Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет причини да ядем повече морковиМорковеният сок съдържа 4 пъти повече каротин, отколкото доматите, например....
18 Дек.
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаЕто и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения.
1....
27 Юли
10 причини да ядем повече цитрусиПричината е, че цитрусите и особено грейпфрутът, могат да причинят токсичност при предозиране на лекарствата....
15 Януари
Десет причини да ядем повече карфиолКарфиолът е изключително здравословен зеленчук и важен източник на хранителни вещества. Той съдържа уникални растителни съединения. Освен това е лесно приложим към всяка диета. В тази статия ще ви запознаем с 10 здравословни...
04 Окт.
Всички добри причини да ядем повече морковиНека разберем заедно в тази статия защо да ядем повече моркови!...
24 Август
Пет причини да ядеш повече маруля това лятоВижте в галерията ни 5 причини да хапваме повече маруля.
page1. Марулята е диетична
Марулята е нискокалорична. Тя обаче съдържа целулоза, която я прави засищаща храна....
14 Юни
Защо да ядем повече дюли?Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
25 Септ.
Защо да ядем повече ягоди?За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
16 Май
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
22 Февр.
Защо да ядем повече орехи?В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
10 Февр.
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем повече мандарини?Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
18 Дек.
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
04 Април
Защо да ядем повече черен шоколадВъпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
19 Февр.
Защо да ядем повече пикантни ястияХраненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
21 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Лизозимът, съдържащ се в пъдпъдъчи яйца, има отрицателен ефект върху развитието на раковите клетки, а също така насърчава елиминирането на радионуклиди от тъканите на тялото - поради тази причина пъдпъдъчите яйца се препоръчват...
05 Февр.
Защо да ядем повече червено цвекло?Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
01 Дек.
Защо да ядем повече кедрови ядки?От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве.
Какви са ползите...
28 Юли
Ето защо да ядем повече фенелСветлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото.
Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
18 Април
4