Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
За да ни стане леко и въздушно тестото преди печенето прибавяме към него настърган на ситно сварен картоф....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
01 Март
Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия. Ето какво е добре да знае всяка хитра домакиня: 1....
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделия
25 Юли
След приготвяне и обработка тестото се пече. Печенето на хляб и хлебни изделия се извършва в пещи, фурни....
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Основното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Печенето продължава, докато зеленчукът придобие тъмнозлатист цвят. При необходимост се прибавя студен бульон или вода, за да не изгорят продуктите....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Такава птица е неподходяща за печене, галантин и др....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Един от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти. Туршиите...
Вредни ли са тестените изделияВредни ли са тестените изделия
03 Юни
Изделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
За приготвяне на ястия чрез пържене и печене са подходящи съдовете от неръждаема стомана и алуминий, защото са добри проводници на топлината....
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Месото и тестените изделия са извор на токсиниМесото и тестените изделия са извор на токсини
14 Септ.
Любителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Желетата биват плодови и млечни. Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина. Млечните желета се приготвят от прясно...
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Мнозина от нас си спомнят с носталгия за онези времена, когато една от най-вкусните напитки в детството ни е бил домашно приготвеният сироп или сок, направен с истински майсторлък от нашите баби или майки. Това...
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияНай-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделия
27 Февр.
3
се пекли, а ги оставете да се аклиматизират в близост до печката; - Ако печете тестените изделия без да използвате хартия за печене и се налага да намазните формата, в която ще ги печете, не прекалявайте с мазнината...
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияХитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделия
11 Юни
1
Тестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време....
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
основни вида: млечно плато (включва почти всички видове сирена), колбасарко (включва колбаси и всички видове месни продукти - шунка, филе и пастети) и студено мешано плато (използва се варен език, варено или печено...
Алкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожаАлкохолът и тестените изделия са враг на хубавата кожа
13 Окт.
Храните, които са табу при хората с проблемна кожа са тестените изделия, алкохолът и мазната храна. Кожата ви може да възвърне здравия си и сияен вид, ако се радвате ежедневно на положителни емоции....
Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?Как да се храним, ако искаме да намалим приема на тестени изделия?
30 Ноем.
Едно от най-важните условия при здравословните навици е ограничаването от определени храни като сладки, захарни изделия, тестени изделия, газирани напитки, енергийни напитки и други....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Когато печете пълнена птица, вместо да я зашивате, набодете от двете страни на разреза клечки за зъби, около които преплетете здрав конец или тънък канап; ще ги отделите много лесно, когато се опече птицата....