Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Отвара с лук при аменореяОтвара с лук при аменорея
26 Януари
Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена 30-40 минути. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер 1 час преди хранене....
Отвара от лук за болно гърлоОтвара от лук за болно гърло
22 Януари
1
Отварата трябва да ври на слаб огън не повече от 5 мин. Премахвате от котлона и чакате, докато изстине. Прецежда се. От получената отвара се взема по 1-2 ч.л. до пет пъти на ден....
Как да си изсушим лук?Как да си изсушим лук?
02 Септ.
1
Той е задължителен продукт за всяка кухня, тъй като влиза в състава при приготвяне на почти всички ястия....
Не изхвърляйте черупките на орехите, а си пригответе лечебна отвараНе изхвърляйте черупките на орехите, а си пригответе лечебна отвара
06 Май
Отварата се приема всеки ден в продължение на една седмица, по една супена лъжица десет минути преди хранене. Отвара срещу екземи и възпаления Напълнете една тенджера до половината с орехови черупки....
Пригответе си точната билкова отвара според вида на кашлицата Ви!Пригответе си точната билкова отвара според вида на кашлицата Ви!
10 Окт.
Ако си приготвите отвара от листата ѝ и го приемате по няколко пъти на ден, сравнително бързо ще усетите облекчение, от каквато и кашлица да страдате. Същият ефект има и отварата цветовете на папура....
Отвара от люспи на лук за суха кашлицаОтвара от люспи на лук за суха кашлица
04 Януари
Отварата се охлажда до стайна температура и се прецежда. Приема се по 1/4 чаша, 3 пъти на ден, преди хранене. Отварата също подсилва имунитета и укрепва съпротивителните сили на организма. Облекчава кашлицата....
Отвара от лук и лимони за пречистване на кръвтаОтвара от лук и лимони за пречистване на кръвта
13 Януари
3
След това се пропуска за десетина дни и отново се започва с пиенето на отварата. Богатството на полезни съставки и в двата продукта ги прави незаменими и ценни за здравето на човека....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Да си приготвим ципураДа си приготвим ципура
25 Февр.
Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как се приготвят лековити отвари?Как се приготвят лековити отвари?
04 Ноем.
Запарката, както и отварата, е воден извлек от билката, приготвена на водна баня. Тези лековити отвари са нетрайни, бързо се развалят и затова се приготвят в малки количества....
Защо трябва да приготвяме печен лук поне веднъж в седмицатаЗащо трябва да приготвяме печен лук поне веднъж в седмицата
19 Януари
Лукът е традиционен за българската трапеза продукт, който сме свикнали да присъства като добавка към сандвичи, салати, меса, супи, яхнии. Много хора отказват да го консумират заради острия му вкус и специфичния...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....