Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияЗа да ни стане леко и въздушно тестото преди печенето прибавяме към него настърган на ситно сварен картоф....
01 Февр.
Полезни съвети при печене на тестени изделияКулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия. Ето какво е добре да знае всяка хитра домакиня:
1....
01 Март
Основни правила при печене на хлебни изделияСлед приготвяне и обработка тестото се пече. Печенето на хляб и хлебни изделия се извършва в пещи, фурни....
25 Юли
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиОсновното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
20 Септ.
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонПеченето продължава, докато зеленчукът придобие тъмнозлатист цвят. При необходимост се прибавя студен бульон или вода, за да не изгорят продуктите....
16 Април
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициТакава птица е неподходяща за печене, галантин и др....
14 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти.
Туршиите...
17 Април
Вредни ли са тестените изделияИзделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
03 Юни
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеЗа приготвяне на ястия чрез пържене и печене са подходящи съдовете от неръждаема стомана и алуминий, защото са добри проводници на топлината....
06 Август
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Месото и тестените изделия са извор на токсиниЛюбителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
14 Септ.
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни.
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина.
Млечните желета се приготвят от прясно...
14 Април
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропМнозина от нас си спомнят с носталгия за онези времена, когато една от най-вкусните напитки в детството ни е бил домашно приготвеният сироп или сок, направен с истински майсторлък от нашите баби или майки.
Това...
17 Юли
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделиясе пекли, а ги оставете да се аклиматизират в близост до печката;
- Ако печете тестените изделия без да използвате хартия за печене и се налага да намазните формата, в която ще ги печете, не прекалявайте с мазнината...
27 Февр.
3
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияТестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
11 Юни
1
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време....
13 Април
2
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаосновни вида: млечно плато (включва почти всички видове сирена), колбасарко (включва колбаси и всички видове месни продукти - шунка, филе и пастети) и студено мешано плато (използва се варен език, варено или печено...
23 Януари
Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожаХраните, които са табу при хората с проблемна кожа са тестените изделия, алкохолът и мазната храна.
Кожата ви може да възвърне здравия си и сияен вид, ако се радвате ежедневно на положителни емоции....
13 Окт.
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Едно от най-важните условия при здравословните навици е ограничаването от определени храни като сладки, захарни изделия, тестени изделия, газирани напитки, енергийни напитки и други....
30 Ноем.
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКогато печете пълнена птица, вместо да я зашивате, набодете от двете страни на разреза клечки за зъби, около които преплетете здрав конец или тънък канап; ще ги отделите много лесно, когато се опече птицата....
04 Юни