Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия, по този начин неутрализираме миризмата на мас; – При приготвяне на сладкиши, ако мармаладът е по-рядък може да му добавим 2–3 чаени лъжички счукан сухар, за да се сгъсти; – Ако при печенето сме прегорили...
Как се приготвя черен дробКак се приготвя черен дроб
12 Март
1
Нина Норд
използват за приготвяне на пастет. Говеждият черен дроб е тъмно кафеникав и има силен и рязък вкус, понякога леко горчив. Ако няколко часа го накиснете в мляко, вкусът му ще се омекоти. Свинският черен дроб е...
Хитринки при приготвянето на месоХитринки при приготвянето на месопърженият черен дроб сочен, преди пърженето го начукайте съвсем леко и го запържете съвсем малко. Излишното пържене го пресушава и го прави жилав. Преди да го пържите, го накиснете за половин час в прясно мляко. Когато...
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
Нина Норд
Когато приготвяме дадено ястие, трябва да сме наясно, че колкото и душа да вложим в него, то има нужда от още една важна съставка – кулинарните хитрости. Те се предават от поколение на поколение, но далеч не всеки ги...
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексКулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексда си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат. Най-важното условие за получаването на хубав кекс е използването на качествени продукти и...
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода; - Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на...
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуцичовек. Добре е да съчетаете варените картофи с варени яйца. Ако използвате червено цвекло за салата, полейте нарязаното цвекло с олио, добре го разбъркайте и едва тогава добавете останалите компоненти. Така...
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятКулинарни хитринки, които малцина домакини знаят
25 Окт.
Анабел
деца и съпруга си. Затова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни...
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Жана Г.
На пръв поглед в приготвянето на пиле няма кой знае каква философия и не е трудно всеки да се справи с това. Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно. Много е...
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб, 3 с.л галета, 1 с.л кисело мляко, 1 ч.л сода, връзка магданоз, 5 скилидки чесън, 1 белтък, сол, лук, сух джоджен, морков, чушка За панировката ви трябват: 3 яйца, олио, галета Начин на приготвяне...
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиПриготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиса загнили, омекнали и измръзнали – не може да очаквате качествена туршия. Туршията приготвена от такова зеле омеква, а зелевият сок се проточва и потъмнява. На повърхността се образува гъста бяла покривка, а миризмата...
Много крехък пържен дробМного крехък пържен дробОпитвала съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено се спича, дори да добавям по малко вода. Най-сетне открих как да не се получава това. Нарязва се черният дроб на тънки филийки и хубаво се измива...
Крехък свински дробКрехък свински дробЧерният свински дроб се нарязва на филийки, които предварително се накисват в прясно мляко. Оставете да престои 1-2 часа. Нарязва се лукът. Задушете в половината мазнина, докато стане златист. Дробът се готви...
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия- използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват. Преди да се използва, се накисва във вода...