Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Отвара с лук при аменореяВъншните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена 30-40 минути.
Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер 1 час преди хранене....
26 Януари
Отвара от лук за болно гърлоОтварата трябва да ври на слаб огън не повече от 5 мин.
Премахвате от котлона и чакате, докато изстине. Прецежда се.
От получената отвара се взема по 1-2 ч.л. до пет пъти на ден....
22 Януари
1
Как да си изсушим лук?Той е задължителен продукт за всяка кухня, тъй като влиза в състава при приготвяне на почти всички ястия....
02 Септ.
1
Не изхвърляйте черупките на орехите, а си пригответе лечебна отвараОтварата се приема всеки ден в продължение на една седмица, по една супена лъжица десет минути преди хранене.
Отвара срещу екземи и възпаления
Напълнете една тенджера до половината с орехови черупки....
06 Май
Пригответе си точната билкова отвара според вида на кашлицата Ви!Ако си приготвите отвара от листата ѝ и го приемате по няколко пъти на ден, сравнително бързо ще усетите облекчение, от каквато и кашлица да страдате. Същият ефект има и отварата цветовете на папура....
10 Окт.
Отвара от люспи на лук за суха кашлицаОтварата се охлажда до стайна температура и се прецежда.
Приема се по 1/4 чаша, 3 пъти на ден, преди хранене.
Отварата също подсилва имунитета и укрепва съпротивителните сили на организма. Облекчава кашлицата....
04 Януари
Отвара от лук и лимони за пречистване на кръвтаСлед това се пропуска за десетина дни и отново се започва с пиенето на отварата.
Богатството на полезни съставки и в двата продукта ги прави незаменими и ценни за здравето на човека....
13 Януари
3
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Да си приготвим ципураПървата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
25 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Как се приготвят лековити отвари?Запарката, както и отварата, е воден извлек от билката, приготвена на водна баня. Тези лековити отвари са нетрайни, бързо се развалят и затова се приготвят в малки количества....
04 Ноем.
Защо трябва да приготвяме печен лук поне веднъж в седмицатаЛукът е традиционен за българската трапеза продукт, който сме свикнали да присъства като добавка към сандвичи, салати, меса, супи, яхнии.
Много хора отказват да го консумират заради острия му вкус и специфичния...
19 Януари
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август