Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаКак се задушава месо - инструкции стъпка по стъпка
07 Дек.
Докато месото се задушава, можете да добавите билки....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
ЗелеЗеле
06 Април
1
Брюкселското зеле се готви, като се задушава за много кратко - около 7 минути, след което може да се консумира според вкуса /само с масло, с други зеленчуци или месо....
Как се готви китайското зелеКак се готви китайското зеле
20 Март
Китайското зеле има диетични и лечебни свойства, то е богато на витамини и минерали. Китайското зеле съдържа витамините А, В1, В2, В6, РР, С, E, P, K. Освен това китайското зеле съдържа въглехидрати, аминокиселини...
Как се отглежда китайско зелеКак се отглежда китайско зеле
17 Април
Зелето е любим зеленчук на нашата трапеза, то е едно от най-разпространените култивирани растения. В частните градини се отглеждат различни видове зеле. Китайското зеле обаче е рядкост и не всеки знае как да го отглежда...
Как се отглежда декоративно зелеКак се отглежда декоративно зеле
06 Дек.
Надали има някой, който да не е виждал как изглежда декоративното зеле, чийто произход е Средиземноморието. То се използва вече масово за декоративни цели и с него се украсяват лехи, бордюри, первази и дори се употребява...
Как се прави кисело зелеКак се прави кисело зеле
09 Ноем.
15
Киселото зеле е традиционна зимнина за българина. Освен, че притежава чудесни вкусови качества и е в основата на много традиционни български ястия, киселото зеле е и много полезно за организма, особено през дългите зимните...
Как се готви прясно зелеКак се готви прясно зеле
25 Януари
Всеки, който се чувства поне малко в свои води в кухнята, знае как да си приготви вкусна зелева салата с моркови или пък краставици. Нищо сложно, стига да сте нарязали зелето достатъчно на ситно и да сте го подправили подобаващо...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Нощно задушаванеНощно задушаване
13 Май
Този индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10. Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
Как се задушава цвекло?Как се задушава цвекло?
23 Дек.
Червеното цвекло е използвано още от древните гърци като лечебна храна. Хипократ например го е прилагал при лечение на възпаления на кожата, при инфекции и висока температура. Средновековните лекари в Европа са установили...
Как се задушава праз?Как се задушава праз?
17 Януари
Ще разгледаме два начина за задушаване на праза. Единият е с мазнина, а другият без - за любителите на здравословната кухня. Да започнем с първия: за него е необходимо да загреете предварително в тиган мазнината....
Как се задушава грах?Как се задушава грах?
26 Дек.
След 15 минути махнете капака и оставете грахът да се задушава в маслото. Задушавайте още 15 минути и поднесете зеленчука топъл....
Как се задушава кайма?Как се задушава кайма?
05 Дек.
Най-често се задушава кайма с лук и моркови....