Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шаран в бираШаранът се изчиства от люспите и вътрешностите, отрязват се опашката и главата. Рибата се реже на парчета.
Беконът се нарязва тънко. Лимонът се изцежда и със сока се полива рибата....
23 Юни
Шаран с елдаСложете пълнения шаран да се изпече 2 загряна на 180-200 градуса фурна за около 45 минути или до готовност....
28 Май
Шаран с ГалетаЗагрейте олио в дълбок тиган и изпържете парчетата шаран на не много силен котлон, защото галетата по-бързо прегаря от брашното.
Сервирайте шарана с резени лимон....
11 Март
Шаран в гърнеШарана режете на шайби по около 100 г. Зеленчуците режете на ситно. Намаслявате гърнето и редите ред риба, ред зеленчуци и между тях подправки.
Отгоре сипвате оцета, виното и слагате маслото....
07 Дек.
Шаран в таваЗалива се със соса, който предварително е пасиран.
Отгоре се ръси с галета и се пече на фурна.
Поднася се с магданоз и маслини....
06 Дек.
Шаран в кораНамазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.
Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече....
06 Дек.
2
Шаран с виноПолива се с виното и останалото олио. Пече се в умерена фурна, до готовност на рибата. Печеният шаран трябва да придобие златист цвят....
21 Март
Шаран с картофиШаран с картофи е класическа рецепта, която можете да приготвите с повод и без повод.
Сложете почистеният и посолен шаран в огнеупорен съд, предварително намазан с мазнина....
09 Март
Шаран с чесънПосоляваме шарана, напръскваме го с лимонов сок и го оставяме поне 30-ина минути на студено. С домакинска салфетка попиваме парчетата риба и ги изпържваме в сгорещено олио от двете страни....
14 Септ.
Шаран с бираОставяме съставките да се варят около 1 час на слаб огън под похлупак.
След 60 минути отстраняваме марлята с подправките и слагаме шаранът цял (ако нямо възможност да влезе цял го нарязваме на порции)....
01 Август
Шаран в таваЗалива се със соса, който предварително е пасиран.
Отгоре се ръси с галета и се пече на фурна.
Поднася се с магданоз и маслини....
06 Дек.
Шаран в кораНамазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки.
Така приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече....
06 Дек.
2
Шаран в бульонИзмиваме, почистваме и нарязваме на едро зеленчуците.
В дълбока тенджера слагаме водата и виното, прибавяме зеленчуците и подправките и оставяме бульона да ври за около 30-40 минути.
Почистваме и измиваме рибата и я...
08 Дек.
Шаран с лимецова панировкаШаранът се почиства много добре, като се премахват люспите.
Нарязва се, като се използват рибните котлети.
Морската сол се смила с блендер на средно....
19 Дек.
Пълнен шаран с орехиПълни се с плънката, като се зашива с игла и конец.
Правят се три разреза отгоре.
Отгоре върху пълнения шаран се нареждат лозови листа.
Залива се с малко вода....
07 Дек.
Шаран в ароматен сосНарязвате лука на ситно и го задушавате в зехтина и малко вода.
Прибавяте брашното и нарязания чесън. Подправяте с черен, червен пипер, бахар, дафинов лист и сол. Разбърквате и наливате малко вода и бялото вино.
Прибавяте...
21 Февр.
Пълнен шаран в тестоТестото се разточва на кора с дебелина около 5 мм. Увиваме шарана с приготвената кора и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или около 40 минути. Поднася се с резени лимон и гарнитура по избор....
06 Дек.
1
Печен шаран в кораНамазва се с мазнина и върху нея се слага шаранът. Намазва се с мазнина и се загъва във формата на рибата. Отгоре тестото се намазва с мазнина и ястието се запича в умерена фурна....
05 Юни
Шаран с пикантен сосШаранът се изчиства, нарязва се на парчета и се измива. Посолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещена мазнина....
04 Юли
Шаран с доматен сосНарязвате на порции шарана, посолявате и го подреждате в широка тенджера. Режете лука на филийки и го слагате вътре.
Добавяте чесъна, морковите, магданоза, дафиновия лист и зърната черен пипер....
12 Февр.
Пълнен шаран с оризШаранът се почиства и измива, слага се в тавичка, поръсен с малко оцет да постои и да му изчезне ароматът.
През това време се приготвя пълнежът за пълнене на шарана....
03 Януари
2