелете чудесни награди, докато готвите за любимите си хора и споделяте с нас своите кулинарни шедьоври! Участвай и ти....
Youtube раздаде първите си наградиYoutube раздаде първите си награди
04 Ноем.
Световните агенции разгласиха, че популярният видеохостинг Youtube на компания Google вчера раздаде първите си музикални награди....
Салата 3-ти мартСалата 3-ти март
03 Март
Сиренето отрязваме на две плочки. Слагаме го най-отгоре в салатната чиния. Под него слагаме ситно нарязания лук. Краставицата нарязваме под лек наклон и слагаме под лука. Домата нарязваме на полумесеци и го добавяме...
Апетитна пица Аз и ТиАпетитна пица Аз и Ти
04 Дек.
Подгответе си тавите през това време, като ги застелете със хартия за печене и нарежете колбасите и останалите продукти. Намажете хартията с олио и разпределете тестото по тавите....
Бисквити за 3-ти мартБисквити за 3-ти март
04 Март
При втората се добавя 1 ч.л. от кокосовото масло, в което е разбъркано малко от зелената боя. С третата част се прави същото, но с червената боя....
Питка за 3-ти мартПитка за 3-ти март
02 Март
В последните 15 минути, покрийте питката с фолио, за да не потъмнява много отгоре и да си личат цветовете ѝ....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Содена питка за 3-ти мартСодена питка за 3-ти март
05 Март
В киселото мляко слагаме содата, за да шупне. Изсипваме в купа млякото и добавяме солта и захарта. Разбъркваме добре и постепенно добавяме брашното. Омесваме меко тесто. Разделяме тестото на 2 части - 1 голяма и една...
Празнична питка за 3-ти мартПразнична питка за 3-ти март
04 Март
1
Активирайте маята в малко топло мляко с захарта и лъжица брашно. Пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво еластично тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Готовото тесто разделете на една топка...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Празнична содена питка за 6-ти септемвриПразнична содена питка за 6-ти септември
11 Юни
След изпичането содената питка се завива с чиста памучна кърпа, за да си обиколи нивата. Добър апетит и весело посрещане на празника! Празничната содена питка за 6-ти септември е готова....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
03 Септ.
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л. Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...